رسول جلیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سال قبل ۲۸ هزار و ۲۰۰ هکتار چغندرقند در آذربایجانغربی کشت شده بود، افزود: سطح زیر کشت چغندر قند استان در مقایسه با سال قبل از آن افزایش یافته و این افزایش سطح زیر کشت در شمال استان و خارج از محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه اتفاق افتاده است.
وی اظهار داشت: سطح کشت چغندرقند در شمال استان در مقایسه با سال قبل که در سطح ۲ هزار و ۵۹۲ هکتار بود در حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: در بین شهرستانهای آذربایجانغربی، پیرانشهر با ۱۴ هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زیرکشت چغندر استان پیشتاز بوده و میاندوآب با سه هزار و ۷۰۰ هکتار، نقده با سه هزار و ۱۰۰ هکتار و بوکان به سه هزار هکتار در جایگاههای بعدی قرار دارند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۵۳ درصد از سطح کشت مزارع چغندر قند استان به صورت آبیاری بارانی، ۴۵ درصد به صورت نشتی (جوی و پشته) و ۲ درصد به صورت نوار تیپ آبیاری میشود.
وی اظهار داشت: در سال زراعی گذشته (۱۳۹۸-۱۳۹۹) در مجموع ۱۱۰ هکتار از مزارع چغندر قند به صورت نشایی، هزار و ۱۱۵ هکتار نیز به عنوان مزارع الگویی با تراکم کمتر و مابقی مزارع به شیوه معمولی کشت شده بود.
جلیلی با اعلام اینکه امسال ۳۴ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته بود، اظهار کرد: امسال میانگین برداشت چغندر قند از مزارع آذربایجانغربی بیش از ۵۰ تُن در هکتار با میانگین عیار ۱۷.۳۸ درصد و میزان افت محصول ۲ درصد است که این امر نشاندهنده افزایش تولید و کیفیت این محصول در مزارع است.
وی بابیان اینکه ۱۰۰ درصد مطالبات چغندرکاران استان در سال گذشته توسط کارخانجات قند به حساب زارعان واریز شده، اضافه کرد: امسال نیز از آغاز فصل برداشت تا کنون بیش از ۹۴ درصد بهای چغندرقند تحویلی به کارخانجات قند، معادل (۱۰۰۳ میلیارد تومان) ۱۰هزار و ۳۰ میلیارد ریال به حساب زارعان چغندرکار پرداخت شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: مجموع مطالبه چغندرکاران استان از کارخانههای چغندرقند آذربایجانغربی تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۶۳۰ میلیاردریال است.
وی اضافه کرد: با توجه به نقش فعالیت کارخانجات قند در تولید و اشتغالزایی در منطقه ، ساماندهی و ایجاد تعادل بین تولید و جذب محصول، از جمله ضروریاتی است که باید به آن توجه اساسی شود.
لازم به ذکر است که سالانه برداشت چغندرقند از ۲۵ شهریور آغاز شده و تا اواخر دی ماه به طول می انجامد.
آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و وجود پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده مقام نخست کشوری تولید، سطح زیر کشت و عملکرد چغندر قند را در اختیار دارد.
نظر شما