دولت امسال ۲۰۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان یزد پرداخت کرد

یزد - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: دولت در چارجوب افزایش طرح بهره وری و استفاده بهینه از آب مجازی ۲۰۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض در اجرای طرح ‌های آب و خاک به کشاورزان این استان پرداخت کرد.

سید جمال سجادی پور عصر پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در ابرکوه ، افزود: این کمک ها از ابتدای سال ۱۳۹۹تاکنون در اجرای سیستم آبیاری نوین در ۵۰۰ هکتار اراضی و باغ های استان ، ساخت ۴۵ هزار متر آبراهه انتقال آب و نیز مرمت و بازسازی مسیر قنات به طول ۵۰ هزار متر هزینه شد.

وی به برخی ویژگی ها و مزایایآبیاری تحت فشار اشاره کرد و یادآور شد: صرفه جویی در مصرف آب، توزیع یک نواخت آب در مزرعه و افزایش کمی و کیفی محصول برخی مزایاست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد، خاطرنشان کرد: امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یک نواخت آن، افزایش بازدهی آبیاری به بیش از ۷۰ درصد ، کاهش ۲۵ درصد مصرف سم و کود و افزایش تولید محصول تا ۳۰ درصد از دیگر مزایای آبیاری تحت فشار است.

کشاورزان برای افزایش محصولات از آبیاری نوین آبیاری تلاش کنند

سجادی پور از کشاورزان و دامداران یزد خواست، با توجه به تداوم حدود ۲۰ سال خشکسالی و کاهش بارندگی با رعایت الگوهای نوین آبیاری برای افزایش محصول و بهره وری بیشتر از آب مجازی تلاش کنند.

وی  بیان کرد: از سال ۱۳۷۰ تاکنون برای استفاده و بهره وری بهتر از منابع آبی حدود ۳۱ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی به آبیاری نوین تجهیز شده است.

این مسوول بخش کشاورزی یزد بابیان اینکه در هفت سال گذشته ۱۶ هزار و ۸۰۹ هکتار مزارع و باغ های استان به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است ، یادآور شد: برای تجهیز این میزان آبیاری نوین در دولت یازدهم و دوازهم هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت شد .

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد با تاکید بر اجرای طرح های آبیاری نوین ، افزود: این استان با کسب رتبه ۱۵ ملی در اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار گامی مهم برای استفاده از ظرفیت منابع آب و خاک کسب کرد که فرایند آثار آن به زودی در جهش تولیدات کشاورزی آشکار می شود.

سجادی پور ادامه داد: دولت برای آبیاری کم فشار و قطره ای در هر هکتار به ترتیب ۷۰ میلیون ریال و ۱۷۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می کند.

وی با بیان اینکه کشاورزان برای استفاده بهینه و بهره وری بیشتر از آب موجود توجه به اجرای سامانه های آبیاری نوین داشته باشند ، یادآور شد: کشاورزان از فرصتی که دولت در این مورد فراهم کرده است، برای پایداری تولید و افزایش بهره وری آب ، از مزایای این شیوه آبیاری استفاده کنند.

از مجموع ۱۷۳ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کاشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۳ هزار و ۷۶۰  هکتار آن زیرکشت قرار دارد که ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به باغی و گلخانه ای اختصاص دارد.

کشاورزان یزدی سالانه یک میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصول تولید می کنند

با توجه به کم آبی و محدودیت های منابع آبی سالانه یک میلیون و ۸۰۳ هزار تن انواع فرآورده های زراعی، باغی، گلخانه ای و دامی از سوی ۱۱۷ هزار و۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار فعال (اشتغال ۱۳ درصد ) به ارزش حدود ۱۵۴ هزار میلیارد ریال تولید می شود.

یزد با ۷۳ هزار هکتار وسعت و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران که کم آب و کم بارش است قرار دارد و ۸۷ درصد جمعیت آن در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی  می کنند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha