۲ بهمن ۱۳۹۹، ۱۸:۲۴
کد خبر: 84194312
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

۳۰ واحد تولیدی راکد قم به مدار تولید بازگشت

قم-ایرنا- استاندار قم گفت: از ابتدای سال جاری ۳۰ واحد صنعتی راکد با اشتغال ۵۲۰ نفر و سرمایه گذاری ۶۱۲ میلیارد تومانی به مدار تولید بازگشته است.

بهرام سرمست روز پنجشنبه در دیدار وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان بخش خصوصی قم در سالن کرامت استانداری، افزود: احیای واحدهای راکد و نیمه راکد صنعتی در کنار حفظ ظرفیت های اشتغال باید با قدرت دنبال شود.

وی بیان کرد: در استان قم برنامه مدونی در رابطه با جهش تولید و اقتصاد مقاومتی در حال انجام است.

استاندار قم اظهار داشت: حفظ ظرفیت اشتغال و ایجاد اشتغال جدید اولویت های اصلی اقتصادی قم است و در همین خصوص خط قرمز استان جلوگیری از تعطیلی واحدهای تعطیلی و بیکار شدن حتی یک کارگر است.

سرمست ابراز کرد: توسعه در کشوری می تواند فرصت جولان داشته باشد که بخش خصوصی در آن حضور پررنگی داشته باشد چرا که دولت برای توسعه همه جانبه ظرفیت و فرصت محدودی دارد.

به گفته، در ۱۰ ماه گذشته از ۶۰ واحد تولیدی بازدیدصورت گرفته و ۳۶۵ مصوبه از دل این بازدیدها بیرون آمده که ۶۵ درصد از این مصوبات به مرحله اجرا رسیده است.

استاندار قم گفت: درهای استانداری قم بر روی فعالان اقتصادی کاملا باز است و کارت ویژه ملاقات فعالان اقتصادی با استانداری قم در اختیار مدیران واحدهای تولیدی قرار گرفته است.

استاندار افزود: ۸۲ فرصت سرمایه گذاری با قابلیت مجوزهای بی نام برای رونق سرمایه گذاری در قم تدوین شده است.

به گفته وی، از این بین ۲۶ فرصت سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری بخش خصوصی عرضه شده و مقدمات سرمایه گذاری در برخی از آنها عملیاتی شده است.

وی ابراز داشت: قم در جذب تسهیلات تبصره ۱۸ با جذب ۳۵۴ میلیارد تومان برای ۲۰ واحد تولیدی در رتبه دوم قرار گرفته است.

استاندار قم تصریح کرد: قم همچنین در پرداخت تسهیلات رونق تولید و طرح های سرمایه گذاری جهش تولید در وضعیت مطلوبی در بین استانهای کشور قرار دارد.

سرمست بیان داشت: قم در تامین زیرساخت های اساسی شهرک های صنعتی توفیقات مطلوبی داشته ولی همچنان در تامین آب مورد نیاز تولید با مشکل روبه رو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: قم به دلیل قرار گرفتن در شعاع ۱۲۰ کیلومتری قم از قابلیت کم نظیری برای سرمایه گذاری های جدید برخودار است در حالی که شهرهای دیگر به تدریج در این عرصه اشباع شده و جذابیت های آنها کاهش یافته است.

سرمست گفت: برغم مزیت خدماتی و زیارتی قم اما ما معتقدیم هستیم توسعه صنعتی باید به عنوان یکی از اولویت های توسعه در این استان ادامه یابد.

 وی ابراز داشت: استان قم ظرفیت بالایی در منابع فلزی معدنی دارد و ما می توانیم رویکرد بهره برداری از فلزات نیمه قیمتی و انگشترسازی را توسعه دهیم.

استاندار قم گفت: دریاچه نمک یکی از ظرفیت های معدنی دیگر قم است که استفاده از منابع آن در درجه اول نیازمند احداث راه دسترسی است.

وی بیان کرد: فرش دستباف، نمایشگاه بین المللی و نمایشگاه فرش، سوغات زائر و مزیت گردشگری این استان می تواند در اولویت توسعه اقتصادی قم قرار بگیرد.

سرمست گفت: برای اتصال سرچشمه های بار به خطوط ریلی باید بستر اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به خط آهن سراسری فراهم شود.

استاندار قم همچنین بیان کرد: نرخ بیکاری قم در پایان فصل پاییز به ۸ درصد کاهش یافته است.

قم در بین سه استان برتر در تامین امنیت سرمایه‌گذاری است

مهرداد غضنفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در این نشست گفت: قم از نظر تامین امنیت سرمایه گذاری و حمایت از فعالان اقتصادی در بین سه استان برتر کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: نسبت منابع و مصارف در بانکهای تخصصی و دولتی قم به بالای ۷۵ درصد رسیده است.

وی افزود: بانکهای خصوصی  قم با وجود اینکه ۴۰ درصد از منابع اعتباری استان را در اختیار دارند اما سهمی در تولید و اشتغال ایفا نمی کنند.

غضنفری ادامه داد: طی ماه های گذشته هزار و ۲۲ جواز تاسیس با اشتغال مستقیم ۲۱ هزار نفر در این استان صادر شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: از این بین تحقق ۱۸۰ جواز تاسیس با اشتغال ۳ هزار نفر عملیاتی شده و به ظرفیت اشتغال استان افزوده شده است.

به گفته وی، از دو سال گذشته اضافه شدن ۴۵۰ طرح توسعه و ایجابی به ظرفیت های اشتغال استان در حال انجام است که از این بین ۴۱۸ طرح با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۸ هزار نفر محقق شده است.

غضنفری تاکید کرد: در دو سال گذشته ۵۴ واحد راکد صنعتی به همراه ۱۰ واحد معدنی به مدار تولید بازگشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم افزود: طی دو سال اخیر هیچ واحدی در قم به دلیل بدهی به تملک بانکها درنیامده است.

به گفته غضنفری، ۷۳ واحد تملیکی استان تعیین تکلیف شده و ۵۵ واحد از این بین به مدار تولید و اشتغال استان اضافه شده است.

وی در ادامه افزود: از ابتدای سال جاری حجم صادرات استان از نظر وزنی نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد رشد کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: تعداد بیمه شدگان اجباری در قم از ۱۲۸ هزار و ۹۰۰ نفر در پایان اسفندماه سال قبل به بیش از ۱۳۴ هزار نفر رسیده است.

غضنفری ابراز کرد: تعداد بیمه شدگان اجباری در کارگاه های بزرگ صنعتی هم از ۶۴ هزار نفر در سال ۹۸ به ۶۷ هزار نفر تا پایان فصل پاییز جهش یافته است.

به گفته وی، حتی برای یک روز قیمت های مصوب تنظیم بازار در قم دچار اخلال نشده است اما تولیدکنندگان قمی از عدم قیمت گذاری مشترک در استانهای همجوار گله مند هستند.

غضنفری اضافه کرد: قبل از کرونا قم از نظر تامین کالاهای بهداشتی یک استان نیازمند بود اما امروز به قطب تولید ماسک در کشور تبدیل شده است.

وی افزود: هم اکنون ۲۰ میلیون ماسک در قم دپو شده و از وزارت صمت درخواست داریم اجازه صادرات ماسک به خارج از کشور به قم داده شود.

علیرضا رزم‌ حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت روز پنجشنبه درجریان سفر یک‌روزه خود به قم، ضمن بازدید از گروه صنعتی پاکشوما در شهرک صنعتی محمودآباد، طرح توسعه‌ای و خطوط تولید جدید این شرکت را مورد افتتاح کرد.

بازدید و راه اندازی مجدد شرکت فورتکس رایانه (تولید کننده لوح های فشرده) و بازدید از شرکت شیمی آذرجام (تولید کننده راکتورهای گلس لایند) در شهرک صنعتی شکوهیه از دیگر برنامه های وزیر صنعت، معدن و تجارت درقم بود.

دیار با آیات جوادی آملی و مکارم شیرازی و شماری دیگر از علمای برجسته حوزه علمیه قم از برنامه های دیگر وزیر صنعت در قم بود./

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha