بخشی از بیماران کرونایی به خدمات سلامت روان نیاز دارند

تهران- ایرنا- معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: بخشی از بیماران کرونایی بعد از ترخیص از بیمارستان به خدمات سلامت روان نیاز دارند اما ارایه این خدمات خیلی کم رنگ است.

بیژن خراسانی روز شنبه در نشست خبری که در محل معاونت درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، افزود: عمده کسانی که به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان ها بستری می شوند و به خصوص عمده افرادی که در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند، بعد از ترخیص نیاز به ارایه خدمات توانبخشی دارند که ارایه این خدمت خیلی کم رنگ است.

آمادگی دانشگاه علوم بهزیستی برای ارایه خدمات توانبخشی و روان پزشکی

وی ادامه داد: در نامه ای به وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی و به خصوص سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران، آمادگی مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی برای ارایه خدمات توانبخشی، روان پزشکی و روان شناسی اعلام شد.

خراسانی گفت: افراد ترخیص شده از بخش مراقبت های ویژه  بیمارستان ها به ۲ نوع خدمت نیاز دارند که شامل توانبخشی و بسته های روحی و روانی در قالب مشاوره است که باید به آنان ارایه شود.

معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی افزود: بیمارستان رفیده که تنها بیمارستان توانبخشی کشور است، در مرحله اول می تواند ۵۰ درصد ظرفیت خود را به بیماران پست کووید - ۱۹ اختصاص دهد.  

وی خاطرنشان کرد: بیماران کرونایی برای دریافت خدمات روحی و روانی می توانند به بیمارستان روان پزشکی رازی نیز مراجعه کنند.

وی اظهار داشت: یک بخش در بیمارستان رازی راه اندازی شده و لوازم و تجهیزات مربوط مهیا شده تا بیماران پست کووید - ۱۹ که دچار مشکلات روحی و روانی شدند و یا بیماران روحی و روانی که مبتلا به کرونا شدند و بعد از کرونا هم نیاز به خدمات قبلی دارند، می توانند در بیمارستان رازی بستری و خدمات لازم را دریافت کنند.

وی، ارایه خدمت در حوزه توانبخشی، رفاه اجتماعی و سلامت روان را از مهمترین وظائف این دانشگاه اعلام کرد و گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارای دو بیمارستان روانپزشکی با ۱۴۰۰ تخت و بیمارستان تک تخصصی رفیده دارد و ۲ مرکز درمانی اسما و نظام مافی، آماده ارائه خدمات توانبخشی و روانپزشکی به بیماران است.
وی اظهار داشت: رعایت پروتکل های بهداشتی در بیماران بستری در بیمارستان روان پزشکی رازی بسیار سخت است اما تا حد امکان سعی شده این موارد رعایت شود .
خراسانی افزود: علیرغم همه مشکلاتی که برای مراقبت بیماران روانپزشکی وجود دارد، اما با تلاش پرسنل، از جمع ۳ هزار نفر پرسنل و بیمار روانپزشکی، فقط ۴ مورد فوتی در اثر کرونا داشتیم. در حالی که این آمار با مرگ و میرها در مراکز روانپزشکی کشورهای اروپایی قابل مقایسه نیست.
وی به راه اندازی دو کمپین «مهر» و «نذر تخصصی» برای دعوت به همکاری با بیمارستان‌های روانپزشکی اشاره کرد و گفت: این موضوع سبب شد تا پرسنل ما از روحیه و انگیزه بالایی برای خدمات به بیماران برخوردار شوند. در کمپین مهر ۱۷۰ نفر از همکاران و در کمپین نذر تخصصی ۱۵۰ عضو هیأت علمی برای ارائه خدمات به بیماران روانپزشکی مبتلا به کووید -۱۹ اعلام آمادگی کردند.
معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به استفاده از تله مدیسین (پزشکی از راه دور) اشاره کرد و گفت: بهره مندی از این خدمت سبب شد تا خدمات بهتری به بیماران ارائه دهیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha