افق تاریک رهایی آمریکا از گرداب مخمصه‌های داخلی

تهران- ایرنا- جو بایدن پس از فراز و نشیب های فراوان سرانجام به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا زمام امور این کشور را بدست گرفت؛ کشوری که از سوی سلفش آنچنان آشفته شده که نه تنها تحلیلگران بلکه شخص خود وی بر وضعیت نابهنجار کشورش صریحا اعتراف دارد؛ وضعیتی بغرنجی که سال‌ها آمریکا گرفتارش خواهد بود.

به گزارش ایرنا، جو بایدن برخلاف هشدار مشاوران و کارشناسان امنیتی، مراسم تحلیف خود را در فضای باز و بر روی بالکن ضلع غربی عمارت کنگره درست همان مکانی که تا دو هفته قبل از آن مورد شورش حامیان دونالد ترامپ قرار گرفته بود، تحت تدابیر بی سابقه امنیتی انجام داد؛ شورشی که از سوی برخی کارشناسان و تحلیلگران بعنوان «شبه کودتای» ترامپ تفسیر شد.

تحلیفی بدون حضور مردم

شورش هواداران ترامپ در ۱۷ دی ماه، که خود را طرفدار تئوری توطئه موسوم به «کیو اِنان» (ًQAnon) مبنی بر ادامه حضور ترامپ در قدرت و مجازات دشمنانش می دانند،  آنچنان هراسی در سیستم امنیتی آمریکا بوجود آورد که طی مدت یک هفته واشنگتن دی.سی پایتخت آمریکا به شهری جنگ زده و  عمارت کنگره و محوطه اطراف آن به دژی دفاعی در آمد که یادآور منطقه سبز در بغداد عراق بود.

بایدن در چنین فضایی و بودن حضور یک شهروند عادی آمریکایی  مراسم تحلیف را بجا آورد، مراسمی که در تاریخ این کشور بی سابقه بود.

شرایط امنیتی در اطراف کاخ سفید و کنگره آمریکا پس از پایان یافتن مراسم تحلیف و قرنطینه نظامی منطقه کپتال هیل برای مدت ها ادامه خواهد داشت.

امنیت آمریکا در نگران کننده ترین وضعیت ممکن

بحرانی که سلف بایدن در آخرین روزهای حضور خود در کاخ سفید بدان پرداخت، در حقیقت نهایت بحران آفرینی های ترامپ از تابستان ۲۰۱۵ میلادی، زمانی که وی بطور رسمی نامزدی خود برای ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را اعلام کرد، به شمار رفت.

بنا به گفته رسانه های آمریکایی حدود ۲۵هزار نیروی  نظامی گارد ملی آمریکا برای تامین امنیت مراسم تحلیف اول بهمن ماه در واشنگتن دی.سی بسیج شدند؛ نگرانی امنیتی بدان اندازه رسیده بود که طرفداران ترامپ یک تهدید امنیتی به شمار می رفتند ، آنچنان که تا  پیش از برگزاری مراسم تحلیف بایدن، ۱۲ نفر از هواداران ترامپ در بین نیروهای تامین امنیت مراسم شناسایی و حذف شدند.

این بیم می رود که این حمایت و طرفداری از ترامپ درمیان سایر یگان ها و نیروهای نظامی  ارتش آمریکا رسوخ کرده باشد و این موضوع به شدت باعث نگرانی امنیتی آن هم در سطح نظامی برای دولت بایدن به شمار رود.

بیم از خیزش دوباره هواداران ترامپ بدان اندازه در شاکله امنیتی آمریکا سایه افکنده است که اکنون برای محافظت از منطقه موسوم به «کپتیال هیل» ، محل قرار گرفتن کنگره و کاخ سفید، قرار است تا  ۷ هزار نظامی گارد ملی تا فروردین ماه ۱۴۰۰ به حراست از آن بپردازند، این به معنی فاصله بین حکومت آمریکا با مردم و رای دهندگان آمریکایی است.

ترامپ رهبر یک سازمان تروریستی – تهدید کیوانان همچنان باقی است

با پایان یافتن مراسم تحلیف بایدن شبکه خبری سی ان ان در یک تحلیل امنیتی، هواداران ترامپ، بخصوص پیروان و معتقدان به کیوانان را یک گروه تروریستی خواند.

«جولیت کایم» (Juliette Kayyem) مشاور سابق امنیتی در وزارت امنیت داخلی آمریکا دراین باره به این شبکه خبری گفت: ترامپ رهبر یک سازمان تروریستی است که اکنون در انزوا به سر می برد و بلندگوهای شبکه های اجتماعی از وی گرفته شده است.

این رسانه تصویری آمریکایی گفت:  پیروان کیوانان تا ساعتی پیش از مراسم تحلیف بایدن، ایمان داشتند که ترامپ مانع برگزاری این مراسم خواهد شد و به احتمال زیاد حکومت نظامی در پایتخت آمریکا اعمال خواهد کرد، اما پس از اتمام مراسم، آنها بازهم بر باور خود ادامه می دهند، بلوک های بتنی از خیابان های واشنگتن دی.سی برداشته می شوند اما تهدید کیوانان برجای خواهد ماند و این چالشی است که بایدن برای  سال ها با آن مواجه است.

«کریس کومو» مجری سی ان ان و برادر «اندرو کومو» فرماندار ایالت نیویورک نیز دراین باره گفت:  کیوانان ها نوعی جانور هستند.

اعتراف رئیس جمهوری آمریکا به بحران گرسنکی در این کشور

بایدن در سومین روز کاری خود و در ادامه امضا ده ها فرمان اجرائی ریاست جمهوری در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید درباره وضعیت بحران اقتصادی این کشور گفت: آنچه از سوی تیم اقتصادی خود  در جریان قرار گرفتم، وضعیت اقتصاد در آمریکا بهتر نخواهد شد بلکه وخیم تر خواهد شد.

چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا گفت که ۴۲میلیون شهروند آمریکایی که از این تعداد شامل ۱۲ میلیون کودک می شود، با بحران گرسنگی مواجه اند و تاکید ورزید ارزش های آمریکا این نبود که شهروندان آمریکایی در فکر سیر کردن کودکان خود باشند.

آمریکا در وضعیت اضطراری 

آمریکا که پس از پایان جنگ جهانی دوم و با طرح «دکرتین  مارشال» که در سال ۱۹۴۸ میلادی پس از تصویب در کنگره آمریکا به امضای هری ترومن رئیس جمهوری وقت آمریکا رسید ،خود را سردمدار نظام نوین جهانی دانست و اروپای نشسته بر  خاکستر به جای مانده از جنگ جهانی دوم  و سایر کشورهای جهان را بطور نامحسوسی در بند خود کشید، اکنون با آنچه چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا طی ۴ سال گذشته انجام داد، آمریکا را از لحاظ مشکلات داخلی در شرایط اضطراری قرار داده است و تمامی بندهای این نظم با بیم گسست مواجه است.

ناچیز شمردن ویروسی که اقتصاد آمریکا را درنوردید

بایدن درحالی زمام امور کشور بحران زده آمریکا را به دست گرفت که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به سرعت از مرز ۲۵ میلیون نفر عبور کرده  که از این تعداد نیز بیش از ۴۰۰ هزار نفر جان  باخته اند.

بایدن دراین باره احتمال داد که شرایط شیوع این ویروس به حدی است که تا مدتی دیگر احتمالا آمار جان باختگان به کووید-۱۹ در آمریکا به ۶۰۰ هزار نفر خواهد رسید.

کشور جنگ افروزی که خود در مخمصه ناامنی گرفتار آمد

آمریکا که در پی حملات یازده سپتامبر به برج های دوقلو مرکز تجاری واقع در منهتن نیویورک با دست آویز قرار دادن مقابله با تروریسم و ایجاد امنیت در این کشور، در سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ میلادی به ترتیب به افغانستان و عراق حمله برد و پس از آن لیبی و سپس سوریه را مورد حملات غیر مستقیم قرار داد و بر آتش جنگ افروزی های خود ادامه داد، اکنون خود در شرایط بحران امنیتی ناشی از تروریست خانگی دست به گریبان شده و واشنگتن دی.سی پایتخت این کشور به  شهری جنگ زده بدل گشته است.

انشقاق در آمریکا

در این دور از انتخابات ریاست جمهوری ، جو بایدن بیش از ۸۱ میلیون و دونالد ترامپ بالغ بر ۷۴ میلیون رای بدست آوردند. کارشناسان و تحلیلگران این تعداد از آمار رای دهندگان را نشانه انشقاق در آمریکا می دانند، تحلیلگران آمریکایی بر این باورند که بایدن نتوانسته است با اختلاف رای چشم گیری  رقیب جمهوریخواه خود را شکست دهد.

این موضوع منجر به ادامه عدم پذیرش شکست و ادعای مکرر تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا از سوی دونالد ترامپ شد.

تحلیلگران شمار رای دهندگان آمریکایی به ترامپ را بسیار مهم می دانند، چرا که وی از جمعیت حدود نزدیک به  ۳۳۰ میلیون نفری آمریکا اکنون ۲۲درصد از جمعیت این کشور را درحمایت از خود دارد.

بازگرداندن آمریکا از وضعیت زیر صفر به«نقطه‌صفر» غایت آرزوی آمریکایی ها

جو بایدن پیش از گام نهادن دوباره به کاخ  سفید به  خوبی می‌دانست وضعیت نسبت به ۴ سال پیش که به‌ همراه اوباما این عمارت را ترک کرد، متفاوت است و آنچنان بغرنج که بازگرداندن آمریکا از وضعیت زیر صفر به«نقطه‌صفر» و خارج‌کردن آن از وضعیت یک زمین سوخته دشوار است.

بایدن با ورود به کاخ سفید، با میراثی از بحران های به جای مانده از عملکرد دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا مواجه است، بحران هایی که عرصه داخلی و بین المللی را درهم نوردیده و با توجه به تاثیراتی که این بحران ها طی این مدت برجای گذاشته اند، بازگرداندن شرایط به وضعیت گذشته چندان آسان نمی نماید.

جو بایدن بواقع مملکتی بحران زده از بیماری، مسایل امنیتی و مشکلات اقتصادی را از سلف خود تحویل گرفته است که برای سال ها درگیر مسائل داخلی خواهد بود و مدت ها قادر به  برخاستن و جولان دادن در عرصه بین الملل همچون قبل نخواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha