به گزارش روز یکشنبه ایرنا، آبشناس در گفت و گو با شبکه تلویزیونی العربی قطر، در پاسخ به پرسشی درباره دعوت اخیر وزیر خارجه قطر از ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای گفت و گو، اظهار داشت: فکر نمی کنم که در پشت پرده میان قطر و عربستان هماهنگی برای این دعوت وجود داشته باشد.
وی افزود: در زمان ترامپ عربستان از دولت آمریکا علیه ایران استفاده کرد و آنها در زمان انتخابات نیز سرمایه گذاری زیادی برای پیروزی او کردند اما با آمدن بایدن و دموکرات ها این سیاست عوض می شود و دولت جدید آمریکا در قبال صهیونیست ها و به ویژه عربستان موضع متفاوتی از ترامپ خواهد داشت و این گفت و گو بدون تغییر مواضع عربستان در قبال ایران کار دشواری است.
آبشناس در مورد گفت و گو میان آمریکا و ایران نیز گفت: در مورد توافق هسته ای باید گفت که این گفت و گو ممکن است اما با روی کار آمدن بایدن ممکن است که این توافق بر مبنای شروط جدید استوار شود و آن هم در مورد موشک های بالستیک ایران است. این در حالی است که ایران به تمام مفاد توافق هسته ای و بین المللی پایبند بوده است اما آمریکا به صورت یک جانبه از آن خارج شد و به نظر می رسد که ایران به بایدن نیز اعتماد ندارد و ممکن است فقط در مورد برخی از برنامه ها گفت و گو کند.
وی در مورد اینکه آیا ممکن است ایران درباره برنامه هسته ای خود کوتاه بیاید، پاسخ داد: در مورد موشک های بالستیک، ایران آن را برای دفاع از خود در اختیار دارد و این در حالی است که عربستان و امارات و اسرائیل نیز اسلحه خریداری می کنند و به این ترتیب ایران را تهدید می کنند. همانطور که سازمان های تروریستی مانند القاعده، داعش، طالبان توسط عربستان و با حمایت آمریکا به وجود آمده اند و درکشورهایی مانند مالزی، آفریقا و ... دخالت می کنند.
این تحلیلگر مسائل بین المللی تاکید کرد که برنامه های موشکی و دفاعی ایران و نقش ایران در منطقه نمی تواند داخل برجام باشد و از ابتدا هم توافق شد که این موضوعات کنار گذاشته و تمرکز فقط درباره بحث هسته ای باشد.
نظر شما