۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۰۶
کد خبر: 84197001
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یک فوریت لایحه واگذاری ۱۰ ملک شهرداری تهران تصویب شد

تهران- ایرنا- اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۶ رای یک فوریت مجوز شهرداری تهران را برای واگذاری و فروش ۱۰ ملک تصویب کردند.

به گزارش ایرنا، اعضای شورای شهر تهران روز یکشنبه در جریان دویست و شصت و ششمین جلسه شورای شهر تهران، لایحه شهردار تهران مبنی بر مجوز واگذاری ۱۰ ملک شهرداری تهران را در دستور کار قرار داده و بررسی کردند.

پیروز حناچی شهردار تهران در توضیح این لایحه اظهار داشت: خارج از بودجه ملک نمی‌ فروشیم و این همان تحقق بودجه غیر نقد شهرداری است.

وی با بیان اینکه بخشی از این املاک چون خارج از حدود اختیارات است و باید مجوز بگیریم، به صحن شورا در قالب لایحه ارایه شده است، گفت: امروز ده ملک را به شورای شهر ارائه کردیم و سه ملک مربوط به توافقات شهرداری تهران با تامین اجتماعی است.

حناچی با اشاره به مشکلات شهرداری تهران با سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: بدهی های معوقه شهرداری تهران در دوران شهرداری اسبق یکی از مشکلاتی که با این سازمان داشتیم.

وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی ادعا می کند که حقوق این سازمان پرداخت نشده است، گفت: ما قبلا این بدهی را به صورت اقساط و ماهیانه پرداخت می‌کردیم اما در شرایط کرونایی این کار ریسک بالایی دارند و امکان‌پذیر نیست.

حناچی ادامه داد: با توافقاتی که کرده ایم و املاکی که به سازمان تأمین اجتماعی می فروشیم بخشی از بدهی را تسویه میکنیم و مشکلات توقیف بخشی از مواردی که در شهرداری اتفاق افتاده حل می شود.

وی ادامه داد: ۳ ملک نیز مربوط به بدهی شهرداری به بانک شهر است و با پرداخت این بدهی ها می‌توانیم تسهیلات بیشتری را هم دریافت کنیم.

وی خاطر نشان کرد: چهار ملک نیز از طریق مزایده فروخته خواهد شد و بخشی از بودجه غیر نقد شهرداری را تأمین خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این لایحه به شکل دوفوریتی ارائه شده است گفت: بخش از این ملاک تحقق بودجه غیر نقد در دو ماه باقیمانده از سال است و بخشی مربوط به تسهیلاتی است که با بانک شهر در حال توافق است.

وی گفت:  بخشی هم مربوط به مشکلاتی است که با تامین اجتماعی داریم، چرا که تأمین اجتماعی دارای قوانین سفت و محکم است و وقتی بدهی ها از یک مبلغ بالاتر می رود می تواند از ابزارهای قانونی استفاده می‌کند.

شهردار تهران تاکید کرد: تامین اجتماعی می‌تواند حساب ها را بلوکه، یا حتی خودروها را توقیف کند.

همچین «بهاره آروین» عضو شورای شهر تهران در مخالفت با دو فوریت واگذاری املاک شهرداری تهران توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: وقتی این لایحه در دوفوریت ارائه می‌شود این شائبه به وجود می‌آید که نمی‌خواهند شورا به دقت آن را بررسی کند.

وی افزود: تصویب دو فوریتی این لایحه نه به صلاح شوراست و نه حتی برای بخش عمده‌ای از آن ضرورتی وجود دارد.

آروین تاکید کرد: به صلاح شورا نیست؛ چون اینکه ما بدون بررسی کامل و در ده دقیقه برای دو هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان از املاک شهرداری تهران تصمیم‌گیری کنیم، در مقابل افکار عمومی و رسانه‌ها قابل توجیه نیست.  

 وی با بیان اینکه شهرداری می‌توانست، اجازه واگذاری این املاک را خیلی وقت پیش بگیرد و هر زمان آن را به مرحله کارسازی رساندند بفروشند، گفت: نیازی نبود این موضوع در قالب دوفوریت قرار بگیرد؛ چراکه در چنین شرایطی این شائبه به وجود می‌آید که نمی‌خواهند شورا با دقت به موضوع ورود کند.

آروین افزود: از سوی دیگر بررسی و تصویب دوفوریتی برای بخش عمده‌ای از لایحه ضرورتی ندارد؛ چراکه ما در تبصره ۹ بودجه به شهرداری تهران اجازه داده‌ایم املاک را تا سقف ۱۳۵ میلیارد تومان بفروشد.  

عضو شورای تهران تاکید کرد: در واقع ما اختیاری را که طبق قانون شوراها داریم تا سقف مشخصی به شهرداری تفویض کرده‌ایم؛ ضمن اینکه همین یک ماه پیش در بسته محرک اقتصادی به دلیل تورم این سقف را دو برابر کرده و به ۲۷۰ میلیارد تومان رساندیم.

وی عنوان کرد: هفت بند اول نیازی به تصویب شورا ندارد و در قالب مجوزهای داده شده قابل انجام است؛ چراکه ارقام آن پایین است اما درخصوص سه بند آخر که مبالغ بیشتری دارد و قرار است برای تسویه بدهی‌های شهرداری به تامین اجتماعی واگذار شود، باید گزارش توجیهی کاملی بیاید و معلوم شود که بخش عمده‌ای از این بدهی‌ها مربوط به دوره قبل است.  

وی تاکید کرد: قرار است این سه ملک که دارای ارزش بالایی است، در قالب تهاتر به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود و باید برای مردم شفاف شود چقدر از این بدهی متعلق به دوره قبلی بوده و چقدر در دوره فعلی ایجاد شده است.

 در نهایت اعضای شورای شهر تهران با ۱۶ رای موافق یک فوریت لایحه را تصویب کردند.

یک فوریت لایحه تعیین عوارض محدوده طرح ترافیک تصویب شد 

همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز خود، یک فوریت لایحه اصلاح مصوبه تعیین عوارض  تردد جهت مدیریت ترافیک، کاهش تقاضای سفر و کنترل آلودگی هوا در سال ۹۹ را در دستور کار قرار دادند.

سید مناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره این لایحه گفت: تغییرات جدی در طرح ترافیک سال آینده پیشنهاد شده که یکی از آنها افزایش ۲۰ درصدی  طرح ترافیک است. 

وی با بیان اینکه پیشنهادهایی را هم درباره خریدهای ۶ ماهه و یکساله پیش‌بینی کرده ایم، عنوان کرد: حدود ۲۰ درصد برای خرید ۶ ماهه و ۲۰ تا ۳۵ درصد برای خرید سالانه تخفیف پیشنهاد شده است.

به گفته هاشمی اگر شهروندان تهرانی خریدهای خود را به صورت یک ساله انجام دهند رسوب پول شهرداری بیشتر می‌شود و از این منابع می‌توان به عنوان وجوه اداره شده برای نوسازی تاکسی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کرد.

هاشمی افزود: در بحث صدور مجوز سالانه هم که سال قبل ۱۵۰ هزار تومان بود، امسال پیشنهاد ۱۸۰ هزار تومان داده شده است.

 بهاره آروین عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص گفت: لوایح عوارضی تا ۱۵بهمن فرصت تصویب دارند، امروز ۵ بهمن است و این تازه اولین لایحه است که به شورا رسیده است. 

وی با بیان اینکه سوال این است بقیه لوایح کجاست؟، گفت: در چنین شرایطی شورا در مقابل عمل انجام شده قرار می گیرد.

در نهایت اعضای شورا با ۱۷ رای، این لایحه را تصویب کردند.

یک فوریت طرح فرآیند ارایه تسهیلات به اماکن تاریخی واجد ارزش تصویب شد 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه یک فوریت طرح «فرآیند اعطا تسهیلات، تعریف کاربرد، فعالیت و بهره برداری از اماکن تاریخی ثبت شده واجد ارزش ثبت نشده شهر تهران»را در دستور کار قرار دادند.

حجت نظری به عنوان پیشنهاد دهنده، این طرح را توضیح داد و گفت: تمامی مستندات قانونی این پیشنهاد ارائه شده و اگر دو فوریت آن تصویب شود می‌توانیم امیدوار باشیم، هویت شهر برای آیندگان حفظ شود.

وی تاکید کرد: متن این طرح بر اساس قوانین جاری کشور نوشته شده است.

احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: این طرح شتاب دهنده است و همیشه اواخر دوره‌ها فعالیت شوراها ارائه این طرح‌ها زیاد می‌شود.

وی با بیان اینکه این موضوع دغدغه مجموعه شورا را بیان می‌کند، افزود: این مصوبه کمکی به تصمیم‌گیری سریع‌تر شهرداری است.

علی اعطا عضو دیگر شورای شهر تهران عنوان کرد: با اصل این طرح مخالف نیستم اما در اردیبهشت ماه، مشابه این طرح در شورای شهر تصویب شد.

وی با بیان اینکه شهرداری باید بر اساس این مصوبه لایحه به شورا می آورد، گفت: هنوز شهرداری لایحه نیاورده و ما دوباره طرحی با همین مضمون عنوان را در شورا بررسی می‌کنیم.

اعطا با اشاره به اینکه در این طرح الزام شهرداری تهران به حفاظت از ابنیه تاریخی مطرح شده است، اظهار داشت: همه چیز در طرح مصوب پیش بینی شده و ۳ روز پیش در جلسه‌ای ۵ ساعته راجع به لایحه مورد اشاره صحبت شده است.

زهرا صدر اعظم نوری عضو دیگر شورای شهر تهران ادامه داد: 
 هیأت رئیسه وقتی طرحی می‌آید باید آن ‌را بررسی و کنترل کند و اگر مشابهت محتوایی دارد از طرح آن در صحن جلوگیری شود.

اعضای شورای شهر تهران در نهایت با ۱۹ رأی یک فوریت این طرح را تصویب کردند.

کلیات لایحه شهر بیدار تصویب شد 
اعضای شورای اسلامی شهر تهران همچنین کلیات لایحه شهر بیدار را در دستور کار قرار دادند .

زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره این لایحه توضیح داد و گفت: این پیشنهاد و طرح آن به تصویب رسید و شهرداری نیز لایحه‌ای را برای آن ارائه داد اما فرمانداری ملاحظاتی را مطرح کرد.

وی با بیان اینکه برنامه لایحه تحقق شهر بیدار تهران، به تصویب کمیسیون‌ها رسیده است، گفت: براساس این لایحه شهر بیدار شهری است که چارچوبی از خدمات شهری در ساعات شب نیز در آن ارائه شود و یک سازمان اجرایی نیز برای تحقق آن در نظر گرفته شده است.

اعضای شورای شهر تهران در نهایت با ۱۸ رای کلیات لایحه را تصویب کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha