به گزارش خبرنگار ایرنا؛ حیدر اسکندرپور یکشنبه در آیین افتتاح کتابخانه تخصصی مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر شیراز گفت: متوجه شدهایم که ۸۰ درصد این مطالعات اجرایی نیست و باید بعد ازچهار سال که منتظر این مطالعات بوده ایم فکر دیگری برای آن موضوع کنیم چون مطالعات دانشگاه شیراز در این زمینه اصلا راه گشا نیست.
وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از مطالعات کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه مدیریت شهری در حوزه اجرا راه گشانیست و باید فکری برای این وضعیت کرد.
اسکندرپور به موضوع این مطالعات اشاره نکرد اما براساس اطلاعات منتشر شده در گذشته، انجام مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری شیراز به دانشگاه این شهر سپرده شده بود.
شهردار شیراز ادامه داد: اغلب به صورت نظری مطالعات انجام و کمتر در این مطالعات از متخصصین اجرایی مشاوره گرفته می شود که باید این ارتباط ایجاد شود؛راه اندازی کتابخانه و مرکز پژوهشهای شورای شهر شیراز باید به گونهای باشد که مطالعات این مرکز پایه و اساس اجرایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه ضروری است با ایجاد مرکز پژوهش های شورای شهر و کتابخانه این مرکز،ارتباطی بین متخصصین علمی و اجرایی ایجاد شود،گفت: اکنون در بافت تاریخی شیراز ۳۲ پروژه در حال اجرا است و این بافت امسال و سال آینده مسیر تحول را طی خواهد کرد و به ظرفیت علمی،فرهنگی و گردشگری تبدیل می شود.
پژوهشهای بنیادی امری ضروری است
آیت الله لطف الله دژکام، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز نیز در آیین افتتاح کتابخانه تخصصی مرکز پژوهش های شورای شهر شیراز گفت: تاریخچه حرکت به سمت کتابخانه های تخصصی بدین نحو بوده که ابتدا در تهران، اصفهان و تبریز ایجاد و در ادامه شیراز نیز به این حوزه وارد شد که این نشان از این مسأله دارد که همه به ضرورت کار دانش پایه و دانش بنیان پی بردهاند.
امام جمعه شیراز گفت: پژوهش به تنهایی نمیتواند در حوزه مدیریت شهری کارساز باشد و باید بررسی شود که پژوهش ها مفید و کارساز واقع شود.
ایت الله دژکام ادامه داد: انواع مختلفی از پژوهش ها در حوزه بنیادی شهری انجام نشده است و بنظر می رسد که عرصه این پژوهش ها مطالعات مهندسی نیست و با نگاه های انسان شناسانه و فیلسوفانه باید بدان توجه شود.
وی اظهار داشت: پژوهش بنیادی شاید برای برخی نیازها مقطعی پاسخگو نباشد اما برای مدیریت طولانی مدت در طی قرن ها نیازمند پژوهش های بنیادی هستیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از نیازهای امروز جامعه و کشور نیازمند پژوهشهای بنیادی است،گفت: حرکتی در شیراز شروع شده که کارها دانش محور باشد و در گام بعدی باید در جهت ساماندهی اقدامات پژوهشی بحث شود.
آیت الله دژکام افزود: ناکارآمدی روش تحقیق یکی از معضلات کنونی است و باید به روش های علمی که نخبگانی مانند ملاصدرا ارایه کردند توجه شود.
فرماندار شیراز نیز در این آیین با اشاره به ارزشمند بودن این اقدام و راهاندازی مرکز پژوهش ها بعنوان یک ضرورت علمی ارزشمند توسط نمایندگان پارلمان محلی گفت: یکی از تکالیف در این مسیر ایجاد زیر ساختها برای توسعه کتابخانه است هر چند که طی سالهای اخیر دولت به لحاظ سخت افزاری و تعداد چاپ کتاب و ارتقا سطح کیفی این حوزه اقدامات مناسبی انجام داده است.
محمدرضا امیری افزود: مرکز پژوهشهای اسلامی شورای شهر شیراز یکی از کارهای ارزشمند شورای پنجم است که یک بنیاد برای انجام کار علمی و پایه ای در شهر گذاشته شد که زمینه ساز توسعه مدیریت شهری بر مبنای علم و دانش خواهد بود.
ایجاد کتابخانه تخصصی در بافت فرسوده شیراز
سرپرست مرکز پژوهش های شورای شهر شیراز در این آیین گفت: این مرکز ۲۷ مهر سال ۹۸ کار خود را آغاز کرد و چارت سازمانی آن تدوین و در گام بعدی دعوت از متخصصان مدیریت شهری بود.
عبدالجلیل شریفی افزود: این مجموعه به این منظور ایجاد شد که به طرح ها و لوایح شورای شهر شیراز پاسخ علمی داده و در کنار آن نیز پژوهش های تخصصی انجام شود.
وی ادامه داد: در نظر داریم پارک مجاور ساختمان پژوهش های شورای شهر شیراز و فضاهای بلااستفاده اطراف با طراحی مناسب به پارک و محل مطالعه تبدیل شود.
او گفت: کتابخانه تخصصی مرکز پژوهش های شورای شهر شیراز در مساحتی با ۲۰۰ مترمربع با ۶ هزار جلد کتاب تخصصی به بهره برداری رسید.
این کتابخانه تخصصی و ویژه پژوهشگران عرصه شهری است و مجاور شورای شهر شیراز قرار دارد.
نظر شما