پروین پشتکوهی یکشنبه شب درنخستین کارگروه تخصصی تولید کانون پرورش فکری هرمزگان همچنین از تلاشهای این اداره کل برای ثبت و صدور مجوز تولید انبوه این عروسک بومی محلی استان توسط شورای نظارت بر اسباب بازی خبرداد.
وی با بیان اینکه عروسکها و اسباببازیهای سنتی گنجینه فرهنگی و هنر مردمان پیشین است، ابراز امیدواری کرد با چاپ کتاب این عروسک بومی و تولید انبوه این عروسک نیز بتوانیم دختولوک این میراث مادران جنوب ایران را به دختران این سرزمین بهتر معرفی کنیم.
"دُختُولوک به معنای دخترک که قدمت آن به دوران صفویه میرسد، عروسک و اسباببازی محلی دختران هرمزگانی و نمادی از هنرنمایی مادرانی است که بدون داشتن اسباب بازیهای صنعتی و پیشرفته با پارچه و وسایل ساده این عروسکها را میساختند. این عروسکهای دستساز(دهتولوکها) صورتکهای خاصی نداشتند، بلکه با تکههایی از پارچه مادر یک پیراهن عروسک دوخته میشد و اگر پارچه مشکی هم داشت به عنوان جلبیل (روسری) عروسک انتخاب میشد درواقع این نوع عروسک چشم و ابرو ندارد و از قدیم معتقدند کارتصویرگری فقط مختص خداوند متعال دارد".
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان دربخش دیگری در خصوص راهاندازی پلاتو کانون نیز گفت: برای راهاندازی این پلاتو در محوطه کانون زیباشهر بندرعباس، بررسیهای لازم صورت گرفت.
پشتکوهی با اشاره به اهمیت فعالیت هنرهای نمایشی در برنامههای کانون ابرازداشت: در این سالها تنها نهادی که در استان هرمزگان نمایش عروسکی را چه در زمینه آموزش و چه در زمینه اجرا و برگزاری جشنواره به طور جدی و تخصصی دنبال کرده کانون پرورش فکری است.
وی ادامه داد: درصدد این هستیم تا با رایزنی با سازمان مدیریت برنامه ریزی و بودجه استان گامهای نخست راه اندازی یک پلاتو را در محوطه کانون زیباشهر برداریم.
مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان در پایان از تشکیل اتاق فرار و اتاق بازی خبر داد و افزود: با توجه به علاقهمندی اعضای کانون به بازی و سرگرمی به زودی در تمامی مراکز کانون استان بخش بازیهای رومیزی نیز راهاندازی میشود.
راهاندازی فروشگاه محصولات فرهنگی کانون پرورش فکری و معرفی لیست کمیته فروش و انتشارات کانون به متقاضیان از دیگر مصوبات نخستین کارگروه تخصصی تولید کانون پرورش فکری هرمزگان بود.
نظر شما