احمد رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: واحد پیام نور راز پیش از این مجوزهای استانی لازم را برای فعالیت آموزشی بین المللی دریافت کرده بود.
وی افزود: شهرستان راز و جرگلان ظرفیت و پتانسیل جذب دانشجوی خارجی را دارد و باید از ظرفیت مرزی بودن این خطه برای جذب دانشجویان خارجی به این منطقه نهایت بهره را برد.
وی تصریح کرد: امکانات، زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه پیام نور واحد راز برای جذب دانشجوی مهمان فراهم است و فضای آموزشی مورد نیاز و همچنین استاد و نیروی انسانی لازم برای برای این حرکت وجود دارد.
وی به طرح آمایش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص رشته های کم طرفدار تحصیلی اشاره کرد و اظهار داشت: این واحد آموزشی ۱۴ رشته داشت که بیشتر آنها به علت جذاب نبودن برای دانشجویان، حذف شد.
دانشگاه پیام نور واحد راز و جرگلان از مردادماه ۱۳۸۶ با ثبت نام بیش از ۹۵ دانشجو در رشته مهندسی کشاورزی، مهندسی علوم دامی و رشته الهیات و معارف اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد، ولی بعد از گذشت بیش از ۱۵ سال، به اذعان مسوولان استانی هنوز تغییری در آمار دانشجویان این شهرستان ایجاد نشده است.
رییس دانشگاه پیام نور راز و جرگلان بر ضرورت توزیع رشته های دانشگاهی با توجه به ظرفیت هر منطقه تاکید کرد و اظهار داشت: بدون شک ارایه هدفمند رشتههای تحصیلی در دانشگاهها با توجه به توانایی های هر منطقه، استقبال افراد را از دانشگاه دوچندان می کند.
رضایی با اشاره به آمایش رشته ای در دانشگاه های پیام نور کشور، افزود: اگرچه این واحد دانشگاهی با رشته مهندسی کشاورزی، مهندسی علوم دامی و رشته الهیات و معارف اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد و بعدها رشته های تربیت بدنی، اقتصاد کشاورزی، حقوق و علوم سیاسی به آن افزوده شد ولی هم اینک این واحد دانشگاهی تنها در رشته حقوق دانشجو می پذیرد و امسال نیز ۴۰ دانشجو جذب این واحد آموزشی شده است.
وی با بیان اینکه بقای هر رشته تحصیلی در دانشگاه ها بدون وجود امکانات آن رشته امکانپذیر نیست، تصریح کرد: کشاورزی یکی از رشته هایی بود که متناسب با ظرفیت شهرستان رازو جرگلان تعریف شده بود ولی متاسفانه با وجود امکانات و آزمایشگاه مجهز در شهرستان، پیرو آمایش رشته ای، این رشته دانشگاهی نیز از این واحد آموزشی گرفته شد.
رضایی با اشاره به حذف رشته تربیت بدنی دانشگاه پیام نور راز و جرگلان یادآور شد: با وجود آنکه از ابتدا استقبال خوبی از این رشته صورت می گرفت ولی به دلیل نبود امکانات ورزشی از جمله استخر، این رشته نیز با اقبال چندانی مواجه نشد.
شهرستان مرزی راز و جرگلان ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد.
شهرستان راز و جرگلان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.
راز، مرکز شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلومتری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن این استان در راز و جرگلان است.
حدود ۳۵ هزار دانشجو در ۳۹ مرکز آموزش عالی دولتی، نیمه دولتی، آزاد و موسسات آموزش عالی خراسان شمالی تحصیل می کنند.
نظر شما