به گزارش خبرنگار ایرنا ابوالقاسم یوسفی نژاد روز دوشنبه در آئین گرامیداشت روز جهانی گمرک (۶ بهمن) در فرمانداری آستارا افزود: گمرکات گیلان در حوزه تجارت خارجی نقش اساسی ایفا می کنند و در سال جاری ۸۰ درصد صادرات استان از مرز آستارا انجام شده است.
وی اظهار کرد: کد گمرکی منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا اخذ شده و این امر باعث توسعه زیرساخت های صادرات و واردات و رونق تخلیه و بارگیری کالاها در این بندرگاه خواهد شد.
وی بیان کرد: مرز شهرستان آستارا در زمینه مبارزه با مواد مخدر در کشور، جزو مرزهای قرمز و برای قاچاقچیان مواد مخدر ناامن محسوب می شود و تجارت سالمی در گمرک این شهرستان انجام می شود.
یوسفی نژاد گفت: دستگاه ایکس ری (کاوشگر دیجیتال کالا) به همراه تیم عملیاتی سگ های موادیاب در گمرک آستارا فعال است و به زودی ۲ دستگاه ایکس ری با آخرین فناوری های روز دنیا در گمرک این شهرستان مستقر خواهد شد.
ناظر گمرکات استان گیلان ادامه داد: تجار به تجارت از مرز آستارا علاقه مند هستند و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری ۶۰۰ میلیون دلار کالا از گمرکات گیلان صادر شود و در این مدت، انباشت کالا در گمرکات نخواهیم داشت.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و با سه مرز زمینی، ریلی و دریایی از مراکز مهم صادرات و واردات کشور است.
نظر شما