احمد تجری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر گلستان ۱۵۰ پروژه نیمهتمام گردشگری دارد که تکمیل آن ها نیازمند ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
وی بیان کرد: از این میزان اعتبار ۴۵ هزار میلیارد ریال برای حدود صد پروژه کوچک و متوسط در نظر گرفته شده و پنج هزار میلیارد ریال آن متعلق به طرح های بزرگ است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان به خسارت بخش گردشگری استان پس از شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: فعالان این بخش به دلیل تعطیلی ناشی از محدودیت کرونایی و لغو سفرها متحمل زیان افزون بر سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی شدند که بخشی از این خسارت ها با پرداخت تسهیلات کم بهره و کمک بلاعوض جبران خواهد شد.
تجری ادامه داد: هزار و پنج فعال گردشگری و صنایع دستی گلستان متقاضی دریافت وام کرونا شدند که تاکنون ۶۸۱ فقره تسهیلات به مبلغ ۸۴ میلیارد ریال پرداخت شده و اعطای آن همچنان ادامه دارد.
به گفته وی سهم قابل پرداخت گلستان از تسهیلات کرونا ۲۰۰ میلیارد ریال است.
وی همچنین گفت که از زمان همهگیری کرونا تاکنون ۴۳۴ نفر به علت دشواری در تامین هزینه ها و سود از محل کار خود در مراکز گردشگری گلستان اخراج شدند.
سه هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در بخش گردشگری گلستان مشغول فعالیت هستند.
گلستان ۲۲۲ خانه مسافر، ۱۱۵ اقامتگاه بومگردی، ۴۴ واحد پذیرایی بین راهی،۲۷ هتل،۲۲ سفرهخانه سنتی، ۱۲ مهمانپذیر، ۱۰ هتل آپارتمان،هفت پانسیون و سه متل دارد.
گلستان از مزیتهای مختلف در حوزه گردشگری برخوردار است که دریای خزر، جزیره آشوراده، پارک ملی گلستان، آبشارهای فراوان، جنگل، کویر و بافت تاریخی گرگان فقط چند نمونه از آنهاست.
این استان بین ۲ قطب گردشگری شمال کشور و زیارتی مشهد قرار داشته و به دلیل میزبانی از اقوام متعدد شامل فارس، ترکمن، سیستانی، ترک (آذربایجانی و قزلباش)، مازندرانی، بلوچ و قزاق ها به نگارستان ایران مشهور است.
وی به صادرات محصولات صنایع دستی گلستان با وجود شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: امسال ۱۶ هزار ۱۹۶ دلار از محصولات استان از جمله گلیم، گبه، رومیزی، حوله، دستمال چرم بافتههایداری ، کیف پارچه ای به صورت چمدانی به آلمان، ژاپن، کانادا، کنیا و انگلیس صادر شد در حالی که این رقم سال گذشته ۳۰۸ هزار دلار بود.
ژاپن، ترکیه، عراق، ارمنستان، کانادا، امارات، سوئد، آلمان، عمان و فرانسه، مقصد محصولات صنایع دستی گلستان در سال گذشته بود.
فرش دستباف، نمد، زیورآلات و سوزن دوزی ترکمن، جاجیم بافی روستای زیارت گرگان، ابریشم بافی قزلباش های رامیان و مینودشت، سوزن دوزی شاهکوه و قوم بلوچ و نیز دوختهای سنتی پوشاک از جمله صنایع دستی اقوام ساکن گلستان است که با هنرمندی زنان و دختران و مردان این استان، هر کدام نام و آوازه خود را در بین خریداران داخلی و خارجی دارند.
نظر شما