به گزارش ایرنا، از گذشتههای دور فرهنگ مصرف گوشت زنده در بانه نهادینه شده و افرادی مرغ زنده را گاهی با گاری در محلات و گاهی در خیابان به صورت زنده می فروختند با گذشت سالها از منسوخ شدن این شیوه سنتی، هنوز بسیاری از شهروندان ذائقه خود را تغییر ندادند و همچنان به این شیوه با وجود غیربهداشتی بودن آن اسرار دارند.
با توجه به درخواست شهروندان برای مصرف مرغ زنده در سالهای گذشته مرغ زنده در کشتارگاه های خانگی و یا در مراکز غیر بهداشتی در شرایط نامناسب کشتار و وارد چرخه مصرف میشود و دامپزشکی نیز همواره بر غیر قانونی بودن این اقدام تاکید کرده است.
برای جلوگیری از عرضه و مصرف مرغ زنده با این مراکز و توزیع کنندگان برخورد های قانونی صورت گرفته اما با توجه به سود بالا و خواست بسیاری از شهروندان، متخلفان بعد از مدتی دوباره اقدام به توزیع مرغ زنده غیربهداشتی میکنند و هم اکنون بیش از ۱۰۰ مرکز کشتار خانگی در این شهرستان فعالیت دارد.
برخورد با مراکز عرضه مرغ زنده با جدیت انجام شود
فرماندار بانه در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه در مراکز فروش مرغ زنده هیچگونه نظارتی بر فرآیند کشتار و عرضه بهداشتی نمیشود احتمال انتقال بیمارهای مختلف از این طریق وجود دارد باید برخورد های قانونی با جدیت انجام شود.
اسماعیل رستم پور افزود: مجموعه دستگاههای ذیربط آمادگی لازم را برای برخورد با مراکز توزیع مرغ زنده دارند و اقدامات لازم در این رابطه با همکاری دستگاه های مسوول اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه باید برای تشویق مردم به مصرف مرغ کشتار روز در رسانه و فضای مجازی تبلیغ شود گفت: شهروندان مرغ مورد نیاز را فقط از مراکز عرضه بهداشتی و مرغ کشتار روز تهیه کنند چراکه خرید از مراکز غیر بهداشتی گاها به قیمت از دست دادن جان انسان ها تمام میشود.
فعالیت ۷۹ واحد تولید مرغ در بانه
رییس جهاد کشاورزی بانه نیز گفت: در بانه ۷۹ واحد مرغداری تولید مرغ گوشتی با ظرفیت یک میلیون و ۵۴۱ هزار قطعه مرغ در هر دوره فعالیت دارد.
کریم شریفی افزود: سالانه ۱۰ هزار تن مرغ در بانه تولید که ۴۰ درصد آن در شهرستان مصرف و بقیه نیز به استانها و شهرستانهای همجوار صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه کشتارگاه طیور شاهین پر غرب بانه یکی از مجهزترین کشتارگاه های غرب کشور است و براساس استانداردهای روز فعالیت دارد اظهار داشت: سال گذشته ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل اشتغال پایدار روستایی به این واحد صنعتی برای تجهیز کشتار گاه پرداخت شده است.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه گفت: سرانه مصرف روزانه شهرستان بانه ۲۰ تن است که حدود چهار تن به صورت کشتار روز تهیه و مابقی از کشتارگاه های خانگی و مراکز عرضه مرغ زنده تامین میشود.
شریفی با اشاره به تبعات مصرف مرغ زنده افزود: با توجه به اینکه کشتارگاههای خانگی و مراکز عرضه مرغ زنده به صورت غیر قانونی فعالیت میکنند هیچگونه نظارت بر این مراکز نمی شود و احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام زیاد است.
اشتغالزایی برای ۷۰ نفر
سرمایه گذار کشتارگاه شاهین پرغرب بانه نیز با بیان اینکه در این کشتارگاه برای ۷۰ نفر شغل ایجاد شده که باتوجه حمایتهای مسوولین در کشور شناخته شده هستیم افزود: در این شرایط سخت اقتصادی و مشکلات موجود در این منطقه صفر مرزی چرخه کشتار مرغ به صورت کاملا استاندارد انجام می شود که نیازمند حمایت همگانی است.
سالار سلیمی افزود: به دلیل نهادینه شدن فرهنگ غلط مصرف مرغ زنده تنها ۱۰ درصد مرغ کشتار روز در بانه مصرف و مابقی به آن به شهرها و استان های همجوار صادر میشود.
تمام پروتکل های بهداشتی در کشتارگاه رعایت می شود
رییس شبکه دامپزشکی بانه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به فعالیت کشتارگاه پر بانه افزود: در این کشتارگاه صنعتی تمام پروتکلهای بهداشتی رعایت میشود و ناظر ذبح شرعی هم بر نحوه کشتار به صورت شبانه روز نظارت دارد.
علی سور گفت: تبلیغات زیادی درباره مصرف مرغ زنده وجود دارد که خلاف واقعیت است و هیچگونه مسائل بهداشتی در این این شیوه رعایت نمیشود و همچنین توزیع کنندگان مرغ از سلامت مرغی که عرضه می کنند اطلاعی ندارند که عاملی برای شیوع بیمارهای مختلف است.
وی با اشاره به احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سرما اظهار داشت: ضروری است شهروندان مرغ مورد نیاز خود را از مراکز عرضه بهداشتی شهر تهیه کنند چراکه مراکز عرضه مرغ زنده بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی کشتار میشود.
رییس شبکه دامپزشکی بانه اضافه کرد: مرغی که در مراکز عرضه مرغ زنده توزیع میشود منبع تامین آن نامشخص بوده و این مراکز باعث آلودگی محیط زیست میشوند.
وی گفت: مرغ کشتار روز از مرحله جوجه ریزی تا عرضه به بازار تحت نظارت کامل مجموعه شبکه دامپزشکی است و روند کشتار آن کاملا بهداشتی و برای مصرف کننده ایمن است.
سور ادامه داد: مرغ کشتار روز بانه در شهرها و استان های همجوار نیز توزیع می شود و با فراهم شدن شرایط بخشی از مرغ این کشتار گاه به اقلیم کردستان عراق صادر خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰ مرکز توزیع مرغ زنده در این شهرستان گفت: برخوردهای زیادی با مراکز عرضه مرغ زنده انجام و پرونده قضایی برای برخی افراد تشکل شده اما به دلیل حمایت برخی از شهروندان از این شیوه تاکنون موفقیت قابل قبولی حاصل نشده است.
رییس شبکه دامپزشکی بانه ادامه داد: با توجه به سود بالای وحمایت برخی از شهروندان از عرضه مرغ زنده علیرغم استفاده از ابزارهای قانونی جریمه و پلمب این مراکز این افراد بار دیگر اقدام به توزیع غیر قانونی کردند.
وی اظهار داشت: در ۹ ماه امسال (انتهای آذر) ۲۷ هزار قطعه مرغ در کشتارگاه به دلیل مختلف از چرخه مصرف خارج و معدم سازی شده این درحالی است فعالیت مراکز عرضه مرغ زنده خانگی بدون نظارت دامپزشک انجام میشود و مرغ بیمار از چرخه مصرف خارج نمیشود.
سور یادآور شد: برخورد با افرادی که در منازل دام و طیور در منازل نگهداری میکنند وظیفه شهرداری است و ورود به منازل باید با مجوز قانونی انجام شود.
در شهرستان بانه ۷۹ واحد مرغداری با تولید یک میلیون و ۵۴۱ هزار قطعه مرغ در هر دوره فعالیت و یازده درصد نیاز استان را تامین می کنند.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما