اجرای قانون شناسایی مصدومان و جانبازان شیمیایی در سردشت

تهران - ایرنا - مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:‌ با احیای قانون شناسایی مصدومان و جانبازان شیمیایی شهرستان سردشت، این قانون اجرایی شد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا ، دکتر حمیدرضا حبیب‌اللهی با اشاره به دستور رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر احیا و اجرای قانون شناسایی مصدومان شیمیایی گفت: احیای این قانون به صورت عام برای همه مصدومان شیمیایی در نظر گرفته شده، اما به دلیل حجم بالای مصدومان شیمیایی شهرستان سردشت و روستاهای اطراف آن به صورت ویژه برای این منطقه به اجرا در آمده است.

شهر مرزی سردشت به عنوان نخستین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان در هفتم تیر سال ۱۳۶۶ مورد هدف بمباران شیمیایی هواپیماهای رژیم بعث صدام قرار گرفت.در این تهاجم شیمیایی فجیع و وحشتناک ۱۱۹ نفر شهید و پنج هزار نیز مصدوم شدند؛ هنوز پس از گذشت سال‌ها از جنگ تحمیلی، آثار مخرب این جنایت بر چهره مردم مظلوم سردشت آشکار و عیان است.

وی افزود: در همین راستا تیمی متشکل از مدیرکل درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، مدیرکل پذیرش و امور اداری بنیاد، مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد و معاون فنی بیمه‌های اشخاص بیمه دی به سرپرستی این‌جانب به شهرستان سردشت اعزام شد.

مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برگزاری جلسه این تیم در فرمانداری شهرستان سردشت گفت: این جلسه امروز (یکشنبه) با حضور فرماندار شهرستان سردشت، نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی، فرمانده سپاه و رییس شورای تأمین شهرستان سردشت برگزار شد و طی آن روند ثبت نام، تشکیل پرونده و معرفی به بنیاد شهید و امور ایثارگران به‌منظور بررسی مستندات و احراز مصدومین و معرفی جهت تعیین درصد مورد بررسی قرار گرفت.

حبیب‌اللهی افزود: در این جلسه مقرر شد فرمانداری سردشت مسئولیت تیم ثبت‌نام، احصاء و احراز حاضرین مصدوم در واقعه سال ۱۳۶۶ را بر عهده بگیرد و نتیجه را به صورت مکتوب به بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کند تا پس از اخذ سی‌تی‌اسکن ریه و سایر مستندات، تیم پزشکی شامل متخصصین و سایر اعضا به شهرستان سردشت اعزام شوند تا در همان محل نسبت به احراز مصدومین اقدام شود.

وی با تأکید بر اعلام آمادگی تیم تخصصی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: هر زمانی که این فهرست از سوی فرمانداری به ما اعلام شود، در کمتر از یک هفته کاری تیم تخصصی به شهرستان سردشت اعزام می‌شود.

مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به بازدید تیم اعزام‌شده به شهرستان سردشت از درمانگاه رسیدگی به مصدومان شیمیایی این شهرستان گفت: در این بازدید کمبودهای این درمانگاه احصا شد و با توجه به همراهی معاون بیمه دی دستورات لازم برای اجرای راهکارهای عملی جهت رفع این کمبودها صادر شد. خوشبختانه بیش از ۹۵ درصد داروهای لازم در داروخانه درمانگاه موجود بود و مقرر شد با مکاتبات لازم با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری شرکت بیمه دی به‌عنوان شرکت بیمه تکمیلی درمان ایثارگران در جهت تأمین سایر داروهای مورد نیاز اقدام شود.

حبیب‌اللهی گفت: مدیرکل مصدومان شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این بازدید در خصوص برنامه‌های پایش سلامت، تعیین پروتکل‌های درمانی و رسیدگی فعال به مصدومین شیمیایی توضیحاتی را ارائه داد و مقرر شد گروه‌های درمان و رسیدگی به مصدومان شیمیایی به صورت مستمر به شهرستان سردشت اعزام شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha