بر اساس تحقیقاتی که امروز دوشنبه در مجله علمی کریسوفر منتشر شد، اکنون روند از دست رفتن یخ های زمین با بدترین سناریوی کمیته میان دولتی تغییرات آب و هوایی که مهم ترین نهاد آب و هوایی در جهان است مطابقت دارد.
توماس اسلاتر محقق اصلی و عضو مرکز مشاهدات قطبی و الگوسازی در دانشگاه لیدز هشدار داد تبعات این امر در سراسر جهان حس خواهد شد.
وی گفت: افزایش سطح دریا در این مقیاس تأثیرات بسیار جدی در جوامع ساحلی در این قرن خواهد داشت.
زمین حدود ۲۸ تریلیون تن یخ بین سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۷ از دست داده است و محققان این تحقیق براورد کرده اند که این میزان یخ برای قرار دادن یک ورقه یخی با ضخامت ۱۰۰ متر در بریتانیا کفایت می کند. حدود دو سوم از یخ های ذوب شده به دلیل گرمایش اتمسفر و حدود یک سوم به دلیل گرم شدن دریاها بوده است.
سرعت از دست رفتن یخ های کره زمین در دوره مورد مطالعه در این تحقیق با سرعتی ۶۵ درصدی از ۰.۸ تریلیون تن در سال در دهه ۱۹۹۰ به ۱.۳ تریلیون تن تا سال ۲۰۱۷ رسیده است. حدود نیمی از یخ های آب شده از خشکی بوده اند که به طور مستقیم باعث افزایش سطح آب دریاها شده است. در مدت مورد مطالعه در این تحقیق یعنی از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۷ یخ های از دست رفته باعث بالا آمدن ۳۵ میلی متری سطح دریاها شده است.
این تحقیق با عنوان «عدم توازن یخ های زمین» منتشر شده و بر اساس مشاهدات ماهواره ای در یک دوره زمانی ۲۳ ساله است که هدف آن ارزیابی کل یخ های جهان بوده است. تحقیقات قبلی به مطالعه بخش هایی از زمین پرداخته و ارزیابی جامعی از اطلاعات مربوطه نداشته است. محققان این تحقیق شامل اعضایی از دانشگاه ادینبورگ، کالج لندن و سازمان علمی «اِرث ویو» بوده که از سوی شورای تحقیقات محیط زیست طبیعی بریتانیا تاسیس شده است.
نظر شما