مهدی آرامفر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار کرد: با توجه شرایط فعلی دنیا ناشی از شیوع ویروس کرونا که بسیاری از سازوکارها را تغییر داده، چرخه نشر نیز دچار آسیبهایی شدهاند و ناشران نیز با اُفت فروش مواجه شدهاند. در چنین موقعیتی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، اتفاق خیلی خوبی است.
مدیرمسئول انتشارات تخته سیاه ادامه داد: بزرگترین حُسن فضای آنلاین، دسترسی آسان است. در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که هرساله برگزار میشد، حتی امکان حضور در نمایشگاه برای همه تهرانیها یکسان و هموار نبود چه رسد به دیگر استانها و شهرستانهای کشور که با مشکلات زیادی در این راه روبهرو بودند. به نوعی در این نمایشگاه، عدالت در دسترسی به شیوه خرید نمایشگاهی برای تهرانیها و شهرستانیها برقرار شده است. در نمایشگاه مجازی و روش فروش آنلاین، دسترسی آسان، سریع و کمهزینهتر است.
در نمایشگاه مجازی، مخاطب راحتتر و سریعتر کتابهای موردنظر خود را انتخاب و خرید میکند. در این شیوه فروش، در هزینههای زمانی و ریالی برای مخاطب و ناشر صرفهجویی صورت میگیرد. حتی تبلیغات کتاب هم در فضای مجازی نسبت به فضای بیرون، خیلی متفاوتتر و بهصرفهتر است.
آرامفر افزود: تصور میکنم فضای مجازی، ظرفیتی را به خود اختصاص داده که حتی پس از پایان بیماری کرونا هم، باقی خواهد ماند. کرونا در کنار آسیبهایی که داشته، یک تحول در فضای مجازی ایجاد کرد و موجب شد این فضا و ظرفیتهای فراوان آنرا بیشتر جدی بگیریم.
وی تصریح کرد: البته در کنار این مزایا، یک سری مشکلات زیرساختی هم در نمایشگاه مجازی وجود دارد که این نقاط ضعف ممکن است در ناشران و مخاطبان کمی دلسردی ایجاد کند. در واقع سایت نمایشگاه مانند همان محل برگزاری نمایشگاه فیزیکی است که باید نسبت به رفع نواقص و تقویت زیرساختها توجه بیشتری صورت گیرد.
مدیر انتشارات تخته سیاه در پایان گفت: ما در نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران با دهها عنوان کتاب در شاخههایی همچون کنکور، پایههای مختلف تحصیلی، علوم مختلف و کتابهای کودک حضور داریم. ازجمله این آثار، ۵۰ عنوان کتاب فعال در بخش کنکور و پنج عنوان بسیار فعال زیستشناسی برای نظام جدید است.
به گزارش ایرنا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور تصمیم گرفت با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاههای مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانکفورت، این رویداد فرهنگی را در ایران به شکل مجازی برگزار کند.
ایوب دهقانکار مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با حکم معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ریاست برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب معرفی شد. در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بیش از ۱۰۰۰ ناشر حضور دارند و بالغ بر ۱۰۰ هزار عنوان کتاب برای عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران ارائه شد.
همچنین ۱۸۰ ناشر خارجی با ۲۰ هزار عنوان کتاب و ۱۴۲ نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایتسنتر نیز در این نمایشگاه حضور دارند. هزینه ارسال کتابها نیز از سوی شرکت پست جمهوری اسلامی برای همه مخاطبان رایگان اعلام شده است.
نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با توجه به استقبال خوب و چشمگیر ناشران و مخاطبان با دو روز تمدید از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا هشتم بهمن ماه جاری میزبان بازدید کنندگان و علاقه مندان این رویداد بزرگ فرهنگی کشور در فضای خواهد بود.
نظر شما