عطاءالله ابراهیمی شامگاه دوشنبه در هفتمین نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری افزود: این میزان خسارت برابر کشت نکردن زمینهای کشاورزی، باغی و شیلات منطقه است.
وی افزود: شکستگی لوله انتقال نفت مارون به یکهزار و ۴۰۰ تن ماهی تولیدی در ۵۵ مزرعه پرورش ماهی سرخون خسارت جدی وارد کرد.
ابراهیمی تصریح کرد: هنگام وقوع حادثه اخیر شکستگی لوله انتقال نفت مارون حداقل ۱۰۰ اصله درخت و ۱۰ راس دام سبک در محل نابود شد.
وی با اشاره به آلودگی نفتی در بالادست تنها منبع تامین آب بخش کشاورزی سرخون یادآور شد: بهدنبال این حادثه نگرانی سرایت نفت موجود در خاک به درون چشمه تامین آب و آلوده شدن خاک زمینهای کشاورزی وجود دارد.
ابراهیمی اظهار داشت: معیشت و اقتصاد بیشترین گروههای مردمی سرخون در شهرستان اردل به بخش کشاورزی وابسته است که با حادثه اخیر دچار مشکل شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: خط لوله انتقال نفت مارون در این استان تاکنون پنج مرتبه دچار شکستگی و بروز حادثه جدی شده که چهار مورد آن در حوزه کارون و یک مورد در حوزه زایندهرود بوده است.
شهرام احمدی آلودگیهای نفتی را بسیار پیچیده اعلام و تاکید کرد: در این سالها حادثههای مرتبط با لوله انتقال نفت مارون باعث نفوذ به خاک و منابع زیرزمینی شده است.
وی حادثه اخیر شکستگی لوله انتقال نفت مارون را باعث آسیب به سلامت جسمی و روحی مردم سرخون دانست و افزود: هنوز بخشی از نفت در منطقه موجود بوده که با توجه به وضعیت زمینشناسی، اقدامات پیشگیرانه در محل ضروری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: رفع آلودگیهای موجود، تامین منبع آب پایدار، جبران خسارتها، بررسی میزان آسیب به سلامت جسمی و روحی مردم منطقه، تامین تجهیزات مورد نیاز باید با سرعت دنبال و اجرایی شود.
احمدی یادآور شد: مشخص شدن میزان نفت وارد شده به منطقه و برآورد میزان خروج آن و اندیشیدن تدابیری از سوی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه اصفهان برای گزارشگیری ماهانه دستگاههای اجرایی مرتبط، نمونهبرداری منابع آب و اعلام نتایج به ادارهکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، نشت نفت در بخش میانکوه در ۲ دهه گذشته برای چهارمین بار در روز یکشنبه ۲۳ آذرماه سالجاری بر اثر شکستگی خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار شهرستان اردل رخ داد.
این حادثه منجر به ورود نفت به رودخانه سرخون و زمینهای اطراف آن به طول ۶ کیلومتر شده است که بهدنبال آن برخی مناطق نیز به سبب پخش گاز ناشی از نفت رها شده، دچار آتشسوزی شد که با تلاش نیروهای امدادی و آتشنشانی یک روز پس از این حادثه بهطور کامل مهار شد.
قرار گرفتن چهارمحال و بختیاری در مسیر خط انتقال نفت مارون به اصفهان، سالهاست که مردم بخش میانکوه بهویژه شهر سرخون و روستاهای اطراف آن را با مشکلاتی روبهرو کرده است.
بخش میانکوه شهرستان اردل در ۱۵۰ کیلومتری تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری و ۸۰ کیلومتری اردل واقع شده است.
در چهارمحال و بختیاری
شکستگی لوله نفت مارون ۲۱۷ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی وارد کرد
۶ بهمن ۱۳۹۹، ۲۰:۴۰
کد خبر:
84198791
شهرکرد- ایرنا- رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: شکستگی لوله انتقال نفت مارون در شهرستان اردل ۲۱۷ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال خسارت به بخشهای مختلف کشاورزی منطقه وارد کرد.
نظر شما