قدرتالله حمزه روز پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات آلودگی نفتی منطقه میانکوه شهرستان اردل که با حضور نمایندگانی از شرکت نفت برگزار شد، افزود: بارها بر اثر شکستگی و یا ترکیدگی لوله نفت در منطقه میانکوه اردل، مردم متحمل خسارتهای بسیار شدهاند از اینرو در کنار جبران این خسارتها، خدماتی نظیر احداث مدارس، کانونهای فرهنگی و دینی و باشگاههای ورزشی احداث شود.
وی ادامه داد: مردم این منطقه در سالهای گذشته به لحاظ اقتصادی مستقل بودهاند اما اکنون دچار مشکل شدهاند چرا که نشت نفت، اقتصاد و معیشت آنها را تحت تاثیر خود قرار داده که اگر چه به دنبال مقصر نیستیم اما پیگیر آن هستیم که از این اتفاقات ناگوار بار دیگر رخ ندهد و مسئولان در این خصوص تضمین دهند.
حمزه تصریح کرد: از دسترس خارج شدن چشمهای که یک هزار لیتر بر ثانیه آبدهی داشت، تعطیلی ۵۵ مزرعه شیلات، تعطیلی مزارع کشاورزی و دامداری و مهاجرت بخش از جمعیت از جمله خسارتهایی که بر مردم منطقه تحمیل شده است که باید جبران شود.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: از سال ۵۳ تاکنون هشت حادثه و آلودگی نفتی در منطقه میانکوه اردل رخ داده که برگشتپذیری آن در مقایسه با وقوع زلزله بیشتر بوده است.
خسرو کیانی افزود: ۲۳ آذر ۹۹ هشتمین حادثه نشست لوله نفت در میانکوه اردل رخ داد که پیش از آن هفت مرتبه دیگر این اتفاق تکرار شده بود.
وی با بیان اینکه خط لوله نفت مارون به اصفهان از سال ۵۳ در منطقه میانکوه احداث و به بهرهبرداری رسیده است، اظهار داشت: این خط لوله از آن زمان تاکنون هشت بار طی سالهای ۵۶، ۶۱، ۶۵، ۸۷، ۸۸، ۹۰ و ۹۵ و ۹۹ دچار حادثه و شکستگی شده است که به طور میانگین هر هفت سال یکبار این منطقه شاهد وقوع یک حادثه آلودگی نفتی بوده است.
کیانی تصریح کرد: این در حالی است که میانگین متوسط رخداد زلزلههای بالای پنج ریشتر در این استان دست بالا ۵۰ سال و دست کم ۱۰ سال است که این موضوع نشانگر آن است که دوره بازگشت آلودگی نفتی در استان زودتر از حوادث مخربی نظیر زلزله است.
وی با بیان اینکه خط لوله انتقال نفت مارون به اصفهان دارای ۴۳۰ کیلومتر طول در استان چهارمحال و بختیاری است، اظهار داشت: این خط لوله روزانه ۵۵۰ هزار بشکه نفت خام را انتقال میدهد و عمر آن بالای ۴۵ سال است.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به انجام مطالعات فرسودگی این خطوط لوله، افزود: طی این مطالعات ۶۷ کیلومتر تعمیر پیشنهاد شده بود اما تاکنون در محدوده استان ما اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
کیانی با اشاره به اینکه آلودگی نفتی در میانکوه اردل ۱۵ هزار نفر جمعیت را متاثر کرده است، گفت: آلودگی نفتی در منطقه بیش از ۱۷۶ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف و معیشت مردم و نیم میلیون خسارت به محیطزیست وارد کرده است.
وی، جلوگیری از تکرار حادثه را مهمترین خواسته مردم منطقه میانکوه اعلام کرد و گفت: همچنین باید در جبران خسارتها تسریع شود و شرکت نفت نسبت به تعهدات خود در این منطقه بیش از پیش اهتمام ورزد.
به گزارش ایرنا، وقوع حادثه و نشت نفت در منطقه سرخون شهرستان اردل از سال ۵۳ تاکنون هشت بار رخ داده است که در تازهترین مورد آن روز یکشنبه (۲۳ آذر) بر اثر شکستگی خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار رخ داد.
این حادثه منجر به ورود نفت به رودخانه سرخون و اراضی اطراف آن به طول ۶ کیلومتر شده است که در پی آن برخی مناطق نیز به سبب پخش گاز ناشی از نفت رها شده، دچار آتشسوزی شد که با تلاش نیروهای امدادی و آتشنشانی یک روز پس از این حادثه به طور کامل مهار شد.
قرار گرفتن چهارمحال و بختیاری در مسیر خط انتقال نفت مارون به اصفهان، سالهاست که مردم منطقه میانکوه به ویژه شهر سرخون وروستاهای اطراف آن را با مشکلاتی روبرو کرده است.
بخش میانکوه از بخشهای شهرستان اردل است که تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ کیلومتر و تا اردل مرکز شهرستان ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
نظر شما