به گزارش ایرنا، وجود میدان میوه و ترهبار به ویژه در شهرهای گردشگرپذیر با توجه به نوسانهای قیمت ناشی از حضور گردشگران، نقش مهمی در تنظیم بازار و تسهیل دسترسی همه شهروندان منطقه به انواع میوه و ترهبار دارد. این زیرساخت مهم در استانی مانند مازندران علاوه بر نقش تأمین محصولات مورد نیاز مصرفکنندگان، در زمینه عرضه محصولات تولیدی باغداران و کشاورزان منطقه نیز میتواند نقش مهمی ایفا کند. با این حال در شهرستان نور تا کنون بازار مناسبی که به عنوان میدان بزرگ میوه و ترهبار مورد استفاده مصرفکنندگان و تولیدکنندگان محصولات مختلف باغی قرار بگیرد وجود نداشت.
نماینده عالی دولت در شهرستان نور با بیان این که این شهرستان با بهرهبرداری از میدان بزرگ میوه و ترهبار به نخستین شهر دارای نظام کلان توزیع میوه و ترهبار در غرب استان تبدیل خواهد شد، اظهار کرد: این مجموعه ۶۰ غرفهای که سالها پیش راهاندازی آن متوقف شد و فعالیت آن به تعویق افتاد، قرار است در دهه فجر امسال خدمترسانی به شهروندان نور و مناطق اطراف را آغاز کند.
علی شادمان اظهار کرد: طی هفتههای اخیر نشستهای هفتگی منظمی برای بازگشایی میدان میوه و ترهبار شهرستان نور با مدیران شهرستان و مالکان این مجموعه برگزار شد که خروجی این پیگیریها حل مشکلات مربوط به این مرکز بزرگ شهری عرضه محصولات باغی و آماده شدن مجموعه برای آغاز به کار و اشتغال دهها جوان منطقه است. راهاندازی این مجموعه با توجه به توانمندیهای موجود در این شهرستان برای بیش از ۲۰۰ نفر میتواند شغل ایجاد کند.
وی افزود: با توجه به اینکه شهرستان نور در زمینه تولید محصولات متنوع کشاورزی برای عرضه در بازار داخلی و صادرات به کشورهای همجوار نقش مهمی دارد، تصیم گرفتیم با کمک و همدلی مردم و مسئولان شهرستان این مجموعه را راهاندازی کنیم تا شهرستان نور به عنوان یکی از مناطق اصلی توزیع میوه و ترهبار در غرب مازندران معرفی شود.
این مسئول بر تسریع آمادهسازی این میدان تاکید کرد و گفت: راهاندازی این مجموعه میتواند نقش مهم حمایتی برای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی داشته باشد و همچنین از طرفی سبب به تعادل رسیدن قیمتها و عرضه محصولات با قیمتهای مناسب برای شهروندان و سایر مصرفکنندگان شود.
چشمانداز صادراتی
طبق اعلام متولیان راهاندازی این بازار، روند طراحی و واگذاری انشعابات آب، برق و گاز در حال انجام است و با توجه به تعیین اجارهبهای مناسب برای غرفهها، تعدادی از غرفههای این مجموعه با حضور سرمایهگذاران و بازاریان اجاره داده شده و این روند ادامه دارد.
رئیس هیات مدیره تعاونی پایانه صادراتی شهرستان نور نیز با اشاره به برنامهریزی برای راهاندازی این میدان میوه و ترهبار در دهه فجر، گفت: خوشبختانه با همراهی فرماندار شهرستان نور و مدیران سایر دستگاههای اجرایی پس از سالها موفق به آمادهسازی این مجموعه برای ارائه خدمات به مصرفکنندگان منطقه و بازاریان حوزه میوه و ترهبار شدیم.
روحالله حسینی افزود: یکی از مشکلات مردم این منطقه خرید محصولات باغی و میوه و ترهبار با قیمت مناسب است که با راه اندازی این مجموعه میتوانند به راحتی و با قیمت مناسب این محصولات را در یک مجموعه متمرکز تهیه کنند. این بازار قرار است به مرکز اصلی تبادلات تجاری میوه، ترهبار، خشکبار و مواد غذایی به صورت عمده و جزیی در این منطقه از استان تبدیل شود.
وی با اشاره به اهداف بلندمدت اجرای این پروژه و برنامهریزی برای تبدیل این مرکز به پایانه صادرات محصولات باغی و کشاورزی منطقه، اظهار کرد: این مجموعه با سهامداری و سرمایهگذاری ۴۷ نفر در فاز نخست با پنج هزار متر مربع مساحت شامل ۵۰ غرفه در داخل میدان و ۱۳ دهنه مغازه بیرون از محوطه به بهرهبرداری میرسد. در فاز دوم هم صادرات محصولات استان مازندران به کشورهای آسیایی را مد نظر داریم که امیدواریم با همراهی مسئولان و بازرگانان بتوانیم این هدف را نیز محقق کنیم. با توجه به نقشه اجرایی و موقعیت جغرافیایی این بازار، در صورت همراهی بازاریان و استقبال شهروندان از تهیه محصولات در این بازار، امکان تبدیل شدن این مجموعه به قطب میوه و ترهبار غرب مازندران وجود دارد.
میدان میوه و ترهبار شهر نور در ابتدای جاده چمستان، جنب مجتمع دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد و با توجه به فعال بودن خط تاکسیرانی در این مسیر، زیرساخت دسترسی شهروندان به این مجموعه نیز فراهم است.
نظر شما