«هاشم الکندی» امروز (سهشنبه) در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا گفت: منطقه خلیج فارس به دلیل صدور ۸۰ درصد نفت جهان، از حیث راهبردی و سیاسی یکی از مناطق مهم به شمار می رود و طرح صلح هرمز در این راستا با هدف حفظ این ثروت ها و منابع قدرت توسط جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است.
به گفته وی، آمریکا در طول سال های گذشته با هدف سلطه بر منطقه و ثروت های آن، کوشیده است طرح های صلح منطقه ای یا کاهش تنش به ویژه بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را ناکام بگذارد تا بتواند حضور نظامی و سیاسی خود را در منطقه خلیج فارس توجیه کند.
وی ادامه داد که آمریکایی ها با تبدیل کردن خلیج فارس به میدان تاخت و تاز نظامی و تسلیحاتی خود، همواره تلاش کرده اند که از ناآرامی در منطقه خلیج فارس برای دوشیدن هرچه بیشتر شیخ نشین های حوزه خلیج فارس بهره ببرند که در دوره دولت ترامپ این امر به صورت باج گیری نمود پیدا کرد.
آمدن بایدن به معنی تغییر سیاست های آمریکا نیست
هاشم الکندی تاکید کرد که نباید تصور کرد باآمدن دولت «جوبایدن» تغییری در سیاست های آمریکا ایجاد شود اما انتظار می رود عملکرد این دولت متفاوت از دولت ترامپ باشد.
رییس مرکز پژوهش های راهبردی «النباء» با اشاره به اینکه بایدن به اولویت ها اهتمام دارد، افزود که در سخنرانی پیروزی بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بایدن اولویت های دولتش را بیان کرد.
وی مهمترین اولویت از نگاه بایدن را پرادختن و اهتمام به اوضاع داخلی آمریکا دانست که در دوره دولت ترامپ به شدت آسیب دیده است.
به گفته وی، تاکید برای حالت وحدت در داخل آمریکا و مقابله با فراخوان های جدایی برخی از ایالت ها مانند «تگزاس»، مهار روز افزون انتشار کرونا و تبعات آن و درمان زخم هایی که ترامپ در جامعه آمریکا بر جای گذاشته، پاره ای از این اولویت های بایدن هستند.
الکندی افزود که جدایی و اعلام استقلال برخی از ایالت ها خطر بزرگی است که بایدن می کوشد اولویت دولتش را بار دیگر بر تاکید بر ایالت متحده آمریکا و نه جدا شده، سوق دهد.
این کارشناس عراقی با اشاره به تبعات حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره افزود که بایدن برای اولین بار از عبارت «تروریسم داخلی» استفاده کرده و اولویت دولت را بر مقابله با این تروریسم داخلی گذاشته است.
وی بازسازی چهره خدشه دار شده آمریکا که در دوره ترامپ آسیب دیده را اولویت مهم دیگر بایدن عنوان کرد و افزود که حمله موشکی به آمریکایی ها در «عین الاسد» و سقوط پهپاد آمریکایی بر فراز خلیج فارس در نیمه ۲۰۱۸ چهره آمریکا را به عنوان ابرقدرت جهانی متزلزل کرد.
وی در حوزه خارجی مهمترین اولویت دولت بایدن را مقابله با اژدرهای چینی عنوان کرد و افزود که بایدن به سمت گشودن جبهه های متعدد نخواهد رفت بلکه انتظار می رود دولت بایدن بر پرونده مهم چین و به نحو کمتری روسیه متمرکز شود.
هاشم الکندی تاکید کرد که همه تحولات و شواهد نشان می دهد که بدون شک آمریکا در دوره بایدن دیگر قدرت برتر جهان آنگونه که ادعا می شد، نخواهد بود.
تجزیه عراق، امکان پذیر نیست
وی در پاسخ این سوال که آیا بایدن طرح تجزیه عراق را دنبال خواهد کرد ، گفت که طرح بایدن در ۲۰۰۶ در شرایط متفاوتی که عراق از حیث اجتماعی دچار شکاف شده بود، به عنوان نوعی راه حل برای مشکلات این کشور مطرح کرد.
الکندی افزود که اصل تجزیه عراق موضوع جدیدی نیست و اصل این قضیه به سال ۱۹۸۲ موسوم به طرح تجزیه «بن گوریون» (تجزیه یینون) بر می گردد که طی آن مسئله تجزیه سه کشور عراق، مصر و سوریه مطرح شد.
این کارشناس عراقی تاکید کرد که در شرایط حاضر تقسیم عراق ممکن نیست زیرا قاطبه مردم عراق با آن مخالف هستند هرچند برخی سیاسیون به خاطر پاره ای انگیزه های خاص آن را هر از گاهی مطرح می کنند.
وی ادامه داد که تجزیه عراق به منفعت آمریکا نیست و اگر هم گاهی در رسانه ها مطرح می شود به نظر می رسد بیشتر نوعی فشار باشد که اخیرا در همین راستا کشورهای عربی که به عادی سازی با رژیم صهیونیستی تن داده اند، از آن سخن گفته اند.
نظر شما