عباس اسماعیلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخستین دادگاه الکترونیکی کشور اولین بار در شهر درح سربیشه با موافقت رییس قوه قضاییه از ابتدای شهریور امسال فعالیت خود را آغاز کرد.
وی از این مجموعه به عنوان اولین دادگاه تمام الکترونیک قضایی کشور نام برد و گفت: در این دادگاه نیاز به استفاده از پرینتر، خودکار و کاغذ نیست و به صورت الکترونیکی به درخواستها و شکایتها رسیدگی میشود.
معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی دادگستری خراسان جنوبی اضافه کرد: با توجه به اینکه الکترونیکی کردن پروندههای قضایی از سیاستهای قوه قضاییه است، توسعه دادرسی الکترونیکی در سایر حوزههای قضایی استان نیز دنبال میشود و در حال حاضر تمامی دادگاههای خراسان جنوبی به این سمت حرکت میکنند.
وی گفت: دادگاه عمومی بخش دستگردان شهرستان طبس نیز با بیش از ۷۰ درصد پروندههای الکترونیکی در جایگاه بعدی قرار دارد.
اسماعیلی تصریح کرد: دادگستری خراسان جنوبی به عنوان پیشرو در زمینه استفاده از فناوریهای نوین اطلاعاتی مصمم است نسبت به گسترش این فرآیند و تکمیل آن تا ثبت رسیدگی الکترونیکی تمامی پروندههای قضایی اقدام کند.
وی گفت: اجرای طرح پرونده تمام الکترونیک قضایی با استقبال همکاران قضایی و اداری در استان روبهرو شده است.
وی بیان کرد: حذف پرونده فیزیکی، افزایش ضریب امنیت پرونده با توجه به حذف نسخه فیزیکی، صرفهجویی در هزینهها، بینیازی به بایگانی پرونده، جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، ارتقای سلامت اداری، شفافیت عملکرد و ضرورت استفاده از فناوریهای نوین در رسیدگیهای قضایی از مهمترین مزایای این اقدام است.
معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی دادگستری خراسان جنوبی ادامه داد: در پروندههای تمام الکترونیک قضایی همه مراحل پرونده اعم از ثبت پرونده، رسیدگی به پرونده و اجرای حکم تجدیدنظر به صورت کاملا الکترونیکی انجام میشود.
وی گفت: در پروندههای الکترونیک اظهارات طرفین پرونده به صورت کامل ثبت و سپس امضای اشخاص به صورت الکترونیکی در آنها درج میشود.
اسماعیلی بیان کرد: سایر مدارک پرونده مانند قرار تامین کیفری، پرداخت هزینه دادرسی و پرداخت محکومیت جزای نقدی نیز به صورت الکترونیکی ثبت میشود.
وی گفت: از ابتدای شروع این طرح تاکنون ۲۷ هزار و ۹۶۹ پرونده به صورت الکترونیکی ثبت و رسیدگی شده است.
در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد پروندههای حوزههای قضایی استان خراسان جنوبی به صورت الکترونیکی رسیدگی میشود.
کاهش بسیاری از هزینهها، تسریع در روند رسیدگی و نظارت بیشتر بر پروندهها از مزایای دادرسی الکترونیک است.
نظر شما