به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی ربیعی عصر سه شنبه در آیین اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران با بیان اینکه در مسیر جشنواره به این فکر می کردم که چه بگویم و این سوال را برای خودم مطرح کردم که از شهر چه می خواهم، خاطرنشان کرد: اولین پاسخی که بدون هیچ درنگی به ذهنم رسید این بود که حالم خوب نیست و آرامش می خواهم.
وی تصریح کرد: صدای مته زیاد می شنوم، روزنامه ها جیغ می کشند، رسانه ها دائم در حال تهمت زدن هستند و در سنگینی ترافیک و پیچیدن آدم ها جلوی هم بیشتر حالم گرفته می شود.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: از طعنه زدن های خیابان انقلاب که دلم می خواهد گاهی آنجا قدم بزنم، کتاب ببینم و آشی بخورم و بی اعتنایی آدم ها به هم خسته شدهام.
ربیعی با بیان اینکه همه چیز باید دست به دست هم دهد تا آدم ها دلشان خوش باشد، گفت: دلم آدم های سایه سار؛ ساختار سایه سار و نظام سایه سار می خواهد.
وی تصریح کرد: از این سئوال و جوابی که با خودم در مسیر کردم، متن خیلی کلاسیک و شسته و رفته ای برای سخنرانی در اینجا تهیه کرده بودم اما بعد آن را کنار گذاشتم و فکر کردم در این فرصت کوتاه آنچه که خودم دلم از زندگی شهری می خواهد را مطرح کنم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه من از ساختمان هایی که خودشان مثل جیغ می مانند؛ ساختمان هایی که قیافه هایشان کارتون های دیجیمون را یاد من می اندازد و یک جوری با هم دارند درگیر می شوند و این یکی سر آن یکی دارد خراب می شود، خسته شدهام، گفت: به نظرم رسید که از این فرصت استفاده کنم و بگویم شاید بزرگترین مساله یک آدم سعادتمند، داشتن دل خوش است و شاید این از مهمترین چالش های امروز زندگی ما در شهرهای بزرگ باشد.
ربیعی تصریح کرد: شهر مهربان با آدم های مهربان و سایه سار؛ این شاید مهمترین مساله ما در زندگی شهری و مراودات روزمرهمان در شهرها و زندگی شهری باشد.
وی با بیان اینکه چیزی که بیشتر از مدیریت درآمد، اقتصاد شهری، گردش اقتصاد شهر دلم می خواهد این است که مردم چطوری راحت تر با هم زندگی کنند، گفت: اینها به شهرداری بر نمی گردد و شهرداری ساختارهای بسیار قوی دارد و در این مدت هم نه به عنوان اینکه آقای حناچی دوست دیرین من بوده ولی به عنوان ناظری که از کنار نگاه می کنم یکی از دوران های درخشانی بوده که شهرداری بیش از گذشته از مدیریت بتنی به مدیریت اجتماعی روی آورده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: شهرداری سالمی داریم ولی فکر می کنم اگر بخواهیم یادگاری را در شهرها بگذاریم و این جایزه خوب خشت طلایی که دوستان طراحی کردند به بهترین هایی که در شهرها هست، تعلق گیرد بتواند به زندگی بهتر کمک کند، همین جایزه را الگویی قرار دهیم که امروز واقعا مجموعه همه مایی که در شهر هستیم، چکار کنیم آدم ها راحت تر زندگی کنند و دل خوش در شهرها داشته باشند.
ربیعی گفت: من پیچیدگی این مساله را درک می کنم و معتقد هستم در کنار ترافیک، آلودگی محیط زیست، تامین آب سالم، مدیریت انرژی و آموزش و بهداشت، اوقات فراغت هم مهم است و مهم است که شهر با اوقات فراغت من می خواهد چکار کند و من در اوقات فراغتم در شهر چکار کنم.
وی با بیان اینکه شاید سبک مسکن شهری یعنی آپارتمان نشینی و حاشیه نشینی هر دو امروز به نوعی عنصر دل خوش را در شهرها دارند آزار می دهند، افزود: حاشیه نشینی که امروز با حاشیه نشینی نسل اول و دوم در شهرها مواجه هستیم و حاشیه نشینی نسل سه که روستاها به شهرها می چسبند هم دارد از راه می رسد و اینها مساله زندگی شهری ماست.
سخنگوی دولت تصریح کرد: اگر ما موفق شویم در یک مطالعات میان رشته ای، جهت گیری هایمان را به این سمت سوق دهیم که چطور در شهرها همه چیز چشم نواز شود و فقط ساختمان ها چشم نواز نباشند؛ نوع ارتباطات، تعامل ها در شهرها اینها چطوری با هم در کنار هم وضعیتی را به وجود آورد که ما بتوانیم در شهرها زندگی آرامی داشته باشیم، کار بزرگی انجام داده ایم.
ربیعی با بیان اینکه متاسفانه پژوهش هم زیاد به ما کمک نکرده که این مسائل را در زندگی های شهری دنبال کنیم، گفت: به هر حال تکنولوژی های ارتباطی هم امروز بسیار می توانند به ما کمک کنند که حرکت قوی و دل های آرام در زندگی شهری داشته باشیم.
وی، جامعه امروز را تحریم زده و شهرها را کرونازده عنوان کرد و گفت: با فشارهای روحی و روانی زیادی که وجود دارد، بیش از هر دوره دیگری مردم، امروز به یک زندگی آرام در شهرها نیاز دارند و تهرانی ها و مردم مقیم شهرهای بزرگ ایران به خصوص شاید بیش از جوامع دیگر به این موضوع احتیاج دارند.
سخنگوی دولت خواستار پژوهش درباره این موضوع شد که آدم ها چطور می توانند در شهرها راحت زندگی کنند و افزود: پژوهش در این زمینه مربوط به هیچ رشته ای نیست و من فکر می کنم مطالعات میان رشته ای برای این موضوع خیلی می تواند موثر باشد.
ربیعی تصریح کرد: در دانشگاه هایمان هم که به فصل ۲ که مربوط به ادبیات نظری است، می رسیم می گوییم رد شو؛ نظریه نمی خواهد؛ شهر بی نظریه؛ زندگی بی نظریه و بدون پژوهش، امروز شاید یک خورده کار را هم در این زمینه سخت تر کرده است.
آیین «اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران» با حضور علی ربیعی سخنگوی دولت، پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران، مهدی جمالینژاد معاون عمران و توسعه امور شهری وح روستایی وزیر کشور، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه، سفرا و روسای دفاتر دیپلماتیک کشورهای خارجی، عصر سه شنبه در سالن همایشهای بین المللی برج میلاد برگزار شد.
در این مراسم، میمونا شریف مدیر اجرایی UN Habitat، محمد سعدیه رییس سازمان UCLG_MEWA، اکتاوی دلاوار گاماس دبیر متروپلیس در پیام های ویدیویی جداگانه از برگزاری پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران تقدیر کردند. کلودیو پروویداس رییس دفتر UNDP در ایران نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود.
همچنین، برندگان پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران در پایان این مراسم اعلام شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.
پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران، در تاریخ ۲۵ آذر ماه سال جاری توسط مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و همکاری گسترده نهادها و انجمنهای بینالمللی از جمله Metropolis ,UN-Habitat, Walk۲۱, ISOCARP، به صورت آنلاین برگزار شد.
بر اساس این گزارش، ثبت نام این رقابت جهانی به عنوان بزرگترین رویداد بین المللی در حوزه مدیریت شهری کشور، از تاریخ ۲۷ مهرماه آغاز و تا ۱ آذر ماه ادامه داشت. این جایزه تاکنون فرصت مناسبی برای رقابت و معرفی پروژه های شهری سراسر کشور در سطح جهانی فراهم کرده است.
تاکنون چهار دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران، از سال ۱۳۹۳شمسی (م۲۰۱۴) به ابتکار مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، هم زمان با بزرگداشت روز جهانی شهرها (۹ آبان / ۳۱ اکتبر) در کلان شهر تهران و در راستای هم افزایی مشارکت شهرها، جهت دستیابی به توسعه شهری و ترویج تجارب موفق جهانی پایه گذاری شده است.
نظر شما