پنج اثر طبیعی خراسان شمالی ثبت ملی شد

بجنورد- ایرنا- معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پنج اثر طبیعی خراسان شمالی که واجد ارزش ثبت تشخیص داده شده بود، روز گذشته (سه شنبه) ثبت ملی شد.

علی مستوفیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  این آثار طبیعی شامل درخت توت روستای خبوشان با  ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال عمر، چنار باباامان با ۴۰۰ تا ۴۵۰ سال عمر، مجموعه گردوی پرکان در فاروج با  ۲۰۰ تا ۷۰۰ سال عمر، درخت توت تیمورتاش با ۲۵۰ تا ۳۰۰ سال عمر و  چنار اسپاخو با  ۲۵۰ تا ۲۸۰ سال عمر است  که پرونده آن ها پس از مستندسازی به شورای ملی ثبت میراث طبیعی ارائه شد.

وی گفت:  هم اکنون از ۵۴ اثر طبیعی ثبت شده در خراسان شمالی ۴۹ اثر طبیعی استان مربوط به ثبت درختان‌ کهنسال و بقیه مربوط به ثبت آثاری چون چشمه است.

علی مستوفیان با تاکید بر بررسی و شناسایی آثار طبیعی دارای ارزش و قابلیت ثبت در فهرست ملی و جهانی، اظهار کرد: در تمامی فعالیت‌های مرتبط با شناسایی و ثبت این مواریث ارزشمند، ایجاد بسترهای مناسب همکاری در راستای مشارکت مردم ضروری است.

به گزارش ایرنا، طبق آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مصوب، پرونده  میراث طبیعی که در استان ها تشکیل می شود به شورای ملی ثبت آثار ارسال می شود و با بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی – تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی و آواها) این آثار در فهرست ملی ثبت شود.  
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رییس شورا، معاون میراث‌فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی‌وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره‌ای و بر اساس پرونده‌های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب‌نظران و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می‌شود.

شورای حریم کشور  مسوولیت تعیین و ضوابط حریم آثار ملی را بر عهده دارد که معاون میراث فرهنگی کشور رییس شوراست و پس از بررسی فنی و تخصصی، واجد شرایط بودن ثبت اثر در فهرست ملی تصویب و تعیین حریم می شود و پس از آن وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، حریم و ضوابط تعیین شده قانونی را به استاندار آن منطقه‌ای که اثر در آنجا قرار دارد، به صورت کتبی  ابلاغ می‌کند.

از هزار و ۳۱۵ اثر تاریخی شناخته شده خراسان شمالی ۶۵۵ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که ۵۱۱ مورد آن اثر تاریخی، ۵۴ اثر طبیعی، ۷۵ اثر ناملموس و ۲۰ اثر منقول تاریخی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha