به گزارش ایرنا به نقل از رسانههای عربستان، چهارمین کنفرانس سرمایه گذاری خارجی این کشور با «شعار حرکت جدید اقتصادی» روز چهارشنبه در مرکز کنفرانسهای بین المللی «ملک عبدالعزیز» در شهر ریاض با شرکت حدود ۱۵۰ سخنران برجسته افتتاح شد.
هدف از برگزاری این کنفرانس که شبیه به همایش «داووس» و به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود و دهها سیاستمدار و فعال اقتصادی در برگزاری آن مشارکت دارند، برجسته کردن تصویر عربستان در تلاش برای ایجاد تنوع اقتصادی و یکی از مقاصد سرمایه گذاری پویا است.
قرار است در این کنفرانس که همزمان با همایش اصلی کارگروه داووس برگزار میشود حدود ۱۰۰ سخنران از نیویورک، پاریس، پکن و بمبئی شرکت کنند و ۵۰ نفر آنها بصورت حضوری در کنفرانس یاد شده در ریاض سخنرانی کنند.
«دیوید سولومون» مدیر عامل گروه گلدمن ساکس، «استیون شواززمن» رئیس شرکت سهامی خاص «بلاکستون» ، «لاری وینک» مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی بلاکروک و « یوسین بولت» دونده سابق بازیهای المپیک از جمله افرادی هستند که در این کنفرانس بصورت حضوری شرکت خواهند کرد.
این نشست قرار بود اکتبر گذشته در میان شیوع کرونا که اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است، برگزار شود.
«یاسر الرمیان» رئیس هیات مدیره صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی گفت: برای رهبران، سرمایه گذاران و سیاست گذاران هیچ زمانی بیش از وقت گذاشتن جهت احیای اقتصاد جهانی اهمیت ندارد.
«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۷ کنفرانسی که داووس صحرا نامگذاری شد را برای جذب سرمایه گذاران خارجی و ترویج برنامههای متنوع اقتصادی چشمانداز ۲۰۳۰ که وی آن را در سال ۲۰۱۶ با هدف جلوگیری از وابستگی به نفت ارائه داد، راهاندازی کرد.
در سال ۲۰۱۸، پیامدهای ترور «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد عربستان توسط ماموران حکومت این کشور در استانبول باعث شد تا بسیاری از فعالان اقتصادی و رهبران سیاسی در آخرین لحظه از شرکت در این کنفرانس انصراف دهند.
این قتل در کنسولگری عربستان در استانبول یکی از بدترین بحرانهای دیپلماتیک برای عربستان سعودی به وجود آورده است. با اینحال کنفرانس یاد شده در سال ۲۰۱۹ دوباره احیا شد.
در همین حال بسیاری از ناظران سیاسی و اقتصادی معتقدند هزینههای سنگین جنگ علیه مردم یمن برای بازگرداندن «منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور، نگرانی و نا امنی بسیاری از مردم شهرهای مختلف به دلیل جنگ ۶ ساله و همچنین عدم رعایت حقوق شهروندی موجب شده تا ثروتمندان سعودی تمایلی به سرمایه گذاری در داخل نداشته باشند و با وجود اعمال محدودیتهای سختگیرانه، سرمایههای خود را از این کشور خارج کنند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی رسانه های داخلی و خارجی، روند خروج سرمایه از این کشور طی سه سال گذشته صعودی بوده است.
افزون بر چهره مخدوش عربستان در صحنه سیاست بین الملل، شیوع ویروس کرونا نیز بر روند کاهش سرمایه گذاری در این کشور تاثیر گذار بوده است و در همین پیوند «خالد الفالح» ، وزیر سرمایه گذاری عربستان، در حاشیه نشست گروه بیست که مهرماه به میزبانی ریاض و بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، تصریح کرد که این کشور شاهد کاهش سرمایه گذاریهای خارجی در دوران شیوع ویروس کرونا است.
الفالح در حالی که آماری از سرمایه گذاری خارجی در سال جاری در عربستان ارائه نکرد، در پاسخ به سوالی در مورد سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این کشور تصریح کرد: عربستان از جامعه بینالمللی جدا نیست و به همین دلیل شاهد کندی این روند است.
اعمال محدودیت در برگزاری مراسم حج، فشار مالی بیشتری به عربستان وارد کرده است، کشوری که در شرایط کنونی با توجه به شیوع ویروس کرونا و سقوط قیمت نفت، با بحران مالی روبهرو است بطوری که این کشور سیاست ریاضت اقتصادی را در پیش گرفته و مجبور به گران کردن بنزین شده است.
علاوه بر این هزینههای گزاف جنگ در یمن نیز دولت سعودی را با کاهش شدید منابع ارزی روبهرو کرده است.
نظر شما