سید «علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک افزود: اقدامات خوبی در راستای شکل گیری پروژههای مختلف در دولت تدبیر و امید در استان مرکزی شکل گرفته که باید تلاش شود تا در همین دولت نیز به ثمر نشیند.
وی بیان کرد: تفاهم نامه سه جانبهای در خصوص ۶۸ پروژه مهم و اولویت دار استان مرکزی با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، استانداری مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی این استان منعقد شده که اعتبارات خوبی در راستای آن به این طرحها اختصاص یافته است.
استاندار مرکزی ادامه داد: سازمان مدیریت استان درخواستی برای ارزیابی پروژههای دستگاه های اجرایی داشته که ۳۵ درصد از دستگاهها هنوز پاسخی ارسال نکردهاند و باید تا یک هفته آتی این گزارشات تکمیل ارسال شود.
آقازاده بیان کرد: استان مرکزی در سال ۹۸، یک هزار و ۸۳۷ پروژه داشته که ۳۰۲ طرح معادل ۱۶ و نیم درصد خاتمه یافته و یک هزار و ۵۳۵ طرح معادل ۸۳ و نیم درصد به دلیل کمبود منابع اتمام نیافته و در دست اجرا است.
وی بیان کرد: ۳۹ درصد از این طرح روستایی، ۴۱ و نیم درصد شهری و ۲۰ درصد شهری و روستایی است.
وی اظهار داشت: راه و شهرسازی، آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی، آب منطقهای، ورزش و جوانان و راهدارای، بیشترین جذب اعتبار طرحها را در سال ۹۸ داشتهاند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: عملکرد استان در جذب بودجه سال ۹۸ مطلوب و قابل قبول است و انتظار است در فرصت باقی مانده از سال جاری نیز دستگاههای اجرایی برای افزایش جذب اعتبارات سال ۹۹ تلاش ویژهای به کار گیرند.
آقازاده در بخش دیگری از سخنانش با تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران انقلابی مردمی است و هرساله جشن پیروزی این انقلاب توسط مردم برگزار میشود اما امسال به دلیل شرایط کرونا، حفظ سلامت مردم و جلوگیری از شیوع جدید این بیماری، برنامهها تفاوتهایی با سال های قبل دارد.
وی تصریح کرد: برنامه های گرامیداشت امسال دهه مبارک فجر در استان با محوریت افتتاح طرح است و تا این لحظه، برنامهای برای دیدارهای مردمی، دیدار با خانواده معظم شهدا، ایثارگران و حضور شهروندان در افتتاح طرحها نیست.
استاندار مرکزی اضافه کرد: هر سال در ۱۲ بهمن ماه و نخستین روز از دهه مبارک فجر، شورای اداری استان در زادگاه امام راحل در شهرستان خمین برگزار میشد که امسال به دلیل شرایط کرونایی این نشست برگزار نمیشود.
آقازاده بیان کرد: رعایت پروتکلهای کامل بهداشتی در افتتاح طرحهای دهه فجر نیز یک امر ضروری است و کوچکترین سهل انگاری نباید رخ دهد.
وی تاکید کرد: استان مرکزی در ایام الله دهه مبارک فجر و تا پایان سال جاری، پروژههای مهمی برای افتتاح طرح های مختلف دارد و امسال یکی از بهترین سالها در افتتاح طرح ها است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: بر اساس احکام مندرج در تبصرههای قانونی بودجه سال ۹۹، در هشت ماه امسال برخی تبصرهها مورد بررسی قرار گرفته است.
« علیاکبر کریمی» افزود: استان مرکزی در هفت بند قانونی عملکردی نداشته، ۱۱ بند و جز از تبصرههای قانونی بودجه مفاد رعایت نشده و ۲۱ مورد به نحو مطلوب اجرایی شده است.
وی بیان کرد: جرایم رانندگی استان مرکزی بر اساس تصمیم شورای برنامهریزی و توسعه استان به کمیتهای متشکل از سازمان مدیریت و برنامهریزی و معاونت عمرانی استانداری مرکزی محول شده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در هشت ماه امسال، ۹۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از این بخش در استان وجود داشته که این رقم توزیع نشده است که باید در دستگاههای ذینفع استان مرکزی توزیع شود.
کریمی بیان کرد: اولویت دار کردن پروژههای عمرانی استان مرکزی یک حرکت و ایده خوب است اما اینکه از ۶۸ طرح مشخص شده، اقدامات اجرایی برای ۳۲ طرح انجام نشده، جای تامل دارد و نیاز است پیگیریهای لازم صورت گیرد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی از پروژههای مشخص شده و اولویت دار این استان قدمتی ۲۰ ساله دارد و نیاز است که تلاش شود تا وقفه دیگری برای آنها ایجاد نشود.
کریمی عنوان کرد: طرح پل تقاطع سنجان یکی از مطالبات مهم است و مقرر شده بود این طرح در سال ۱۴۰۰ تکمیل شود اما دوباره زمان تکمیل آن ۱۴۰۱ اعلام شده است که بر اساس نیاز منطقه و اهمیت موضوع باید تلاش شود تا هرچه سریعتر تکمیل شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی گفت: در ۱۰ ماه امسال سه هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال اعتبار به جز ملی استانی ابلاغ شده است.
« رقیه یادگاری» افزود: یک هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال معادل ۵۰ درصد تخصیص یافته که این رقم در مدت مشابه سال قبل، ۳۷ درصد بوده است.
وی بیان کرد: ۹۵۰ میلیارد ریال از اعتبار تخصیصی معادل ۵۰ درصد نقدی بوده که این رقم در مدت مشابه پارسال، ۲۰ درصد بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: امسال برای یک هزار و ۴۶۴ طرح این استان موافقتنامه مبادلاتی امضا شده است.
یادگاری بیان کرد: اعتبار این طرحها سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است که یک هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.
وی عنوان کرد: تخصیص نقدی این طرحها ۱۰۰ درصد، پرداختی خزانه ۹۱ و ۴۷ صدم درصد و مانده خزانه هشت و ۵۳ صدم درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: گزارشی از دستگاههای اجرایی استان در خصوص پروژههای اجرایی و پیشرفت آنها درخواست شده که هنوز از تعداد زیادی از دستگاههای اجرایی پاسخی دریافت نشده است.
یادگاری اظهار داشت: بر اساس اعلام دستگاههای اجرایی استان، تعداد پروژههای استان یک هزار و ۲۱۹ پروژه است که اعتبار آنها سه هزار و ۲۸۸ میلیارد ریال است و تخصیص اعتبار آنها ۴۳ درصد است.
وی گفت: از این تعداد، ۴۳۲ طرح معادل ۳۵ درصد هنوز شروع نشده، ۶۳۱ طرح معادل ۵۲ درصد در حال انجام است، ۶۴ طرح معادل پنج درصد خاتمه یافته و ۹۲ طرح معادل هشت درصد، دیون است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی ادامه داد: ۸۶ طرح مهم در استان وجود دارد که مقرر شده اگر تخصیص ۱۰۹ درصدی به آنها داده شود، تا پایان دولت و سال مالی ۹۹ به پایان میرسند و در این راستا تفاهمنامهای نیز از سوی استانداری مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور منعقد شده است.
یادگاری بیان کرد: اعتبار این طرحها ۸۲۰ میلیارد ریال است که تاکنون ۶۴ درصد تخصیص اعتبار برای آنها صورت گرفته و تلاش شده تا بیشترین تخصیصات از سه درصد نفت وگاز، متوازن و استانی به آنها داده شود.
وی گفت: در سال ۱۳۹۸، یک هزار و ۸۳۷ پروژه در استان مرکزی وجود داشته که اعتبار مبادله شده آنها ۶ هزار و ۶۲۶ میلیارد و ۸۴۹ میلیون ریال بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: اعتبار تخصیصی این طرحها ۲ هزار و ۵۰۳ میلیارد و ۴۸۴ میلیون ریال، اعتبار پرداختی ۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد و ۱۴۶ میلیون ریال و عملکرد دستگاهها ۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال بوده است.
یادگاری تصریح کرد: نسبت تخصیص به اعتبار این طرحها ۳۷ و ۷۷ صدم درصد، نسبت پرداختی به تخصیص ۹۸ و ۴۱ صدم درصد و نسبت عملکرد به پرداختی ۹۹ و ۷۰ صدم درصد بوده است.
وی عنوان کرد: پیشرفت فیزیکی یک هزار و ۸۳۷ طرح استان مرکزی در ابتدای سال ۹۸ حدود ۳۴ درصد بوده و تعهد کاری در این سال، ۴۵ درصد بوده اما در پایان سال پیشرفت فیزیکی این طرحها به ۶۸ درصد رسید و ۷۳ درصد از برنامه محقق شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: ۳۰۲ طرح از مجموع طرحهای سال ۹۸ استان مرکزی خاتمه یافته و یک هزار و ۵۳۵ طرح در دست اجرا است.
یادگاری اظهار داشت: برنامه کاری پنج طرح سال ۹۸ جلوتر از برنامه تعیین شده پیش رفته، یک هزار و ۴۱۱ طرح عقبتر از برنامه بوده و ۴۲۱ طرح مطابق زمان بندی پیش رفته است.
در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی طرح جامع شهر تفرش مصوب شد و جزئیات ۶۸ طرح عمرانی اولویت دار استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نظر شما