به گزارش ایرنا ابوذر کوثری شامگاه شنبه در نشست خبری چهار ساعته با اصحاب رسانه که با حضور استاندار سیستان و بلوچستان و معاونان استاندار برگزار شد اظهارداشت: مسوولان با کمک رسانهها باید تلاش کنند تا خدمات ارزشمند انقلاب اسلامی در این استان پهناور به خوبی برای مردم بازگو شود.
وی ادامه داد: به هیچ عنوان نباید اجازه داد که خدمات بسیار ارزنده نظام و دولت که در سخت ترین شرایط جنگ تحریمی در سیستان و بلوچستان انجام شده است به خوبی معرفی نشود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در کنار خدمات ارزشمندی که نظام و انقلاب انجام داده ممکن است در برخی جاها با مشکلاتی روبه رو باشیم که باید با رویکر انتقادی رسانهها در جهت رفع آن مشکلات کمک کنیم.
وی تصریح کرد: انتقاد ناظر بر نفی کاستی هاست نه اینکه دستاوردها و خدماتی که انجام شده است را به طور کلی نفی شود.
کوثری اظهارداشت: مهمترین اقدامی که در حوزه معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان شده معطوف به کمک به رسانهها و مقوله اطلاع رسانی در این استان بوده است.
وی بیان کرد: یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان در سالهای اخیر به مقوله اطلاع رسانی در سیستان و بلوچستان اختصاص پیدا کرده است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد شفافیت و تنویر افکار عمومی از مهمترین وظایف رسانههاست و مهمترین ابزار آنان نقد، تحلیل و مقایسه است.
وی افزود: نقد در واقع معطوف به اصلاح وضع موجود است و رویکرد کلان رسانهها باید بر پایه نقد استوار بوده اما نه کاملا انتقادی باشد.
کوثری تصریح کرد: مهمترین وظیفهای که بر عهده مدیران دولتی است این بوده که زمینه را فراهم کنند تا رسانهها به وظایف ذاتی خودشان که همان نقد و تحلیل است بپردازند.
وی اظهارداشت: رسانه به معنای عام تلنگری است برای جامعهای که احتمال دارد در یک آرامش خیالی فرو برود و آن را از این آرامش خیالی دور کند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در بحث تقسیمات کشوری مقدار عقب هستیم گفت: در دوه دوم دولت تدبیر و امید نگاه بازی نسبت به تقسیمات کشوری ایجاد شد.
وی ادامه داد: از سال ۹۶ به بعد ۳۰ واحد تقسیماتی جدید در سیستان و بلوچستان شامل پنج شهرستان، ۱۱ بخش و ۱۴ شهر ایجاد شده است.
کوثری با اشاره به حوزه انتصابات اهل سنت در سیستان و بلوچستان افزود: ۲ معاون استاندار، ۵۲درصد فرمانداران ۷۲ درصد بخشداران، ۷۳ درصد شهرداران و ۵۰ درصد معاونان فرمانداران این استان از برادران و خواهران اهل سنت هستند.
وی اظهارداشت: ۲۰ درصد مدیران سیستان و بلوچستان از مدیران زن هستند و در این موضوع رتبه هفت کشوری را در انتصابات بانوان داریم.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۷۰ درصد مدیران این استان بومی خود هستند و همین میزان انتصابات مدیریتی در شورای تامین هم از مدیران بومی هستند.
وی بیان کرد: در بحث تشکلها و سازمانهای مردم نهاد تمام تلاش ما این بوده که بستر را برای فعالیت آنان فراهم کنیم و فعالیت آنان نظاممند شود.
کوثری ادادمه داد: ۴۵ دفتر شهرستانی و هشت مجوز شعبه ویژه احزاب و سازمانهای مردم نهاد استانی داریم و همچنین خانه احزاب نیز افتتاح شده است.
وی با اشاره به فاقدان شناسنامه در سیستان و بلوچستان گفت: در راستای صیانت از حقوق شهروندی و کاستن از آسیبهای اجتماعی تا کنون ۳۲ هزار و ۷۵۴ شناسنامه در این استان صادر شده است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۱۰ هزار نفر از فاقدان شناسامه در این استان از سال ۹۶ در قالب فاقدان شناسامه واجب التعلیم زیر پوشش آموزشی قرار دادیم.
وی با بیان اینکه ۶۲ پرونده در خصوص ایجاد تشکلها و سمنها در سیستان و بلوچستان تشکیل شده افزود: همچنین خانه جوان در این استان برای ایده پردازی و گردهمایی جوانان تشکیل شده است.
کوثری تصریح کرد: همچنین خانه سمنها در سیستان و بلوچستان با رویکرد اجتماعی تشکیل شده و در این زمینه جزو اولین استان در کشور هستیم.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نظاممند کردن خدماتی که خیران در سطح استان و ملی میبایست در استان انجام دهند تشکل هاسب(همدلان آینده نگر سیستان و بلوچستان) تشکیل شده و ۱۲۴ تشکل ذیل آن مشغول به فعالیت هستند.
وی بیان کرد: نوع فعالیت خیران در تشکل هاسب سطح بندی و نظاممند شد و خدمات ارزشمندی توسط این تشکل تا کنون در سیستان و بلوچستان انجام شده است.
کوثری کرد: تشکل هاسب قرار بود در سیستان و بلوچستان ۲۰۰ مدرسه تاسیس کند که هماینک ۴۵ مدرسه کلنگ زنی شده و ۱۷ مدرسه آماده افتتاح است که در دهه فجر افتتاح میشود.
صدور ۳۰ مجوز سرمایهگذاری خارجی در سیستان و بلوچستان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۳۰ مجوز سرمایهگذاری خارجی از سال ۹۶ به بعد در این استان با حجم سرمایهگذاری پنج میلیارد دلار صادر شده است.
ماندانا زنگنه اظهارداشت: با وجود تحریمهای شدید علیه کشور تا کنون ۱۲ میلیون دلار سرمایه خارجی وارده به سیستان و بلوچستان است به طوریکه امسال استان برتر در جذب سرمایهگذاری خارجی شدهایم.
وی بیان کرد: بر اساس اسناد ملی نقش سیستان و بلوچستان در تقسیم کار ملی در حوزه تجارت و ترانزیت است و برنامههای معاونت اقتصادی استانداری این استان بر اساس همین نقش دنبال شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این معاونت تا کنون اقدامات بسیار زیادی را در راستای نقش استان در حوزه ترانزیت و تجارت انجام داده است.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان در سال ۹۲ تنها هفت بازارچه مرزی داشت که با اقدامات انجام شده هماینک به ۱۵ بازارچه مرزی افزایش یافته است.
زنگنه اظهارداشت: احیای بازارچه دریایی پسابندر در شهرستان دشتیاری نقش مهمی در حوزه تجارت دریایی برای سیستان و بلوچستان دارد.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان در حوزه تعاونیهای مرزنشینان از ۴۰ تعاونی هماینک به ۱۰۰ تعاونی رسیده و تعداد تعاونیها در این استان ۱۵۰ درصد افزایش یافته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ارزش کل صادرات استان در سال۹۲ تنها ۳۳۲ میلیون دلار بوده افزود: با اقدامات انجام شده هماینک میزان صادرات از این استان به یکهزار و ۷۴ میلیون دلار رسیده است.
وی بیان کرد: ارزش صادراتی از بازرچههای مرزی سیستان و بلوچستان از ۱۰۶میلیون دلار هماینک به ۷۷۷ میلیون دلار رسیده که ۶۱۹ درصد رشد داشته است.
زنگنه با بیان اینکه درآمد صادرات از بازارچه مرزی دوسویه است گفت: ارزش کل واردات از ۷۶۸ میلیون دلار به یکهزار و ۹۱ میلیون دلار رسیده و ۴۲ درصد در این زمینه رشد داشتهایم.
وی اظهارداشت: با وجود اینکه در شرایط کرونا بودیم اما تمام بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان فعال بود و ارزش صادراتی استان در ۱۰ ماهه سال ۹۸ به کشورهای همسایه ۸۹۰ میلیون دلار بوده که هماینک به یکهزار و ۱۱۳ میلیون دلار رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با وجود شیوع کرونا ۳۴ درصد از برنامههای پیشبینی شده در حوزه صادراتی در این استان جلو هستیم.
وی بیان کرد: واردات کالاهای اساسی برای ما بسیار حائز اهمیت بوده و هم اینک کالاهای اساسی استانهای شرقی کشور از بندر چابهار انجام میشود.
زنگنه ادامه داد: در سال ۹۲ ورود کالاهای اساسی به سیستان و بلوچستان تنها ۹۲ هزار تن بوده که در سال ۹۸ به ۷۸۴ هزار تن و در ۱۰ ماهه نخست امسال ۸۹۸ هزار تن رسیده است.
وی با بیان اینکه بازارچه مرزی ریمدان با تلاشهای استاندار و با رایزنیهایی که با پاکستان انجام شد راهاندازی شده افزود: بازارچه مرزی کوهک و گمشاد در کارگروه ویژه مرزهای کشور تصویب شده و بزودی راه اندازی خواهند شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: منطقه اقتصادی میرجاوه و رامشار پس از ۱۰ سال بلاتکلیفی به عنوان مناطق ویژه اقتصادی تصویب شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای معدنی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: این استان هماینک دارای ۳۸۴ معدن فعال با ظرفیت اسمی استخراج ۲۴ میلیون تن بوده و میزان اشتغالزایی آن هفت هزار نفر است.
زنگنه با بیان اینکه تا کنون ۸۵ هزار کیلومتر مطالعات اکتشافی معدنی در سیستان و بلوچستان تا کنون انجام شده افزود: همچنین فراخوان کارخانه تولید شمش طلا در سیاه جنگل این استان صادر شده است.
وی اظهارداشت: همچنین به تازگی گواهی استخراج بزرگترین معدن طلای کشور با ظرفیت تولید ۲۴ تن طلا در این استان صادر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ۶۰ واحد تولیدی صنعتی در چند سال اخیر به چرخه تولید بازگشتند افزود: کارخانه تیس امسال افتتاح میشود.
وی بیان کرد: ۱۴۰۰ میلیارد تومان با ۳۵۰ میلیون یورو در بخش صنعت سیستان و بلوچستان در حال سرمایه گذاری است.
نظر شما