به گزارش ایرنا، منابع رسانه ای روز یکشنبه اعلام کردند که نمایندگی سازمان ملل در لیبی فهرست نامزدهای شورای انتقالی ریاست جمهوری و سمت نخست وزیری که شامل ۴۵ نام از جمله سه زن و شخصیت هایی از غرب و شرق این کشور است را منتشر کرد.
این فهرست شامل ۲۴ نامزد ریاست جمهوری دولت موقت و همچنین ۲۱ نامزد نخست وزیری این کشور تا برگزاری انتخابات ۲۴ دسامبر است.
اداره اجرایی موقت متشکل از شورای ریاست جمهوری (رئیس و دو معاون) و مقام نخست وزیری است.
دولت موقت جدید که شامل اعضای شورای ریاستی و ۴ مدیر از جمله نخست وزیر خواهد بود، از سوی ۷۵ عضو مجمع گفتوگوی سیاسی لیبی به رهبری سازمان ملل متحد از ۱ تا ۵ فوریه (۱۳ تا ۱۷ بهمن ) در ژنو تعیین خواهد شد.
«فتحی باشاغا»، وزیر کشور در دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس از جمله نام های مطرح شده برای پست نخست وزیری در این فهرست است؛ نام وی اغلب در میان نام های احتمالی برای جانشینی «فایز السراج» قرار دارد.
همچنین «صلاح الدین النمروش» وزیر دفاع نامزد شورای ریاست جمهوری لیبی ، «خالد المشری» رئیس شورای عالی دولت لیبی و «اسامه الجویلی» از رهبران قیام علیه «معمر قذافی» در سال ۲۰۱۱ از جمله دیگر نام های مطرح برای شورای ریاست جمهوری است.
این فهرست همچنین شامل نامزدهای از شرق کشور از جمله عقیله صالح حقوقدان محافظه کار و محمد البرغثی سفیر لیبی در اردن است که به عنوان نامزد شورای ریاست جمهوری مطرح شده اند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی علیه حکومت معمر قذافی و حمله نظامی نیروهای «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) با هدف برکناری قذافی دیکتاتور وقت این کشور، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیار گستردهای روبهرو بوده است و در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد که در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمد که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیا است و در بخش شرقی و جنوب نیز «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات متحده عربی، یونان و قبرس حمایت میشود.
این صف بندی های بین المللی و منطقه ای در بحران لیبی و مداخلات آشکار بازیگران، این کشور را بر لبه پرتگاه قرار داده و منابع و زیرساخت های این کشور ثروتمند نفتی را ویران کرده، بطوری که لیبی طی ماه های اخیر دستکم برای ۳ نوبت در آستانه جنگی تمام عیار قرار گرفته است.
نظر شما