روز اول جشنواره تئاتر فجر به نخستین شهید مدافع سلامت تقدیم شد

تهران- ایرنا- تمام اجراهای روز نخست سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به پاس قدردانی از زحمات و فداکاری کادر سلامت و درمان در جریان مبارزه با کرونا، به نرجس خانعلی‌زاده اولین شهید سلامت تقدیم شد.

به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از ستاد خبری جشنواره تئاتر فجر، اجراهای هر روز از سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر برای تقدیر از زحمات و تلاش‌های فداکارانه کادر درمان و سلامت و جانفشانی شهدای سلامت در راه مقابله با کرونا به یک شهید مدافع سلامت تقدیم می شود. در جریان این رویداد، روز گذشته (شنبه ۱۱ بهمن) اجراهای روز نخست سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر به نرجس خانعلی‌زاده اولین شهید مدافع سلامت تقدیم شد.

نرجس خانعلی‌زاده ۳۰ اردیبهشت ۱۳۷۴، در کلاچای به دنیا آمد. وی که به‌ عنوان پرستار در بخش اورژانس بیمارستان میلاد شهر لاهیجان مشغول به خدمت بود، در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۹۸ در پی شیوع و گسترده ویروس کرونا با عوارض مشابه ابتلا به ویروس کرونا، در حین رسیدگی به بیماران و به دلیل عوارض ریوی و تنگی نفس در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد. نرجس خانعلی‌زاده ۶ اسفند ۱۳۹۸، در بیمارستان میلاد لاهیجان درگذشت و نخستین قربانی ثبت ‌شده از میان کادر پزشکی، در شرایط همه‌گیری کروناویروس در کشورمان بود.

به گزارش ایرنا، جشنواره تئاتر فجر به‌عنوان مهم‌ترین رویداد رقابتی و جشنواره‌ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب‌دهنده‌ آینه تمام‌نمای هنر انقلاب در ایام یوم‌الله دهه فجر امسال (۱۳۹۹) در شرایط سی‌ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می‌گذارد که شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور مختصات برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری به‌ویژه در عرصه تئاتر را با شرایط بسیار ویژه‌ای مواجه کرده است.

تعطیلی فعالیت‌های نمایشی به‌ویژه تماشاخانه‌ها و سالن‌های میزبان آثار نمایشی از یک‌سو و ازسوی دیگر برگزاری بخش اعظم این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی‌های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین دو محور «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن‌ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر ۵۰ درصدی نمایش‌ها، سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به یکی از معدود رویداد عرصه هنری کشور در قالب جشنواره‌های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم‌تئاتر) به‌عنوان دو ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ اختصاص بخش «سرباز انقلاب» به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری‌زاده باعث شده‌است که این رویداد بعد از مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بن‌مایه‌های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره می‌توان به بخش «نمایش‌های میدانی و  خیابانی»، «بخش دیگر گونه‌های اجرا»، «بخش رقابتی آثار صحنه‌ای»، «بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره‌های استانی» و«بخش رقابتی نمایشنامه‌نویسی» اشاره کرد.

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه در تهران در حال برگزاری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha