به گزارش ایرنا منصور بیجار شامگاه شنبه در نشست خبری چهار ساعته با اصحاب رسانه که با حضور استاندار سیستان و بلوچستان و معاونان استاندار برگزار شد اظهارداشت: در ابتدای دولت با چهار چالش در حوزه عمرانی روبه رو بودیم که طرحهای متعدد نیمهتمام، بودجه مورد نیاز برای اتمام این پروژها، فاصله معنادار شاخص توسعهای در استان با متوسط کشوری و عدم تعادل این شاخصها در درون این استان از جمله این موارد بود.
وی افزود: در ۲ سال اخیر با وجود تحمیل شدن شرایط بد اقتصادی به کشور اقدامات چشمگیری در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده که نتیجهاش این است که استان در همه حوزه و بخشها کارگاه فعال عمرانی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: در بخش بزرگراههای استان تا قبل از این دولت ۱۷۷ کیلومتر بزرگراه داشتیم که هماینک ۱۵۷ کیلومتر به آن اضافه و مجموعا به ۳۳۴ کیلومتر در حوزه بزرگراههای این استان رسیدیم.
وی افزود: ۶۵ درصد این بزرگراهها در این ۲ سال اخیر انجام شده همچنن طبق برنامهریزیها تا پایان امسال ۶۰ کیلومتر و تا پایان دولت ۵۵ کیلومتر در ۱۶ قطعه فعال کریدورهای سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری میرسد.
بیجار ادامه داد: از سال گذشته تاکنون در حوزه بزرگراهها به طور متوسط اعتبارات ۶ برابر شده و برخی از این پروژهها مانند (زاهدان- بیرجند) که پارسال تنها ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار داشتیم در سالجاری به ۳۷ میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت: در موضوع راه روستایی تاکنون یکهزار و ۱۵۰ کیلومتر راه جدید ساخته شده که ۳۶۰ کیلومتر آن یعنی حدود ۳۵ درصد آن در سالهای ۹۸ و ۹۹ بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در حوزه راهداری در مجموع سه هزار و ۹۶۹ کیلومتر بهسازی، روسازی و روکش آسفالت شده که یکهزارو ۹۹۰ در ۲سال اخیر بوده که معادل ۵۰ درصد سالهای گذشته است.
وی بیان کرد: راهآهن (چابهار- زاهدان) در هشت قطعه فعال است این مهم در سال ۹۷ با وقفهای روبرو بود که با پیگیریها تمام ظرفیتهای استان بکار گرفته شد و رهبر معظم انقلاب ۳۰۰ میلیون یورو به آن اختصاص داد.
بیجار افزود: این پروژه راهآهن در مجموع ۴۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با تلاش حدود ۷۰ کیلومتر ریلگذاری در سه قطعه انجام شده و تا پایان سال خاش را به شبکه سراسری متصل کنیم.
وی بیان کرد: در موضوع بنادر، بندر شهید بهشتی با سرمایهگذاریهای انجام شده از ۲ و نیم میلیون تن به ظرفیت درصد هشت و نیم میلیون تن رسیده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در موضوع آب تا ابتدای دولت ۵۹ درصد بهرهمندی روستاهای این استان از آب آشامیدنی بوده که هماینک ۶۸ درصد شده که طبق برنامهریزی تا پایان دولت ۷۳ درصد میشود.
وی تصریح کرد: در هفت سال گذشته یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تزریق اعتبار در حوزه آب داشتیم که در مقایسه با قبل و بهترین سالها که حدود ۲۵ میلیارد تومان هزینه میشده این میزان قابل توجه است.
بیجار با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان ۶۶۸ پروژه در این دولت شامل (خانه بهداشت، مرکز سلامت و مراکز بستر درمانی) به بهرهبرداری رسیده افزود: یکهزارو ۲۷۳ تخت بیمارستانی، بیمارستانتخصصی تنفسی سینا زابل، بیمارستانهای ( سرباز، نیکشهر، میرجاوه، و هیرمند) و ۲پروژه بزرگ بیمارستان سراوان و بیمارستان ۳۲۳ تختخوابی که در مرکز بیمارستان علی بن ابیطالب زاهدان از جمله سایر اقدامات این حوزه است.
وی بیان کرد: در موضوع سرانههای آموزشی اتفاقات خوبی در این دولت افتاده زیرا پنج هزارو ۱۵۲ کلاس درس تاکنون به بهرهبرداری رسیده که یکهزارو ۷۱۲ مورد از آن مربوط به ۹۸تا۹۹ است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در حوزه گاز سرمایهگذاری که دولت انجام داد بیشاز ۲ میلیارد تومان در حوزههای مختلف و خطوط بین شهری (چهار قطعه بین ایرانشهر- چابهار، ۲ قطعه بین ایرانشهر – زابل ، چند گستره درون استان)که همه فعال است بجز حوزهای که به سمت سوران و سراوان و آن پهنه خواهد رفت.
وی با بیان اینکه در موضوع حاشیه نشینی اقدامات ویژهای انجام شده گفت: در پنج شهر طرحهای ضربتی انجام شده و مجموعا ۲ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان منابعی است که برای این پنج شهر دیدهایم.
بیجار افزود: در شهر زابل یکی از بزرگترین پروژهای کشور در بحث ساماندهی کالبدی حاشیهنشینی، بیش از ۲۰۰ هزار مترمربع معبر در کمتر از ۲ ماه با اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی انجام شد.
وی تصریح کرد: هماینک بیشاز ۷۰ هزار واحد مسکونی در حوزههای مختلف (سیل، بهسازی،مقاومسازی و حاشیهنشینی ) انجام شده و به دنبال آن مقاومسازی در استان از شاخص ۲۱ درصد به ۴۳ درصد رسید.
نظر شما