رشد ۲۲ برابری فضای ورزشی اصفهان دستاورد انقلاب اسلامی

اصفهان- ایرنا- برآیند آمارهای موجود بخش های مختلف حوزه ورزش اصفهان نشان می دهد به ویژه فضاهای ورزشی این استان در مقایسه با قبل از انقلاب اسلامی رشد ۲۲ درصدی داشته است که این روند توسعه همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، ورزش جزو اصلی‌ترین و بهترین ابزارهای ایجاد شور و نشاط اجتماعی، ارتقای سلامت روحی و روانی، بالابردن روحیه ملی و خودباوری و از بین برنده بسیاری از بیماری‌هاست که توسعه آن در کشورهای مختلف از جمله رویکردهای اصلی دولت‌ها و حکومت‌ها به شمار می‌رود.
دولت‌ها همواره سعی می‌کنند افزایش زیرساخت‌های ورزشی و تربیت ورزشکاران نخبه را از جمله برنامه‌های اصلی خود قرار دهند که ضمن توسعه ورزش همگانی و تشویق آحاد بیشتری از مردم، به افتخارآفرینی در میادین جهانی و آوردگاه‌های مختلف مانند جام جهانی و یا المپیک منجر شود.

آن طور که کارشناسان معتقدند ورزش از سال‌ها قبل و بویژه در دهه‌های اخیر به یک صنعت خالق ثروت، فراگیر و مهم در جهان تبدیل شده که بخش قابل توجهی از مردم از طریق این صنعت و زیر مجموعه‌های آن ارتزاق می‌کنند و بخشی چشمگیر از رونق و رشد اقتصادی به توسعه این صنعت وابسته است.

توسعه ورزش در جنبه‌های مختلف از جمله برنامه‌های دولت‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود به طوری که کشور در امر فضاهای ورزشی و تعداد ورزشکاران در میادین جهانی و همچنین پیشرفت ورزش در شهرها و روستاها به توفیقاتی دست یافت.

وجود ۶۰ هزار فضای ورزشی در ایران

اکنون ۶۰ هزار فضای ورزشی در استان‌های مختلف کشور وجود دارد و افزون بر سه میلیون ورزشکار سازمان یافته در ایران فعالیت می‌کنند.

اصفهان از جمله موثرترین و اصلی‌ترین استان‌های کشور در حوزه ورزش محسوب می‌شود که با تیمداری در رشته‌های مختلف و وجود زیرساخت های متنوع توانسته در ورزش های گوناگون کمک حال تیم‌های ملی در رده های سنی مختلف باشد و افتخارآفرینی در میادین همواره بخش جداناپذیر ورزشکاران این دیار بوده است.

رشد ۲۲ برابری اماکن ورزشی اصفهان

بر اساس آمار و ارقام اخذ شده از اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان، فضاهای ورزشی در این خطه در مقایسه با قبل از انقلاب ۲۲ برابر افزایش پیدا کرده، اکنون حدود ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار متر مربع فضای ورزشی در استان اصفهان وجود دارد اما قبل از انقلاب این میزان حدود ۹۹ هزار مترمربع بود.


دولت‌های پس از انقلاب اسلامی سعی کردند که توسعه ورزش در رشته‌های مختلف را در استان‌ها به گونه‌ای پیش برند که در مناطق محروم و شهرهای دور افتاده هم وجود اماکن ورزشی بتواند بخش بیشتری از ساکنان را به ورزش و ارتقای فعالیت‌های فیزیکی و در نتیجه سلامتی بیشتر سوق دهد.
توسعه عدالت محور و مساوات از جمله دیدگاه‌هایی بود که مسئولان ورزشی و تصمیم‌گیران پس از انقلاب در ذهن داشتند و مبتنی بر آن برای توزیع عادلانه ثروت و زیرساختارها تلاش کردند.

افزایش ۲.۴۲ برابری سرانه ورزشی نصف جهان نسبت به سال ۵۷

سرانه ورزشی(مساحت ورزشی نسبت به هر نفر) استان اصفهان اکنون ۰.۴۶متر مربع است و قبل از انقلاب این میزان ۰.۱۹ مترمربع بود که افزایش ۲.۴۲ برابری این شاخص مهم در ارزیابی‌ها را نشان می‌دهد.

از نکات قابل توجه و مهم در حوزه ورزش کشور در استان اصفهان می توان به ساخت بزرگترین مجموعه ورزشی ساخت و احداث شده پس از انقلاب اشاره کرد، این مجموعه جزو ورزشگاه بزرگ نقش جهان نبود که اکنون به یکی از مجموعه‌های بزرگ کشور تبدیل شده است.

ورزشگاه نقش جهان اصفهان، چهارشنبه ۱۲ آبان ۹۵ پس از حدود سه دهه فراز و فرود و انتظار بین نسلی با حضور معاون اول رییس جمهوری و در میان خوشحالی مردم و ورزشکاران افتتاح شد، این ورزشگاه که به خاطر زمان طولانی اجرا به نقش جهان نیمه تمام شهرت یافته بود، با ایجاد موجی از شادی بین مردم و ورزشکاران نصف جهان نقش آفرینی خود را آغاز کرد.

ورزشگاه(سالن) ۲۵ آبان با ظرفیتی بالغ بر شش هزار نفر یکی دیگر از طرح‌های پس از انقلاب در اصفهان است این مکان از بزرگ‌ترین مجموعه‌های ورزشی سربسته در کشور به شمار می‌رود که قابلیت میزبانی مسابقات مختلف سالنی را دارد.

رشته‌های ورزشی اصفهان ۴ و ورزشکاران ۱۸.۷۵ برابر بیشتر شدند

تعداد رشته‌هایی که ورزشکاران پیش از انقلاب در استان اصفهان به آن می‌پرداختند حدود ۱۳ رشته ورزشی بود اما اکنون ۵۲ هیات ورزشی با زیر مجموعه‌های مختلف ورزشکاران متعددی دارند و فعالیت در آنان در شهرهای مختلف چهره‌های متعددی را به ورزش کشور معرفی کرده است.

آمار دیگری در بخش تعداد ورزشکاران سازمان یافته از افزایش ١٨.٧۵ برابری این بخش حکایت دارد به گونه ای پیش از انقلاب حدود ۲۰ هزار ورزشکار سازمان یافته در استان فعالیت می‌کردند و این رقم اکنون به ۳۷۵ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.

آنطور که مدیرکل ورزش و جوانان اصفهان گفت: نگاه تخصصی به ورزش در بعد زیرساخت‌ها باعث شد که اکنون ورزشگاه و سالن‌های تخصصی برای رشته‌های گوناگون مانند کنگ فو، ووشو، کاراته، در جای جای استان وجود داشته باشد و فضاهای متناسب با بسیاری دیگر از رشته‌ها مانند ژیمناستیک بتواند ورزشکاران حرفه‌ای متعددی را تربیت کند.
سید محمد طباطبایی در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: برای مثال در شنا و دیگر رشته‌های مرتبط با آن پیش از انقلاب تعداد استخرهای استان به انگشتان دست نمی‌رسید اما اکنون حدود ۱۲۰ استخر در این خطه توانسته شمار بیشتری از مردم را با این رشته ورزشی آشنا کند و از جنبه همگانی نیز کمک حال شهروندان باشد.

صنعتی‌تر شدن ورزش با تولید محصولات و وسایل

وی اضافه کرد: توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حرکت به سمت هرچه صنعتی‌تر شدن ورزش خود به خود سبب اشتغالزایی بیشتر و حضور بیشتر مردم در این صنعت پولساز می‌شود که این امر پس از انقلاب محقق شد.

مدیرکل ورزش و جوانان اصفهان خاطرنشان کرد: تولید محصولات، وسایل و تجهیزات ورزشی پس از انقلاب از جمله رویکردهایی که در دستور کار قرار گرفت و برای مثال اکنون در استان اصفهان تولید کنندگانی وجود دارند که ضمن تامین مایحتاج داخلی، محصولات خود را به خارج از کشور صادر می‌کنند.

طباطبایی افزود: بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی و نیکوکاران از جمله برنامه‌هایی بود که نه پیش از انقلاب بلکه در سال‌های گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفت و به ویژه در هفت سال گذشته در طی دولت های یازدهم و دوازدهم به طور عینی نمود پیدا کرد.

وی اظهارداشت: در دهه‌های گذشته شاهد بودیم که در بسیاری از شهرستان‌ها تنها یک زمین فوتبال و تعدادی فوتبالیست وجود داشت اما اکنون ورزشکاران متعدد در رشته‌های مختلف در شهرهای دور و نزدیک به فعالیت مشغولند.
وی با بیان اینکه فراگیرتر شدن ورزش در روستاها از جمله دیدگاه‌هایی بود که مسئولان در دهه‌های گذشته در سر داشتند گفت:  اکنون وجود ۵۵۰ خانه ورزش روستایی در استان توانسته بخشی از جمعیت روستایی را با رشته های مختلف ورزشی و چگونگی ارتقای فعالیت‌های فیزیکی آشنا کند.

بانوان تشکیل دهنده نیمی از ورزشکاران اصفهان 

در همین پیوند معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان اصفهان اظهارداشت: حضور چشمگیرتر بانوان ورزشکار در مسابقات بین المللی و افتخار آفرینی از جمله دستاوردهای ورزش بانوان پس از انقلاب بود که البته در سال‌های اخیر در رشته‌های مختلف افزایش پیدا کرده است.

نرگس قدوسی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه استان اصفهان از جمله پیشتازان ورزش بانوان در کشور به شمار می‌رود خاطرنشان کرد: تیمداری باشگاه‌های در ورزش بانوان و در رشته‌های متعدد مانند هندبال والیبال و فوتبال و ورزش های رزمی سبب ارتقای این بخش شده و سالانه شمار بیشتری از بانوان به سمت ورزش به صورت حرفه‌ای گرایش پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ارتقای ورزش بانوان به عنوان اهرم اصلی خانواده می‌تواند در تربیت بهتر فرزندان نقش داشته باشد تصریح کرد: هر اندازه بانوان به ویژه مادران در رشته‌های ورزشی چه در حوزه قهرمانی و چه همگانی فعال شوند شاهد توسعه ورزش و تشویق دیگران به روی آوری به فعالیت های بدنی خواهیم بود.


معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان اصفهان با بیان اینکه حدود نیمی از جمعیت ورزشکاران سازمان یافته استان اصفهان را بانوان تشکیل می‌دهند افزود: دعوت شدگان به اردوهای تیم ملی و عناوین کسب شده، افتخارآفرینی در مسابقات کشوری و عناوین و همچنین کسب مدال در آوردگاه های بین المللی نشان از توانمندی بالای این بخش از جامعه دارد.

ایجاد سازمان‌های مردم نهاد جوانان پس از انقلاب

همچنین معاون امور فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان اصفهان در این ارتباط خاطرنشان کرد: ایجاد و افزایش سازمان‌های مردم نهاد حوزه جوانان از جمله رویکردهایی بود که پس از انقلاب توانست بخش مهمی از جوانان را به ایجاد بسترهایی برای فعالیت در جنبه های مختلف ترغیب کند.

عباس مرادیان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اهمیت توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد در حوزه جوانان در دنیای امروزی در هیچ یک از کشورها نادیده گرفته نمی‌شود و ما نیز بر این اساس سعی کردیم که با ارائه راهکارهای مناسب روش های مبتنی بر فعالیت‌های داوطلبانه را در استان اصفهان افزایش و ارتقا دهیم.

وی با اشاره به اینکه کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌تواند در قالب توانمندسازی تشکل‌های مردمی شکل گیرد تصریح کرد: بر همین اساس ایجاد کارگاه‌های عمومی دانش افزایی و ارتقای مهارت و همچنین طرح‌هایی پولساز در موضوعات مختلف اشتغال و استارت آپ در این زمینه موثر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha