یوسف پایدار، روز دوشنبه در جلسه هماهنگی اجرای طرح نظارت و بازرسی نوروز ۱۴۰۰ استان افزود: در بازه زمانی یک ماهه کل بازرسی های انجام شده در استان به میزان ۶ هزار و ۸۰۴ فقره بوده و از این بابت استان رتبه سوم و از نظر میزان ارزش ریالی تخلفات رتبه ۱۰ کشوری را کسب کرده است.
وی با بیان اینکه در این مدت میانگین عملیات بازرسی به ازای هر بازرس ۴۱ فقره بوده است، اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی بازار، طرح نظارتی نوروز ۱۴۰۰ امسال ۱۵ روز زودتر از زمان مقرر سال های قبل و از ۱۵ بهمن تا ۱۵ فروردین در استان اجرا می شود.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با تاکید بر ضرورت هماهنگی تمامی دستگاههای متولی اتحادیه ها، انجمن ها، اصناف و بازاریان در طرح نظارتی نوروز ۱۴۰۰، گفت: طرح نظارتی نوروز ۱۴۰۰ در ۲ حوزه کالایی و خدمات و بر اساس اولویت های تعیین شده سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و ستاد تنظیم بازار می باشد.
پایدار، ادامه داد: شهروندان در خصوص انجام نظارت های مستمر در سطح تامین، توزیع و عرضه به ویژه در زمینه کالاهای اساسی اطمینان خاطر داشته باشند و از طریق هماهنگی با اتاق اصناف، اتحادیه ها، انجمن ها و همکاری اصناف و بازاریان استان برنامههای نظارت و بازرسی در خرید و فروش های پایان سال مردم با جدیت دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به ابلاغیه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در خصوص طرح نوروز ۱۴۰۰، یادآوری کرد: امور نظارت و بازرسی صرفا منوط به زمان اجرای طرح ها نبوده و به صورت مستمر در ایام مختلف سال انجام میشود.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: میوه و تره بار، آجیل، خشکبار و شیرینی، البسه و پوشاک، کیف و کفش، محصولات و منسوجات چرمی، روغن موتور، حبوبات، مواد شوینده، لبنیات، گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، شکر و روغن نباتی از جمله کالاهای مشمول در این طرح نظارتی است.
پایدار، افزود: در بخش خدمات نیز پایانه های حمل و نقل بار و مسافر، شرکتها و آژانس های مسافرتی اعم از هوایی، زمینی و ریلی، انبارها و سردخانه ها، اماکن تفریحی و فرهنگی و غذاخوری ها و رستوران های بین شهری مشمول اقدامات نظارتی در طرح نوروزی است.
وی بر ضرورت ثبت اطلاعات ورود و خروج و دریافت رسید و حواله در سامانههای جامع انبارها و جامع تجارت تاکید کرد و اظهار داشت: ۲۲ گروه کالایی مشمول ثبت رسید و حواله بوده و در صورت عدم ثبت اطلاعات طبق ماده ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با افراد متخلف برخورد قانونی لازم انجام می شود.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: طرح نظارت و بازرسی نوروز ۱۴۰۰ در قالب گشتهای مشترک با همکاری و مشارکت سایر دستگاههای متولی اعم از فرمانداری، صدا و سیما، معاونت غذا و دارو، بهداشت، دامپزشکی، اتحادیهها، اصناف و جهاد کشاورزی اجرا می شود.
پایدار، ادامه داد: بازرسیهای منسجم، هدفمند، هوشمند و رصد و پایش سیستمی از طریق سامانه ها از دیگر مواردی است که در فرایند نظارتی و بازرسی به ویژه در ایام طرح نوروزی به طور قطع انجام خواهد شد.
وی با قدردانی از همکاری اصناف و بازاریان بر ضرورت رعایت موازین صنفی و حقوق مصرف کنندگان تاکید کرد و اظهار داشت: با تداوم پویش «بدون درج قیمت نخریم » که از تیر ماه سال جاری آغاز شده است، می توان در راستای ایجاد رقابت سالم در بازار، جلوگیری از تضییع حقوق مصرفکنندگان و مقابله با سودجویان و متخلفان حرکت کرد.
پایدار، با اشاره به استقرار بازرسان مقیم در مراکز عمده توزیع میوه و ترهبار افزود: تجهیز اصناف بویژه در مراکز عمده عرضه کالاهای اساسی و مشمول تنظیم بازار به صندوقهای مکانیزه فروش از مهمترین مواردی است که پیگیری می شود.
نظر شما