فرانک کبیری روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز اجرای طرح پژوهشی خدمات تغذیهای در استان از نیمه دوم امسال افزود: با اجرای این طرح پژوهشی، استانداردهای تهیه و پخت غذاهای محلی استان با همکاری مربیان آموزش فنی و حرفهای در ۲ بخش دولتی و خصوصی، یک تاریخشناس و دبیر کارگروه برنامهریزی درسی خدمات تغذیهای در استان تهیه و تدوین شد.
وی گفت: در این استاندارد، توانایی آموزش ۲۵ غذا در قالب آموزش انواع پلو، انواع آش، انواع دسر سنتی، انواع خوراک سنتی و انواع خورشت سنتی، تهیه کباب بختیاری و نان کاکلی در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بحث کیفیت غذاهای محلی در در گردشگری بسیار مهم است،افزود: با ارائه آموزش پخت غذای محلی میتوان به توسعه صنعت گردشگری نیز کمک کرد و غذاهای محلی خاص استان را نیز به علاقهمندان، هتلداران، رستورانداران استان آموزش داد.
کبیری اظهار داشت: تاکنون بیش از ۶ هزار ۵۰۰ استاندارد آموزشی در فنی و حرفههای کشور تهیه و تدوین و در سایت آموزش فنی و حرفهای بارگذاری شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه آموزش فنی و حرفهای به عنوان یک آموزش غیررسمی و در چهار خوشه خدمات، فرهنگ و هنر، کشاورزی و صنعت و براساس استانداردهای جهانی ارائه میشود، افزود: استانداردهای آموزشی بر اساس ظرفیتهای مورد نیاز در استان تهیه و تدوین میشود.
مربی آموزش آشپزی و غذاهای محلی در فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: با توجه به گردشگرپذیر بودن استان، جایگاه غذهای محلی در رستورانها، سفرهخانهها و اماکن گردشگری کمرنگ بود.
نرگس کریمیان افزود: به منظور توسعه و ترویج پخت غذاهای سنتی در استان ۲ سال گذشته نیز جشنواره غذاهای بومی، محلی و سنتی استان برگزار شد.
وی هدف از تهیه و تدوین این استاندارد را ارائه آموزش غذاهای محلی و بومی استان به مردم استان عنوان کرد و گفت: معرفی غذای محلی نقش مهمی در توسعه گردشگری استان دارد.
مسوول روابط عمومی اداره کل کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هماکنون هشت غذای بومی و محلی استان با عنوان نان پتیر(فطیری) ، کاکلی پلو گردوی سامان، نان کوچری، کوفته بروجن، آش ترش یا آش انار مشایخ، نان محلی گلگ بلوط و کباب بختیاری ثبت ملی شده است.
هادی قاسمی افزود:هماکنون یک غذای بومی محلی با عنوان" آش کاردین" نیز در حال ثبت شدن است و پرونده این غذای محلی تدوین شده و در حال ثبت شدن است.
عباس قنبری نویسنده کتاب "مهمانی در فرهنگ مردم بختیاری" در رابطه با تنوع غذای در چهارمحال و بختیاری گفته است، در گذشته بیش از ۱۰۰ نوع غذای محلی در چهارمحال و بختیاری طبخ میشد، که امروز بسیاری از این غذاها از سفره مردم برچیده شده است.
آب ترشی، گردو پلو، آبریز(آوریز)، کباب بختیاری، آش دوغ، پرورد دوغ، کله جوش، روغن حیوانی، نان تیری، نان ورچاله، نان یوخا و کاکولی رایج ترین غذاهای هستند که از گذشته تاکنون درحال پخت است.
به گزارش ایرنا، تدوین استاندارد آموزش مهارت از اقدامات زیربنایی و نخستین حلقه از فرایند آموزش در سازمان است. این مهم با کمکِ کارگروه هایی متشکل از اتحادیه ها، اصناف، صاحبان مشاغل و مربیان در چهار خوشه صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر، و کشاورزی تدوین میشود.
نظر شما