غلامرضا منتظری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این شمار ۱۴ پروژه با ۲۹۲ میلیارد و ۸۴۵ میلیون ریال در شهرستانهای جم، کنگان، دیر، دشتی، تنگستان و دشتستان افتتاح و عملیات اجرایی ۶ پروژه با ۶۷میلیارد و ۷۴۶میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی آغاز میشود.
وی بیان کرد: پروژههای افتتاحی شامل ۴۷ بند سنگی ملاتی، اجرای جنگلکاری در سطح ۷۸ هکتار، ذخیره نزولات آسمانی و احداث هلالی آبگیر در سطح یکهزار و ۲۷۰ هکتار مراتع، نهالکاری بیابانی در سطح ۱۰۰ هکتار است و ۹ مورد بند سنگی ملاتی و یک مورد هلالی آبگیر به اجرا در میآید.
منتظری، کنترل سیلاب و رسوب، تقویت سفرههای آبهای زیرزمینی، حفاظت خاک و بهبود پوشش گیاهی را از جمله هدفهای اجرای این پروژهها عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: اجرای ۴۰۶ سازه آبخیزداری و استحصال ۵۰ میلیون مترمکعب آب مهمترین دستاورد دولت تدبیر و امید در این استان است.
منتظری افزود: سطح تحت تاثیر این سازه های آبخیزداری ۲۱۴هزار و ۷۵۱ هکتار است که برای اجرای آنها ۱۸۷میلیارد و ۳۶۳ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
وی بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته ۴۰۲ سازه آبخیزداری در استان بوشهر احداث شده و از سال ۹۲ تا سال ۹۸ نیز ۴۰۶ سازه احداث شد که احداث این تعداد سازه آبخیزداری معادل کل چهار دهه گذشته بوده است.
منتظری یادآورشد: اجرای ۴۰۲ سازه آبخیزداری تا قبل از سال ۹۲ زمینه استحصال ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب را فراهم کرده بود و در این چند سال ۵۰ میلیون مترمکعب آب استحصال و به سفرههای زیرزمینی تزریق شدهاست.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان بوشهر گفت: مشکلات اقتصادی، تحریمهای ظالمانه و تنگناهای مالی مانع از توجه دولت تدبیر و امید به منابع آب و خاک و اجرای طرحهای آبخیزداری برای تقویت سفرههای زیرزمینی در استان بوشهر نشد چون هرگونه غفلت در این زمینه منجر به بیکاری خانوادهها و تهدید اشتغال و تولید را به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: انجام پروژههای مهم آبخیزداری و استحصال حجم قابل ملاحظهای از آبهای روان باعث مدیریت بحران آبی که در اثر خشکسالی سالهای گذشته اتفاق افتاد و اگر این کار انجام نمیشد به طور یقین با شرایط حادتری روبرو بودیم.
نظر شما