فرسایش خاک در  استان مرکزی سالانه چهار تن در هکتار در کاهش یافت

اراک - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: فرسایش خاک در اراضی طبیعی این استان به دلیل اجرای طرح‌های آبخیزداری، سالانه چهار تن در هر هکتار کاهش یافت.

«عبدالحسین محمدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: فرسایش خاک در اراضی طبیعی استان مرکزی سالانه ۱۴ تن در هر هکتار بود که با اجرای طرح‌های آبخیزداری این میزان روند کاهشی یافته‌ است.

وی اظهار داشت: اجرای طرح‌های آبخیزداری، هم‌چنین ذخیره سازی هزار متر مکعب رواناب در هر هکتار از اراضی طبیعی استان مرکزی، جلوگیری از سیلاب و تغذیه سفره‌های زیر زمینی را به همراه داشته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۱ طرح آبخیزداری و جنگل‌کاری در این استان همرمان با دهه مبارک فجر خبرداد و گفت: این طرح‌ها نهم بهمن ماه به صورت سراسری و با حضور  رییس جمهور به صورت بر خط در شهرستان‌های اراک، شازند، زرندیه، محلات، کمیحان، خمین و فراهان به بهره‌برداری رسیدند.

وی ادامه داد: ۲۰۰ هکتار جنگل‌کاری در حوزه آبخیز دره گردوی اراک اجرا و آبیاری این اراضی به صورت قطره‌ای انجام شده و امید است سال آینده به یکی از طرح‌های گردشگری کشوری تبدیل شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: اجرای یک هزار و ۲۰۰ هکتار جنگل‌کاری در منطقه چپقلی اراک و ۵۵۰ هکتار در منطقه سرسختی شهرستان شازند نیز از دیگر طرح‌های اداره کل منابع طبیعی استان در راستای مقابله با فرسایش خاک و جلوگیری از جاری شدن سیلاب در استان است.

وی خاطرنشان کرد: ۶۰۰ هکتار طرح جنگل‌کاری در چهار شهرستان استان مرکزی آغاز شده و پیش‌بینی می شود بهره‌برداری از آنها همزمان با هفته منابع طبیعی آغاز شود.

محمدی  از توجه به  طرح زراعت چوب در استان مرکزی خبرداد و گفت: ۲۶۰ هکتار از اراضی ملی استان نیز در راستای اجرای این طرح، زیر کشت نهال صنوبر قرار گرفته‌ و ۳۰۰ هزار اصله نهال این درخت  نیز در نهالستان منابع طبیعی استان مرکزی تولید شده که  از طریق ادارات منابع طبیعی بین مردم توزیع می‌شود.

وی اظهار داشت: اخذ سند کاداستر (حدنگاری یا محدوده‌بندی) اراضی ملی استان مرکزی در دستور کار اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری سند تک برگی برای تمامی اراضی ملی استان به نام دولت صادر شود که با اجرای این طرح تمامی اراضی ملی استان مرکزی به صورت برخط و نرم افزاری کنترل شده و اخذ مجوزها برای مردم آسانن تر خواهد شد

وی گفت: ۲۵ هزار همیار طبیعت با هدف حفاظت از اراضی مراتع و جنگل‌های استان با این اداره کل همکاری دارند و مردم می‌توانند با مراجعه به سایت این اداره کل نسبت به عضویت در این طرح اقدام کنند.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha