به گزارش ایرنا، «مهین فرهادیزاد» روز سهشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در سالی که گذشت برنامههای زیادی برای زنان در بخش ساختاری، ورزش همگانی و قهرمانی و توجه به عدالت جنسیتی صورت گرفت. تفکیک فعالیت ورزش زنان، مردان و تخصیص اعتبارات امسال در تفاهمنامهای در راستای توجه به عدالت جنسیتی لحاظ شد و از طرفی در بخش ورزش زنان روستایی و ارتقا جایگاه برای زنان در ادارات ورزش استانها اقدامات خوبی انجام شد.
وی افزود: ٢٢۴ طرح ورزشی امسال افتتاح شده که ٩۵ طرح روستایی است. همچنین ۵٠١ هزار متر مربع به فضای ورزش هم اضافه شد. یکی از برنامهها در فضای روستایی طرح سنجش ساختار قامتی بود که ٢ هزار نیرو در حال آموزش هستند. زنان روستایی میتوانند از امکانات خانههای ورزش روستایی استفاده کنند.
معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان همچنین گفت: در ورزش همگانی فعالیت متفاوتی انجام شد که یکی از آنها طرح تندرستی و نشاط است. همچنین گردشگری ورزشی هم از دیگر طرحهای ٩ گانه تندرستی و نشاط است. المپیاد ورزشی دختران روستایی از دیگر برنامه ٩ گانه تندرستی و نشاط است که سال آینده اجرا میشود.
وی درباره کرسیهای بینالمللی ورزشی گفت: کرسی «الهام هاشمی» سرمربی تیم ملی تیراندازی در کمیته مربیان جهانی برای نخستین بار در ورزش زنان رخ داد. «فریبا مددی» سرداور بدمینتون نیز دارای کرسی بینالمللی است. تاکنون ۷۷ کرسی بینالمللی ورزشی توسط زنان ایرانی بدست آمده است.
فرهادیزاد درباره المپیک توکیو و حضور زنان گفت: تاکنون ۶ سهمیه در المپیک و ١٠ سهمیه در پارالمپیک کسب شده و فرصت برای کسب سهمیه داریم که منوط به برگزاری رویدادها توسط فدراسیونهای جهانی است. فضایی که در فدراسیون ها وجود دارد نگاه یکسان به ورزشکاران است و این امکان حضور موفق زنان در المپیک را قویتر میکند.
معاون وزیر ورزش در بخش دیگری از گفت و گوی خود با خبرنگاران درباره تغییر اساسنامه فدراسیون و تغییر در جایگاه زنان، تصریح کرد: در اساسنامه جدید فدراسیونها، جایگاه زنان مشخص و قدرت تصمیمگیری آنان بیشتر شده است که اکنون منتظر تایید شورای نگهبان هستیم. بحث حضور زنان در جایگاههای مختلف بشدت میتوانند اثرگذار در رشد ورزش زنان تاثیرگذار باشد.
وی درباره فدراسیون زنان کشورهای اسلامی توضیح داد: این فدراسیون برای احیا مقدماتی باید شرایطی طی میکرد که از طریق کمیته ملی المپیک پیگیر هستند.
معاون وزیر ورزش درباره پاداش زنان مدالآوران در توکیو گفت: در برخی رشتهها توان کسب مدال داریم و پیشنهاد میکنیم که در صورت کسب هر مدال برای زنان پاداش ویژه در نظر گرفته شده میشود که این در راستای انگیزه بیشتر است. در المپیک در تکواندو و تیراندازی و در پارالمپیک در رشتههای قایقرانی تیراندازی و تیروکمان زنان شانس رفتن به روی سکو را دارند.
نظر شما