محمدحسن طالبیان روز سه شنبه در آیین بهرهبرداری از طرحهای گردشگری خوزستان در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با بیان اینکه بازگشت این تعداد شی در ۸۰ سال گذشته بی سابقه بوده است گفت: دراین مدت بالغ بر سه هزار و ۳۰۰ محوطه، بنای تاریخی و موزه و بافت تاریخی نیز مرمت شده یا به بهره برداری رسیده اند که بالغ بر ۹۰درصد این کار توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری شده است.
وی افزود: در حوزه موزهها نیز تا سال ۹۲، ۴۵۵ موزه داشتیم که ۲۷۷ موزه دیگر نیز در دولت یازدهم و دوازدهم ایجاد شده است و ۷۰ درصد این رشد مربوط به بخش خصوصی است، ایجاد موزه در واقع توسعه فرهنگی پیشرفت علمی و حفاظت از هویت فرهنگی است.
معاون وزیر میراث فرهنگی، خوزستان را یکی از کهنترین و تاثیرگذار در ساخت تمدن بشری دانست و خاطرنشان کرد: استان خوزستان از نظر تنوع فرهنگی و تاریخی منحصر به فرد است و حفظ میراث فرهنگی و توسعه گردشگری و رونق صنایع دستی؛ توسعه فرهنگی، پویایی اقتصادی و امید و شادابی را به دنبال دارد .
وی ادامه داد: به رغم بودجه اندک این وزارتخانه با تغییر رویکرد در سالهای اخیر و با تکیه بر اقتصاد مردمی در هفت سال گذشته تحولات چشمگیری صورت گرفته است.
طالبیان با بیان این که بیش از ۲ هزار پروژه فعال در حوزه میراث فرهنگی وجود دارد توضیح داد: ۶۰۰ طرح از این پروژهها در سال جاری آماده بهرهبرداری هستند که یکصد پروژه آن در خورستان قرار دارند و بسیاری از این پروژهها پیش از به بهره برداری رسیدن ویرانه بودند که با بودجه اندک به مقصد گردشگری تبدیل شده اند.
معاون وزیر میراث فرهنگی تاکید کرد: سرمایه گذاری در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با سایر بخش ها قابل مقایسه نیست و با بودجه اندک قابل انجاماست و هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار فرصت سرمایه گذاری در کشور در این حوزه وجود دارد.
وی بیان کرد: تعداد ۳۵۳ پروژه با حجم سرمایه گذاری ۲ هزار و ۶۵۵میلیارد تومان و اشتغال مستقیم ۶ هزار و ۴۱۰ نفر از ابتدای دولت دوازدهم در استان خوزستان آغاز شده اند که تاکنون ۱۲۱ پروژه با حجم سرمایه گذاری ۷۳۶ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۸۹۴ نفر افتتاح شده اند و ۲۳۲ پروژه با پیشرفت فیزیکی ۵۰ تا ۹۰ درصد در حال اجرا می باشند وتعداد قابل توجهی از این پروژه ها تا خرداد سال ۱۴۰۰ به بهر برداری می رسند.
طالبیان گفت: در بیش از ۴۰۰ روستا کار مرمت و احیا با مشارکت اهالی روستا و کمک بنیاد مسکن باعث شده است که بسیاری از روستاهای متروکه مقصد گردشگری شوند و در بسیاری از موارد مهاجرت معکوس صورت گرفته است .
وی بیان کرد: آقای رییس جمهور در این دوره در خصوص دیپلماسی فرهنگی در سطح منطقه و جهانی بسیار خوب عمل کرده است و علاوه بر ثبت ۱۵ اثر ملموسی و ناملموس در فهرست جهانی برای اولین بار در این دولت به میراث طبیعی توجه شده است، بیابان لوت و جنگل های هیرکانی از بزرگترین پرونده های میراث طبیعی جهان است و تدوین بسیاری از پرونده های زنجیره ای و ابتکاری مانند ۵۶ کاروانسرا در ۲۴ استان ، اورامانات کرمانشاه و کردستان در شرف ثبت قرار دارند که اینها محصول تلاش این دولت است .
معاون وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: آماده سازی تعداد ۱۰ پرونده مشترک با کشورهای همسایه تا سال ۹۹ و اماده سازی چهار پرونده مشترک با کشورهای حوزه نوروز یک رکورد بی نظیر است که زمینه ساز صلح منطقه ای از طریق فرهنگ به شمار می آیند.
نظر شما