مصمم به ساخت فیلمی قهرمان‌پرور بودیم

تهران- ایرنا- «علی غفاری» کارگردان فیلم «تک‌تیرانداز» با اشاره به مدت زمان ساخت و مشکلات دیگر در مسیر تولید این اثر سینمایی، تاکید کرد: مصمم به ساخت فیلمی قهرمان‌پرور بودیم از این رو امیدوارم خلق این اثر مورد استقبال مردم قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا نشست پرسش و پاسخ فیلم «تک‌تیرانداز» به کارگردانی علی غفاری با حضور کارگردان، ابراهیم اصغری (تهیه‌کننده)، کامبیز دیرباز، علیرضا کمالی، امیررضا دلاوری (بازیگران)، ایمان کریمیان (طراح جلوه‌های ویژه میدانی)، احسان بیرق‌دار (آهنگساز)، حسن ایوبی (تدوین‌گر) و سعید براتی (مدیر فیلمبرداری) با اجرای «محمود گبرلو» بعد از ظهر امروز، سه‌شنبه ۱۴ بهمن ماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست، علی غفاری درباره ساخت «تک‌تیراتداز» گفت: حدود یک سال است که ما درگیر ساخت این فیلم هستیم. سعی ما بر این بود که پس از مدت‌ها در سینمای ایران فیلمی قهرمان‌پرور بسازیم. با عبدالرسول زرین وارد این کارزار شدیم و امیدوارم مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته باشد.
در ادامه اصغری توضیح داد: وقتی من با شخصیت شهید زرین آشنا شدم، خیلی دوست داشتم فیلمی با محوریت شخصیت ایشان بسازم. از سال ۹۵ برای این امر تلاش کردم و نتیجه فیلمی شد که برپرده شاهد آن بودید.

وی افزود: از گروه تولید و صحنه ممنون هستم که به بهترین شکل برای اخذ امکانات پیگیری کردند. گاهی باید از مدیران انتقاد کرد که امکانات مناسب را در اختیار تولید فیلم‌های جنگی قرار نمی‌دهند که‌ این تا حدی شامل حال فیلم ما هم شد.

اصغری تصریح کرد: پیش از این در فیلم های جنگی دفاع مقدس عموما عراقی ها را ضعیف و نحیف و سست نشان می‌دادند در صورتی که نیروی زمینی عراق بهترین در منطقه بود و ما این قدرتمندی را برای افزودن به‌ جذابیت فیلم در نظر گرفتیم. 

علی غفاری در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه اندازه از فیلم واقعیت بوده است تاکید کرد: هرآنچه در فیلم دیدید اسناد و واقعیات زندگی شهید زرین است  که حاصل ۱۵ سال مرور خاطرات این شهید بزرگوار توسط فرزند ایشان و گفت‌وگو با همرزمان ایشان است که ما لباس سینمایی به تن این داستان کردیم. به زودی قرار است مرور خاطرات زندگی شهید زرین در کتاب *گردان تک نفره* به چاپ برسد. 

وی افزود :تلاش کردیم به واقعیت پایبند باشیم اما می‌باید برای نمایش سینمایی، قسمت‌هایی را برای جذابیت بصری اضافه می کردیم. همچنانکه صداهای انتهای فیلم صدای همرزمان این شهید بود و صدای میانی فیلم هم صدای بچه های شهید بود. 

حسین ایوبی تدوینگر این فیام هم اضافه کرد: این فیلم در دسته دفاع مقدس و جنگی است اما بیش از اکشن و هیجان ماجرا نکته حساس تدوین اصلی این بود که از ابتدای فیلم روی یک شخصیت تمرکز می‌کند و دقیقا لحظه مرگ او را می‌بینیم که میخواستیم بی رحمانه نباشد و تلاش کردیم در حد ممکن برای مخاطب صحنه ها را به حدی از احساس برسانیم که این اتفاق باید می افتاد

ضمن اینکه تدوین فیلم جنگی بسیار سخت است و چون‌ نزدیک به جشنواره بودیم مجبور شدیم در این حد که سریعا اجرا شود و به جشنواره برسد به کارمان سرعت بدهیم. 

در ادامه سعید براتی فیلمبردار این فیلم گفت: ما امکاناتی نداشتیم و مجبور بودیم برخی از سکانس ها را در ابر و آفتاب و باران و... بگیریم و به کمک تکنولوژی جدید آنها را به صورتی که مشخص نباشد به هم متصل کردیم.

در ادامه کامبیز دیرباز شخصیت اصلی این داستان و بازیگر نقش شهید زرین به‌ صحبت پرداخت و گفت : سپاسگزارم که دوستان تصمیم گیرنده من را برای این نقش انتخاب کردند و همواره برای بازی این نقش خدا را شاکرم.

وی ادامه داد: از سال‌ ۱۳۸۱ که اولین حضورم در جشنواره فیلم فجر  بود و چیزی حدود بیست سال از این حضور می‌گذرد همواره این جشنواره را رصد و دنبال کرده ام. 

دیرباز گفت: از تمام متصدیان سینما و جشنواره فیلم فجر که تلاش کردند جشنواره برگزار شود قدردانی می کنم چراکه امروز به یمن این اقدام آنها این جشنواره پویاست. 

وی افزود: این دومین کاراکتری بود که در آن بازی کردم و مابه ازای واقعی داشت؛ اولی شهید مجید خدمت در اخراجی ها بود و این دومین بار بود که نقشی معادل یک شخصیت حقیقی یعنی شهید زرین را بازی کردم. 

دیرباز خاطرنشان کرد: چون نمی‌خواستیم فیلم مستند_داستانی بسازیم به همین دلیل فیلم را با روایت سینمایی ساختیم. 

وی در انتها افزود : خوشحالم که روح این دو شهید بزرگوار را برشانه دارم و از آنان انرژی و حمایت میگیرم.

ابراهیم اصغری در انتها و در پاسخ به سئوالی مبنی بر بودجه ساخت فیلم گفت: گروه ما ۱۰۰ نفره بود و گاهی با هنروران بیشتر هم می‌شد. بودجه فیلم حدود ده میلیارد تومان شد که به اعتقاد من در شرایط فعلی بودجه زیادی برای این نوع فیلم نیست. شاید توقع زیادی باشد؛ اما توقع کمک از ارگان‌ها و مدیران را دارم چراکه در این زمینه وظیفه دارند. 

تهیه‌کننده «تک‌تیرانداز» افزود: قهرمان فیلم ما اصفهانی بود و خیلی تلاش کردیم که از ارگان‌های اصفهانی برای ساخت این فیلم کمک بگیریم، اما موفق نشدیم و من می‌گویم این مسئولان لیاقت همکاری با این فیلم را نداشتند.

اصغری درباره دسترسی به شهرک دفاع مقدس گفت: این فیلم محصول خود بنیاد روایت فتح است، اما دو لوکیشن اصلی یعنی قرارگاه ایرانیان و عراقیان توسط گروه طراح صحنه فیلم در شهرک دفاع مقدس ساخته شد. مشکل عمده ما در این شهرک، قدیمی بودن امکانات است. 

به گزارش ایرنا، جشنواره بین المللی فیلم فجر از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی سینمایی ایران است که سالانه و هر سال در نیمه بهمن ماه برگزار می‌شود؛ جشنواره‌ای که از سال ۱۳۶۱ و به یاد بهمن ماه ۱۳۵۷ (سالروز پیروزی انقلاب اسلامی) مستمر برگزار شده است. مجری برگزاری این جشنواره بنیاد سینمایی فارابی است که آن را زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌کند.
این جشنواره از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۴ تنها به تولیدات سالانه سینمای ایران می‌پرداخت، اما از سال ۱۳۷۴ این جشنواره به صورت بین المللی برگزار می‌شود و در بخش بین الملل به بررسی فیلم‌هایی از سینمای جهان تأکید دارد. بخش‌های دیگری نظیر فیلم کوتاه، مستند و مسابقه مواد تبلیغاتی نیز به آن اضافه شده است، در سال ۱۳۹۳ بخش بین‌الملل جشنواره، جدا شده و به صورت جداگانه برگزار می شود.
سیمرغ بلورین نام جایزه ویژه این جشنواره است که در بخش‌های رقابتی جشنواره شرکت کنندگان برای تصاحب آن با یکدیگر به رقابت می‌پردازند، در کنار سیمرغ بلورین، دیپلم افتخار و لوح زرین نیز از دیگر جوایز این جشنواره است که شرکت کنندگان می‌توانند برنده آن باشند.

سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در چهل‌ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به دبیری سید محمدمهدی طباطبایی‌نژاد در بهمن ۹۹ برگزار خواهد شد.
فیلم‌های سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر در ۷۰ سینما در ۳۰ استان و ۵ منطقه آزاد به نمایش درمی آید. امسال نیمی از آثار جشنواره فیلم‌اولی هستند. این اولین بار است که هفت فیلمساز اول در حال رقابت در سودای سیمرغ هستند. همچنین شیوه‌نامه‌های بهداشتی اعلام شده که ضریب سی درصد اشغال، فاصله‌گذاری تماشاگران و سانس‌ها، تهویه هوا بین سانس‌ها و ... موارد مختلف رعایت خواهد شد.
هماهنگی‌های لازم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و خدمات‌رسانی و کمک‌های پزشکی از مخاطبان جشنواره صورت گرفته است.
همچنین نشست های این رویداد سینمایی در فضای مجازی هم به صورت زنده پخش خواهد شد. آنچه حائز اهمیت است اینکه جشنواره امسال تحت تاثیر همه‌گیری کرونا تجربه‌ای جدید را پیش رو خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha