محمد کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا مخزن سد کارون۴ را یکی از ظرفیتهای مهم آبزیپروری استان برشمرد و اظهار داشت:مزایدهای این نوع طرحها حداکثر برای پنج سال به بهرهبردار واگذار میشود که این از نظر شیلات دارای اشکال است، زیرا پنج سال برای حجم زیاد سرمایهگذاری که انجام میشود، بسیار اندک است.
به گفته وی، با انجام کارهای مطالعاتی قبل و در هنگام احداث سد، مقرر شد با روشهای نوین آبزویپروری به خصوص پرورش ماهی در قفس، این ظرفیت بالقوه به بالفعل تبدیل شود.
وی افزود: پس از انجام مطالعات مقرر شد در فاز اول سالانه چهار هزار تن ظرفیت پرورش ماهی مخزن سد کارون۴ به متقاضیان واگذار شود.
مدیر شیلات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اشتغال مستقیم ۱۰۰ نفر و اشتغال ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در این حرفه، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۱۵۰ تن ماهی در قفس در استان تولید شد اما امسال هنوز آمار کامل نشده است.
کریمی با بیان اینکه براساس ضوابط و آیین نامههای موجود، این ظرفیت با استفاده از مزایده توسط شرکت آب منطقهای به متقاضیان واگذار میشود، تصریح کرد: بزرگترین و مهمترین مانع پیش روی برای سرمایهگذاری در خصوص پرورش ماهی در قفس، کم بودن طول مدت قراردادها است.
وی با بیان اینکه یکی از شرکتهای مستقر در مخزن سد کارون۴ که به عنوان تولیدکننده برتر ماهی در قفس نیز معرفی شده است و چهار ماه آینده مدت قراردادش به پایان میرسد، خاطرنشان کرد: این شرکت باوجود سرمایهگذاری، هزینه، تجربه و اشتغالی که ایجاد کرده است پس از این مدت باید برای ادامه فعالیت، دوباره در مزایده شرکت کند.
مدیر شیلات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: علاوه بر این بانکهای عامل نیز برای اعطای تسهیلات به این افراد به قراردادهای هفت تا ۱۰ ساله نیاز دارند و از همینرو با نامهنگاریهایی درخواست خود را برای اصلاح آییننامه و افزایش مدت قرارداد از پنج سال به ۱۰ تا ۱۵ سال اعلام کردهایم.
وی با اشاره به اینکه سد کارون۴ در منطقهای با شرایط آب و هوایی خاص قرار دارد، یادآور شد: نیمی از سال دمای آب بالا، نامناسب برای پرورش ماهی قزلآلا و برای ماهیان گرمابی مناسب است در این شرایط انتخاب یک گونه ماهی برای پرورش به معنی از دست رفتن نیمی از سال است.
مدیر شیلات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: تعیین نوع گونهآبزی برای پرورش در قفس بر عهده محیط زیست است که اکنون ماهی قزلآلای رنگین کمان به صورت رسمی تایید شده است اما پرورش سایر گونهها به صورت پایلوت برای بهرهگیری از همه سال به منظور پرروش ماهی توسط جهادکشاورزی پیشنهاد شده است.
کریمی بیمه را یک بحث عمومی در پرورش ماهی دانست و تصریح کرد: امید است همه مزارع پرورش ماهی با توجه به حادثهخیز بودن استان پوشش بیمهای مطلوب داشته باشند اگرچه پیش از این پرورش دهندگان ماهی عقیده داشتند که بیمه پاسخگوی خسارت آنها نبوده است ولی دستورالعمل جدید و اصلاحات آن کمک بزرگی به پرورش دهندگان ماهی میکند.
به گزارش ایرنا، سالیانه ۴۶ میلیون قطعه بچه ماهی قزلآلا در این استان تولید و تکثیر میشود که این حجم تولیدی، تامین کننده نیمی از نیاز استان نیست.
این استان با تولید سالانه بیش از ۲۴ هزار تن ماهی قزل آلا، ۱۵درصد از ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما