به گزارش ایرنا رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در مراسم کلنگ زنی ساخت این مزرعه با اشاره به اینکه این استان نیمی از شتر کشور را داراست گفت: با هدف ایجاد اشتغال پایدار روستایی، تقویت شترداران بومی و ایجاد زنجیره تولید محصولات شیر و گوشت شتر، بزرگترین مزرعه اکولوژیک پرورش شتر داشتی کشور در این منطقه با همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام راهاندازی خواهدشد.
محمدعلی نیکبخت افزود: مزرعه اکولوژیک پرورش شتر داشتی با سه هزار نفر شتر و اعتبار اولیه ٣٠٠ میلیارد ریال با افق توسعه پرورش شتر در سیستان و بلوچستان و تولید سالیانه ٢ هزار تن گوشت و یکهزار تن شیر شتر و ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای ١٠٠ نفر بطور مستقیم و ۵٠٠ نفر بطور غیرمستقیم بزودی در مجتمع لواریاب زاهدان اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: تاکنون برای اجرای زیرساختهای این مرکز شامل جاده دسترسی، مجتمع برق رسانی فشار قوی و تیرگذاری، اجرای شبکه فشار ضعیف برق تجهیز چاه و نصب منصوبات چاه و منبع هوایی اتاق نگهبانی و اتاق موتورخانه چاه ۵۵ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: وجود ۷۵ هزار نفر شتر در ۶۹ واحد پرورش شتر شیری روستایی و ۲۲ واحد پرواربندی صنعتی و روستایی در این استان زمینه را برای جهش تولید و صادرات شیر و گوشت این حیوان فراهم کرده است.
به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن رتبه نخست در تعداد شتر در کشور توانسته گامهای خوبی را در زمینه پرورش شتر بردارد که به عنوان نمونه میتوان از عملیات احداث جایگاه شترداری بهداشتی شیری و گوشتی و هویت گذاری شترها در سطح استان نام برد.
داشتن آب و هوای گرم و خشک موجب شده تا زمینه خوبی برای پرورش شتر در بسیاری از استانهای جنوبی و شرقی کشور فراهم شود. هم اکنون استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان، بوشهر و هرمزگان از جمله مناطقی به شمار میروند که بهترین شرایط را برای پرورش این حیوان بیابانی دارند ، در حالی که بیشتر این استانها از لحاظ ایجاد اشتغال و درآمدزایی با مشکل روبرو هستند.
صنعت شترداری میتواند عواید زیادی را نصیب بهرهبرداران خود کند چراکه پوست، گوشت، شیر، کرک و کوهان شتر مورد استفاده قرار می گیرد و سود خوبی را نصیب پرورش دهندگان می کند و در واقع می توان پرورش شتر را به صنعتی سودآور برای این استانها تبدیل کرد.
شرایط مناسب برای پرورش شتر در سیستان و بلوچستان که از زمانهای دور در این استان وجود داشته سبب شده تا یکی از منابع درآمدی روستاییان به حساب آید.
نظر شما