سرنوشت بحران مهاجرت در آمریکا در دست یک لاتین تبار

تهران - ایرنا - همزمان با دستورهای اجرایی جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا برای سر و سامان دادن به معضل مهاجرت، انتخاب هوشمندانه یک مهاجر لاتین تبار به سمت وزیر امنیت داخلی این کشور بی تردید بر عزم دولت بایدن در مسیر اصلاح سیاست‌های ضد مهاجرتی و سختگیرانه دونالد ترامپ تاثیر گذار خواهد بود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، «لغو سیاست‌های بد ترامپ» وعده «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا ساعاتی پس از انتخاب «الخاندرو مایورکاس» برای تصدی مسئولیت وزارت امنیت داخلی آمریکا همزمان با امضای فرمان‌های اجرایی پیرامون مسئله مهاجرت بود.

به این ترتیب بایدن با هدف پیوند دوباره بین خانواده‌های جدا شده، بهبود سیستم پناهندگی و بررسی دلایل مهاجرت با شرکای منطقه ای به ویژه السالوادور، هندوراس و گواتمالا در تلاش است تا سیاست‌های ضد مهاجرتی سلف خود را اصلاح کند. جو بایدن در طول دو هفته حضور در سمت ریاست جمهوری و به دنبال صدور فرمان توقف ساخت دیوار مرزی با مکزیک در روز نخست، ۹ فرمان اجرایی پیرامون مسئله مهاجرت صادر کرد.

بایدن در مراسمی کوتاه در دفتر کاخ سفید ضمن تبریک به مایورکاس گفت: من قانون جدیدی وضع نمی‌کنم؛ من سیاست‌های بد را لغو می‌کنم.

نگاهی به اسامی کابینه دولت جدید آمریکا، از آنتونی بلینکن به عنوان وزیر امور خارجه و جِیک سالیوان مشاور امنیت ملی تا انتخاب جنِت یِلِن به عنوان وزیر خزانه داری و دِب هالند وزیر کشور، نشان از روی کار آمدن دوباره مقام‌های ارشد دوران ریاست جمهوری باراک اوباما داشته و انتخاب الخاندرو مایورکاس به عنوان وزیر امنیت داخلی این کشور نیز موجب طولانی‌تر شدن این فهرست می‌شود.

انتصاب مایورکاس به عنوان نخستین گزینه لاتین تبار تاریخ آمریکا با تجربه خدمت در دوران باراک اوباما به عنوان وزیر امنیت داخلی آمریکا بی تردید بر عزم دولت بایدن در مسیر اصلاح سیاست‌های ضد مهاجرتی و سختگیرانه ترامپ تاثیرگذار خواهد بود. وی می‌تواند انتخابی هوشمندانه به‌ وسیله بایدن برای سروسامان دادن و قانونمند کردن تصمیم‌ها در خصوص مهاجران باشد.

همچنین انتخاب مایورکاس بیانگر نگاه ویژه دولت بایدن در اولویت قرار گرفتن سیاست‌های مهاجرتی است که وزارت امنیت ملی آن‌ها را تدوین می‌کند. از طرفی پیشینه مایورکاس که خود یک مهاجر کوبایی است او را در نقطه مخالف سیاست ‌های ضدمهاجرتی دونالد ترامپ قرار می‌دهد.

بی بی سی نوشت: اکنون الخاندرو مایورکاس فرصت خواهد یافت که درباره سرنوشت صدها هزار کودکی که مانند خود او پیش از رسیدن به سن قانونی توسط مادر و پدرشان به آمریکا آورده شده‌اند، تصمیمات جدی بگیرد.

الخاندرو مایورکاس (Alejandro Mayorkas) وکیل  ۶۲ ساله آمریکایی است که مسئولیت های مختلفی در چند دولت قبلی این کشور داشته است. وی در سال ۱۹۵۹ در کوبا متولد و در لس آنجلس بزرگ شد و از دانشگاه بِرکلی کالیفرنیا فارغ‌التحصیل شد.

وی در واکنش به انتخابش به مقام وزارت امنیت داخلی در توییتر خود وعده داد که تمام تلاشش را برای استقرار امنیت در داخل کشور و نیز ایجاد محیطی مناسب برای کسانی که در جستجوی مکانی امن برای خود و خانواده‌شان هستند، بکار گیرد.

خبرگزاری افه نوشت: از این پس، الخاندرو مایورکاس، فرزند مهاجرانی که خود در کودکی به آمریکا آمده وظیفه حفاظت این کشور و مرزهای آن از هر گونه تهدید و اجرای قوانین مهاجرت را بر عهده خواهد داشت.  

جو بایدن با معرفی رسمی مایورکاس در ماه نوامبر به عنوان نامزد خود برای تصدی وزارت امنیت داخلی آمریکا گفت: من افتخار می‌کنم که برای اولین بار این مقام به یک مهاجر لاتین تبار رسیده است.  

به نوشته افه از نخستین چالش‌های مایورکاس، سیاست مهاجرتی ترامپ موسوم به «تحمل صفر» است که بر پایه آن بسیاری از خانواده‌های مهاجرانی که بدون داشتن مدارک اقامتی قانونی از مرز مکزیک وارد آمریکا شده بودند، از هم جدا ‌شدند.

بر اساس دستور رئیس‌جمهوری آمریکا، کار گروه ویژه ای به منظور بازگرداندن کودکانی که در دوره ترامپ پس از عبور از مرز از والدینشان جدا شده اند، تشکیل خواهد شد.

بایدن اقدام دولت پیشین در جدا کردن هزاران کودک مهاجر از والدینشان را «شرم اخلاقی و ملی» توصیف کرد.   

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید گفت: بایدن اصلاحات بیشتری در دست اقدام دارد حال آنکه محدودیت‌های اعمال شده توسط ترامپ موجب شده تا این تغییرات به طول بیانجامد.

نشریه نیویورک تایمز اخیرا در گزارشی نوشت: جای تعجب نیست که با پایان دوره نژادپرستی و ضد مهاجرتی ترامپ، ایالات متحده بار دیگر مقصد مناسبی برای افرادی تلقی شود که با توجه به چالش های بسیاری که تصمیم به مهاجرت می گیرند. دونالد ترامپ و ویروس کرونا موجب شدند تا میزان مهاجرت به آمریکا به پایین ترین میزان در دهه‌های اخیر برسد.

آثار فاجعه بار طوفان‌های اتا و یوتا، خشونت، نابرابری و بحران اقتصادی از دلایلی است که انگیزه سرازیر شدن هزاران نفر از آمریکای لاتین به آمریکای شمالی شده است. بر اساس کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای آمریکای لاتین و کارائیب، همه‌گیری کووید_۱۹، بدترین بحران اقتصادی ۱۲۰ سال گذشته را در منطقه آسیب پذیر آمریکای لاتین رقم زده است.

ناظران بر این باورند که در دوران بایدن، سیاست آمریکا در زمینه مهاجرتی احتمالا ملایم تر خواهد شد که چنین موضوعی می تواند خوشایند کشورهای آمریکای لاتین از جمله همسایه آن مکزیک باشد. چنین امری محتمل است، اما هنوز شفاف نیست که دولت آتی آمریکا چگونه این مواضع را تبدیل به سیاست های عملی خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha