زمینه ساز حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی باشیم

تهران - ایرنا - رئیس جمعیت هلال احمر در آیین پاسداشت مقام زن، بر رویکرد مثبت این جمعیت به اعطای پست‌های مدیریتی به بانوان تاکید کرد و خواستار تلاش رئیس حوزه ریاست و مشاور امور بانوان هلال احمر برای شناسایی، معرفی و تقویت توانمندی بانوان هلال‌ احمر شد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، دکتر "کریم همتی" در آیین پاسداشت مقام زن که به مناسبت میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و با حضور معصومه ابتکار برگزار شد، با تبریک روز زن و روز مادر تاکید کرد: امروزه هلال احمر جزو معدود ارگان هایی است که وجه غالب خدمات آن، فعالیت های اجتماعی است. حوزه امداد و نجات هم بخشی از خدمات هلال احمر است که بیشتر به چشم مردم می آید و مردم، هلال احمر را با شاخصه حضور در حوادث و بحران ها می شناسند.

ورود بانوان به عرصه خدمات هلال‌احمر

وی در ادامه با اشاره به اینکه حوزه امداد و نجات هلال احمر، از قدیم الایام به عنوان حوزه کاری خشن و مردانه شناخته می شده، افزود: گذر زمان و حوادث و اتفاقاتی که در جامعه افتاده، باعث شد بانوان وارد صحنه شده و در فعالیت های اجتماعی هلال احمر که امروزه با ارائه این خدمات در جامعه شناخته می شود، فعالیت های چشمگیری داشته باشند. 

همتی با آرزوی توفیق و موفقیت برای بانوان همراه با هلال احمر گفت: بعد از زلزله بم تا امروز، شاهد حضور چشمگیر همکاران خانم در عرصه های مختلف هلال احمر هستیم و در میان نجاتگران، داوطلبان و جوانان، بانوانی که در کنار هلال احمر حضور دارند، کم نیستند اما آنچه امروز به توجه بیشتری نیاز دارد؛ حضور زنان در بخش های مدیریتی و حاکمیتی جامعه است.

وی در ادامه افزود: رئیس جمهوری امروز در سخنان خود اشاره کرد که در بخش های میانی مدیریت در سطح کشور حدود ۲۵ درصد از بانوان حضور دارند. نسبت حضور زنان در پست های مدیریتی جمعیت هلال احمر از این میزان هم کمتر است که جا دارد این رقم افزایش پیدا کند. 

رویکرد هلال‌احمر به حضور زنان در پست‌های مدیریتی مثبت است

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: از زمان ورود به هلال احمر سعی کردیم همچون رویکردی که در دانشگاه پیگیری می کردیم از حضور زنان در پست های مدیریتی استفاده بیشتری داشته باشیم که ۵۴ نفر در این فاصله زمانی در پست های مدیریتی هلال احمر مشغول به خدمت شده اند.

همتی با اشاره به اینکه بخشی از معضل حضور کمرنگ زنان در جامعه به عدم تمایل بانوان به ارائه توانمندی خود بازمی‌گردد، تاکید کرد: کار خوبی که می توان انجام داد، تقویت رویکرد حضور زنان است. بانوان در هلال احمر و در حوزه معاونین داوطلبان و جوانان به خوبی می توانند ایفای نقش کنند. ما هم وظیفه داریم برای ارتقای مشارکت و توانمندی های بانوان تلاش کنیم و زمینه‌های لازم را فراهم کنیم.

۲ میلیون عضو آماده به خدمت، همراه هلال احمرند

همتی افزود: این جمعیت حدود ۸۵۰۰ نیروی پرسنل رسمی، پیمانی، قراردادی و ... دارد و ۲ میلیون نفر نیز اعضای هلال احمر هستند که آماده‌اند در حوادث و بحران ها در کنار این نهاد باشند. این داوطلبان از زلزله رودبار و منجیل، زلزله کرمانشاه و.... در کنار مردم حضور دارند اما حدود ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار نفر به شکل پررنگ و فعال‌تر هستند. بخش عمده ای از این افراد به خصوص در سیل و زلزله سال ۹۶ بانوانی هستند که در کنار هلال احمر به مردم خدمت کردند.

مبنای خدمت هلال‌احمر؛ حضور در فعالیت‌های بشردوستانه است

وی در ادامه با بیان اینکه بیشترین فعالیت و مبنای خدمت هلال احمر، حضور چشمگیر در خدمات داوطلبانه و انسان دوستانه است، تاکید کرد: به رغم تمام خدمات و زحماتی که داوطلبان در کنار هلال احمر بر دوش داشته اند، امکان جذب آنها فراهم نبوده اما امسال حدود ۸۰۰ نفر از نجاتگران هلال احمر جذب این مجموعه خواهند شد و نزذیک ۱۰۰۰ نفر از همین داوطلبان و امدادگران نیز تا پایان دولت جذب هلال احمر می شوند.

همتی گفت: حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر از نجاتگرانی که جذب هلال احمر می شوند، بانوانی هستند که دارای درجه ایثار هستند و تلاش می کنیم در بخش هایی مشغول به خدمت شوند که منافاتی با شان و منزلت آنها نداشته باشد از جمله در مراکز ستادی و EOC استان‌ها و شهرستان‌ها. 

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد نیروهای حاضر در صحنه و همراه با هلال احمر، بانوان هستند اما نسبت و بهره آنها در عرصه های مدیریتی کم است، ابراز امیدواری کرد که با حفظ شان و منزلت بانوان باعث ارتقاء توانمندی این عزیزان بوده و همکاران حوزه ریاست و مشاور امور بانوان هلال احمر در شناسایی بانوان توانمند هلال احمر و معرفی آنها تلاش بیشتری کنند.

فعالیت برون مرزی هلال‌احمر در ۱۴ کشور آفریقایی، آسیایی و عربی

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین به تشریح مهمترین اقدامات و فعالیت های هلال احمر پرداخت و با اشاره به فعالیت سازمان ها و معاونت های زیرمجموعه این نهاد، گفت: حوزه برون مرزی هلال احمر در بخش بهداشت و درمان و امدادرسانی بین المللی فعال است و این جمعیت در ۱۴ کشور، ۱۵ مرکز درمانی دارد. مراکزی که فعالیت برخی از آنها مایه افتخار و آبروی کشور است.

همتی افزود: اخیرا از مرکز درمانی هلال احمر ایران در کشور غنا بازدید کردم. این مرکز نزدیک ۱۰۰۰ بیمار در روز پذیرش دارد که باعث افتخار هلال احمر است و اکثر مردم در غنا با خدمات هلال احمر آشنایی کامل دارند. این نشان می دهد هزینه های انجام شده برای ایجاد مراکز درمانی بین المللی، وجه مثبت و روند و رویه مناسبی داشته است.

وی ادامه داد: در حوزه داخلی و در بخش درمان نیز بیمارستان فوق تخصصی نورافشار و مجتمع درمانی هلال در تهرنپارس فعال است. همچنین هولدینگ هلال احمر؛ تدارکات پزشکی، شرکت های سها و ... تنها حوزه ای در کشور است که در بخش تولید عرضه و بازاریابی فعالیت دارد. 

۲۴ بالگرد امدادی، آماده ارائه خدمات در حوادث و بحران‌های احتمالی

رئیس جمعیت هلال احمر به سابقه خدمات امداد هوایی هلال احمر نیز اشاره کرد و گفت: بخش امداد هوایی هلال احمر بعد از زلزله بم مورد توجه بیشتری قرار گرفت. ما در زمان زلزله بم تنها ۲ بالگرد در اختیار داشتیم اما در حال حاضر ۲۴ بالگرد برای ارائه خدمات امدادی در حوادث و بحران ها آماده هستند.

همتی با بیان اینکه شعب و دفاتر هلال احمر به شکل مویرگی در سراسر کشور وجود دارد، تاکید کرد: ما باید در حوزه تاب آوری و آموزش های همگانی در جامعه تلاش بیشتری داشته باشیم. در حال حاضر با دستور رئیس جمهوری، پیگیر راه اندازی ۳۸ هزار خانه هلال هستیم و تا پایان دولت این خانه ها از ۴ هزار به ۵ هزار می رسد. براساس دستورالعمل فعالیت این خانه های هلال، اهالی روستاها را در بحث آموزش، ساماندهی و  توانمند کرده و یک دپوی مختصر از اقلام امدادی در اختیار این خانه ها قرار می دهیم تا در حوادث و بحران ها به عنوان تیم های ارزیاب و اولین تیم های امدادی در کنار مردم باشند. این اقدام، نقطه قوتی است که بدون استرس و با ارائه آموزش‌های لازم، با حوادث و بحران ها مواجه شویم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha