کاستی‌های خود در تئاتر را به گردن دولت و وزارت فرهنگ نیندازیم

تهران- ایرنا- کارگردان نمایش «مختلفیم» معتقد است: اهالی تئاتر دیگر مانند گذشته از یکدیگر حمایت نمی‌کنند و همین مساله برطرف کردن آسیب‌ها را سخت‌تر می کند در عین حال به جای یاری هم، اشکالات را بر گردن دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌اندازیم.

آرمان شیرالی‌نژاد کارگردان نمایش «مختلفیم» که به شش زبان زنده دنیا اجرا می‌شود درباره حضور در جشنواره تئاتر فجر و حمایت نشدن تئاتر از طرف دیگر همکاران و هنرمندان این عرصه روز جمعه به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: داستان نمایشنامه ما درباره بهترین فرماندهان جنگ جهانی دوم است که به واسطه حضور یک جاسوس که برای رهبران آنها جاسوسی می کند به محلی می‌روند که سرنوشت همگی آنها مرگ است.

وی ادامه داد کار ما ۲۴ بازیگر دارد به همراه موسیقی زنده که فرشاد هدایت پوری و بابک خانقلی به زبان‌های مختلفی ترانه‌های موجود در این اثر را می‌خوانند.

حضور در جشنواره اشتوتگارد آلمان

این کارگردان یادآور شد: نزدیک یک سال است که برای اجرای این نمایش تمرین می کنیم. اجرای عموم هم از روز گذشته آغاز شده است. کار ما به شش زبان زنده دنیا اجرا می شود که در اصل برای جشنواره جهانی آماده شده بود ولی به دلیل شیوع کرونا برنامه‌ریزی مان تغییر کرد. این نمایش قرار است در خرداد ماه سال آینده (۱۴۰۰) زیر نظر خانه اشتوتگارد آلمان در این کشور اجرا برود.

شیرالی‌نژاد با انتقاد از برخی اهالی تئاتر با اشاره به آنکه متاسفانه کرونا به جای اینکه تئاتری‌ها را به هم نزدیک کند و بیشتر از یکدیگر حمایت کنند صرفا تبدیل به یکسری شعار شد و عملا ما خودمان هم خودب عمل نکردیم تصریح کرد: فکر می کنم اساسی‌ترین مشکل ما در تئاتر خود اهالی تئاتر هستند. آنهایی که ادعای تئاتری بودن دارند در این شرایط باز هم به جشنواره و بدنه آن هجمه وارد می کنند.

ما تئاتری‌ها خوب شعار می‌دهیم اما کمتر به فکر کمک به یکدیگریم

شیرالی‌نژاد افزود: اساسا ما تئاتری‌ها خیلی خوب شعار می‌دهیم و همه انتقادات را به گردن دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌اندازیم و خودمان حاضر نیستیم پول کافه رفتن‌هایمان را برای حمایت از یک نمایش هزینه کنیم. حتما سیاستگذاری‌ها  و تصمیمات دولتی نقش مهمی دارد و بی ایراد هم نیست اما اشکال در دورن تئاتر است.

تئاتری‌ها حاضر نیستند به اندازه یک بلیت از هم حمایت کنند

این پژوهشگر و کارگردان تئاتر بیان کرد: مقطع اولی که سالن‎‌های تئاتر بعد از اپیدمی کرونا باز شد بلیت فروشی‌ها فاجعه بار بود. من در حال حاضر آسیب جدی را بخشی از اهالی خود تئاتر می دانم.

 همین حالا خیلی‌ها از بچه‌ها با زحمت خود در این شرایط دشوار و سخت  نمایشی را به روی صحنه آورده‌اند اما خود اهالی تئاتر هیچ حمایتی نمی کنند. همان‌هایی که از تئاتر به شهرت رسیدند حاضر نیستند دین خود را در این شرایط به تئاتر ادا کنند.

امید به ادامه این روزهای خوب برای تئاتر

کارگردان و نویسنده نمایش «مختلفیم» درباره برگزاری جشنواره تئاتر فجر نیز تصریح کرد: علیرغم آنکه من با یکسری از کارگروه‌ها در جشنواره تئاتر فجر مخالف هستم اما جشنواره فرصت خوبی را فراهم کرده است تا تئاتر جان دوباره‌ای بگیرند.

جشنواره تئاتر فجر باعث شده است تا مردم متوجه شوند که هنوز تئاتر زنده است و وجود دارد. جالب است که برخی از این افرادی که امروز منتقد جشنواره فجر هستند شهرت و فرصت مطرح شدن را از همین جشنواره فجر به دست آوردند.

شیرالی‌نژاد در پایان بیان کرد: معتقدم حالا که شرایط اینگونه شده است بیایید کنار هم بایستیم و از تئاتر دفاع و حمایت کنیم. به هر حال کرونا وجود دارد و جشنواره این موقعیت را فراهم کرده که از آن در جهت حمایت از تئاتر استفاده کنیم. امیدوارم این اندک امیدی که در تئاتر با برگزاری جشنواره تئاتر فجر به وجود آمده است بعد از جشنواره هم ادامه دار باشد.

به گزارش ایرنا، جشنواره تئاتر فجر به‌عنوان مهم‌ترین رویداد رقابتی و جشنواره‌ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب‌دهنده‌ آینه تمام‌نمای هنر انقلاب در ایام یوم‌الله دهه فجر امسال (۱۳۹۹) در شرایط سی‌ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می‌گذارد که شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور مختصات برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری به‌ویژه در عرصه تئاتر را با شرایط بسیار ویژه‌ای مواجه کرده است.

تعطیلی فعالیت‌های نمایشی به‌ویژه تماشاخانه‌ها و سالن‌های میزبان آثار نمایشی از یک‌سو و ازسوی دیگر برگزاری بخش اعظم این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی‌های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین دو محور «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن‌ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر ۵۰ درصدی نمایش‌ها، سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به یکی از معدود رویداد عرصه هنری کشور در قالب جشنواره‌های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم‌تئاتر) به‌عنوان دو ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ اختصاص بخش «سرباز انقلاب» به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری‌زاده باعث شده‌است که این رویداد بعد از مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بن‌مایه‌های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره می‌توان به بخش «نمایش‌های میدانی و خیابانی»، «بخش دیگر گونه‌های اجرا»، «بخش رقابتی آثار صحنه‌ای»، «بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره‌های استانی» و «بخش رقابتی نمایشنامه‌نویسی» اشاره کرد.

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه در تهران در حال برگزاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha