مردم اکوادور برای انتخاب رئیس‌جمهوری پای صندوق‌های رای می‌روند

تهران - ایرنا - تقویم انتخاباتی آمریکای لاتین با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اکوادور فردا (یکشنبه) برای تعیین سرنوشت پنج سال آینده این کشور در میانه بحران همه‌گیری آغاز می‌شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، ۱۳ میلیون شهروند اکوادور فردا هفتم فوریه ۲۰۲۱میلادی(۱۹ بهمن) برای انتخاب رئیس‌جمهوری، معاون ریاست جمهوری و ۱۳۷ عضو مجلس این کشور آمریکای لاتین برای یک دوره پنج ساله (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) در شرایط شیوع ویروس کرونا در مراکز رای‌گیری حاضر خواهند شد.  

تقویم انتخاباتی آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۱ در حالی با اکوادور آغاز می‌شود که این کشور با مشکلات اقتصادی بیشمار، شیوع جدی بیماری همه‌گیر، نابرابری و فساد دست و پنجه نرم می‌کند. لغو یارانه‌های سوخت و گران شدن بهای بنزین و گازوئیل از جمله اقدامات لنین مورنو رئیس‌جمهوری اکوادور (۲۰۱۹) بود که موجب روشن شدن آتش اعتراض‌ها و به دنبال آن افزایش سطح نارضایتی‌ها و انتقادها از وی شد.

«لنین مورنو» رئیس جمهوری فعلی اکوادور که با حمایت رافائل کوره‌آ به قدرت رسید با سقوط شدید میزان محبوبیت از ماه‌های نخست (از ۷۷ درصد به هفت درصد) جایگاهش را تحویل داده و برای دور دوم ریاست جمهوری در انتخابات فردا شرکت نکرده است.  

کمبود امکانات پزشکی، باقی ماندن اجساد بسیاری در خانه‌ها و مکان‌های عمومی و فقدان بودجه لازم برای مقابله با ویروس کرونا، فلج شدن نظام بهداشت عمومی و خدمات درمانی از جمله این پیامدهای گسترده بیماری همه‌گیر در یکسال اخیر در این کشور بوده است.

اکوادور همچنین در سال‌های اخیر به لحاظ مالی و اقتصادی، شرایط بسیار دشواری را سپری کرده است. دولت اکوادور با از دست دادن بخش عمده ای از درآمدهای خود شامل درآمدهای توریستی، صادرات نفت خام و صادرات غیرنفتی، بیش از پیش به اخذ وام از بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و بانک توسعه امریکایی متکی شده است.

طرح کمک ۶.۵ میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول از جمله برنامه‌هایی است که در ۳۰ سپتامبر (نهم مهر ماه) توسط هیئت مدیره تصویب شد و طی ۲۷ ماه تا دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱) در ازای انجام اصلاحات اقتصادی و مالیاتی تحویل این کشور داده خواهد شد.

اکوادور از جمله کشورهایی است که فرآیند رای‌دهی در افراد بالای ۱۸ سال (تا ۶۵ سال) به صورت اجباری اجرا می‌شود. براساس اعلام شورای ملی انتخابات (سی ان ای) این کشور، جریمه ۴۰ دلاری برای شهروندانی که بدون ارائه گواهی موجه و قانونی در انتخابات شرکت ننمایند، در نظر گرفته شده است.

مردم اکوادور مشارکت سیاسی بالایی ندارند و نظرسنجی‌ای که اخیرا انجام شده نشان می‌دهد تقریبا ۶۰ درصد آنها گفته‌اند که اگر انتخابات اجباری نباشد، اصلا در آن شرکت نخواهند کرد.

به نوشته رسانه‌های اسپانیایی زبان، ثانیه شماری‌ها از فرآیند رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری اکوادور در حالی آغاز شده است که انتخاب یکی از ۱۶ کاندیدای شرکت کننده از احزاب و ائتلاف‌های مختلف در این رقابت برای مردم این کشور کار آسانی نخواهد بود.

براساس اعلام شورای انتخابات اکوادور بر اساس نظرسنجی‌ها در حال حاضر رقابت اصلی میان «آندرس آرائوز» (Andrés Arauz) ۳۵ ساله از حزب چپ «اتحادیه امید» با تمایلات پوپولیستی و رئیس سابق بانک مرکزی تحت حمایت «رافائل کوره‌آ» (Rafael Correa) رئیس‌جمهوری سابق (۲۰۰۷_ ۲۰۱۷)، «یاکو پِرِز» (Yaku Pérez) وکیل چپگرا و گیرمو لاسو (Guillermo Lasso) از حزب راست میانه «ایجاد فرصت‌ها» خواهد بود. پِرِز از جمله بومیان اکوادور است که در این انتخابات به کسب آرای بومیان امید بسته است.

لاسو که در سال ‌۲۰۱۷ با ۳ درصد اختلاف نتیجه انتخابات را به مورنو واگذار کرد، قصد دارد با بازکردن درهای بازار اکوادور، میزان اشتغال‌زایی را افزایش دهد. نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که گیلرمو لاسو از رقبا جلوتر است.

انتخابات اکوادور توسط بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر ناظر محلی و ۲۲۵ ناظر بین‌المللی نظارت می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha