به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای آرژانتینی "بوئنوس آیرس تایمز" آندرس آرائوز" از حزب چپ «اتحادیه امید» در اکوادور با تمایلات پوپولیستی و "یاکو پرز" فعال محیط زیست با تمایلات چپگرا تاکنون بیشترین آراء را از آن خود کرده اند. با شمارش بیش از ۹۰ درصد آراء، آرائوز ۳۲.۱۷ درصد و پرز ۱۹.۸۷ درصد آراء را از آن خود کرده اند.
پرز به رغم اینکه بیشترین آراء را از آن خود کرده اما نتوانست اکثریت آرای لازم را برای انتخاب در دور اول انتخابات ریاست جمهوری بدست آورد.
پیش از این گزارش شده بود که دور دوم این انتخابات احتمالا در تاریخ ۱۱ آوریل(۲۲ فروردین ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد.
"گیلرمو لاسو"از حزب راست میانه "ایجاد فرصتها" نیز در جایگاه سوم با ۱۹.۶ درصد قرار گرفت و به نظر می رسد دور دوم انتخابات رقابت میان چپگراها خواهد بود.
براساس آمارهای رسمی اعلام شده حدود ۸۱ درصد از واجدان شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری اکوادور شرکت کردند.
آرائوز پس از کسب بیشترین آراء در دور اول انتخابات به خبرگزاری فرانسه گفت، در صورت پیروزی در دور دوم به دنبال ایجاد اتحاد ملی خواهد بود تا اجماع نظر در یکسری مسائل مورد اختلاف و پرچالش کشورش از جمله مسئله اقتصاد و طرح بهداشت و خدمات درمانی حاصل شود.
وی همچنین وعده داد که مسیر سیاست های سوسیالیستی را پس از چهار سال فعالیت لنین مورنو رئیس جمهوری کنونی و اجرای سیاستهای سختگیرانه و ریاضت اقتصادی در دستور کار قرار دهد.
انتخابات ریاست جمهوری اکوادور در حالی برگزار شد که لنین مورنو رئیس جمهوری کنونی که در سال ۲۰۱۷ به قدرت رسید، پیشتر اعلام کرده بود قصدی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارد.
۱۳ میلیون شهروند اکوادور هفتم فوریه (۱۹ بهمن) برای انتخاب رئیسجمهوری، معاون ریاست جمهوری و ۱۳۷ عضو مجلس این کشور آمریکای لاتین برای یک دوره پنج ساله (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) در شرایط شیوع ویروس کرونا در مراکز رایگیری حاضر شدند.
تقویم انتخاباتی آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۱ در حالی با اکوادور آغاز شد که این کشور با مشکلات اقتصادی بی شمار، شیوع جدی بیماری همهگیر کرونا، نابرابری و فساد دست و پنجه نرم میکند. لغو یارانههای سوخت و گران شدن بهای بنزین و گازوئیل از جمله اقدامات لنین مورنو رئیسجمهوری اکوادور (۲۰۱۹) بود که موجب روشن شدن آتش اعتراضها و به دنبال آن افزایش سطح نارضایتیها و انتقادها از وی شد.
"لنین مورنو" رئیس جمهوری فعلی اکوادور که با حمایت رافائل کورهآ به قدرت رسید با سقوط شدید میزان محبوبیت از ماههای نخست (از ۷۷ درصد به هفت درصد) جایگاهش را تحویل خواهد داد.
کمبود امکانات پزشکی، فقدان بودجه لازم برای مقابله با ویروس کرونا، فلج شدن نظام بهداشت عمومی و خدمات درمانی از جمله پیامدهای گسترده بیماری همهگیر کرونا در یکسال اخیر در این کشور بوده است.
نظر شما