مسعود مردانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در مورد اظهارنظر برخی از افراد غیرپزشک به ویژه سلبریتی ها در مورد بیماری کرونا در فضای مجازی، اظهار داشت: آنها باید مردم را تشویق به رعایت پروتکل های بهداشتی برای مهار هر چه زودتر بیماری کرونا کنند و با اظهارنظرهای غیرکارشناسی بر مشکلات جامعه نیافزایند.
وی تاکید کرد: کرونا بیماری شوخی برداری نیست، بسیار جدی، خطرناک و کشنده است، رسانه ها باید از کارشناسانی استفاده کنند که در مورد این بیماری مستندات علمی دارند. همه دنیا فاصله گذاری اجتماعی، کاهش ترددها و رعایت پروتکل های بهداشتی را برای پیشگیری از کرونا لازم می داند و در چنین شرایطی اگر افرادی خلاف آن اظهارنظر کرده و رسانه ها نیز این اظهارات را منتشر کنند، تاثیر نامطلوبی بر اقدامات پیشگیرانه می گذارد.
به گفته مردانی، نقد رویکرد تشویق مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی برخی شخصیت های تلویزیونی و سینمایی تاسف بار است و بار سنگینی بر زحمات کادر درمان تحمیل می کند.
مردم در مهار کرونا به مسوولان کمک کنند
عضو کمیته ملی مقابله با کرونا از مردم خواست با رعایت پروتکلهای بهداشتی تا پایان امسال مسوولان را در زمینه مهار بیماری کرونا همراهی کنند.
مردانی گفت: بعد از روند رو به کاهش میزان مبتلایان و موارد بستری بیماری کرونا در هفته های گذشته، عده ای از مردم اقدام به دید و بازدیدها، سفرهای غیرضرور، شرکت در تجمعات و عدم استفاده از ماسک کردند که سبب شیوع دوباره این بیماری شده است.
وی اظهار داشت: هنوز بیماری کرونا در کشور کنترل نشده و موج چهارم این بیماری در راه است؛ از مردم می خواهیم تا پایان امسال با رعایت پروتکل های بهداشتی، کاهش ترددها، شرکت نکردن در تجمعات و غیره مسوولان را در مهار کرونا یاری کنند، زیرا شکست این بیماری به رفتارهای عموم مردم بستگی دارد.
این متخصص بیماری های عفونی تصریح کرد: اگر این همراهی و همکاری مردم تا پایان سال ادامه یابد، سال جدید شرایط بهتری را در کنترل کرونا خواهیم داشت، همه باید بدانند بهترین راه پیشگیری از انتقال این بیماری، رعایت پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک، پرهیز از تجمعات و ضدعفونی یا شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون است.
بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل شهرهای آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۹۲ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۹۸۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
نظر شما