دانشگاه‌ها انتقال‌دهنده‌ دستاوردهای انقلاب به جوانان باشند

شهرکرد- ایرنا- نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد از دانشگاه‌ها به عنوان ظرف انتقال دهنده دستاوردهای انقلاب اسلامی به جوانان یاد کرد و انعکاس جهانی انقلاب، چگونگی شکست کاخ‌های استکبار و پرورش انسان‌های مکتبی را از مواردی دانست که باید به نسل جوان منتقل شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام روز یکشنبه در آیین اختتامیه هفتمین‌ جشنواره حرکت دانشگاه‌های پیام نور کشور که به میزبانی دانشگاه‌های پیام نور شهرکرد برگزار شد، با بیان اینکه دشمنان اسلام به دنبال القای ناکارآمدی انقلاب اسلامی هستند، افزود: از دید آنان، انقلاب نتوانسته است به تمامی اهداف دین اسلام جامعه عمل بپوشاند،به همین دلیل باید دستاوردهای انقلاب به خوبی به جامعه و به ویژه نسل جوان منتقل شود.

وی از انقلاب اسلامی به عنوان انقلابی‌ همه جانبه در عرصه‌های فرهنگی، علمی و بینشی نام برد و تصریح کرد: تحول جامعه بشری و رساندن بشر به اوج کمالات الهی از ابعاد اصلی انقلاب است و اگر کسی ذره‌ای به این موضوع فکر کند که انقلاب جدا از حرکت انبیا و الهی است، باید گفت که حقیقت و معنای انقلاب را نشناخته است.

نکونام برخداباوری تاکید کرد و  یادآور شد: جامعه‌ای که چنین خصیصه‌ای در آن مستحکم شود، جامعه‌ای اهل معنا و دارای بینش معنوی است و باید دانش را نیز با نگاه معنوی پرورش داد.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد که ایران اسلامی با وجود مشکلات و سنگ اندازی‌ها، توانسته است در مسیر علمی به خوبی حرکت کند و جایگاهی تعالی‌بخش را به دست آورد که تمامی این دستاوردهای علمی  به دست آمده نیز معنا محور هستند.

امام جمعه شهرکرد علمی که بدون درنظر گرفتن صلاح خداوند شکل بگیرد را علم ندانست و گفت: علم اگر معنا محور و توحید محور نباشد نمی‌تواند موجب بالندگی شود.

وی یادآور شد: علم معناگرا در انقلاب اسلامی برجسته شده است و انسان‌های بزرگی چون شهید سردار قاسم سلیمانی در این مکتب پرورش یافته‌اند.

امام جمعه شهرکرد داشتن دغدغه برای حاکم کردن دین خدا و ارزش‌های معنوی را لازمه حرکت صحیح در مسیر علمی بیان کرد و افزود: دشمن به دنبال آن است که جامعه ایران اسلامی را از این سرمایه‌های دینی و معنوی جدا کند و باید برای انتقال این فرهنگ و ادبیات به آیندگان و به ویژه دانشجویان تلاش کرد.

وی در ادامه، فرهنگ تولی و تبری را یکی دیگر از متون مهم اسلامی‌ دانست که باید برای تبیین آن در جامعه همت کرد و یادآور شد: ولایت‌پذیری و دوستی با اولیای الهی و بیزاری جستن از دشمنان خداوند بخشی از برنامه‌های سازنده یک جامعه و فرهنگ شیعه محسوب می‌شود که در تمامی زیارت‌نامه‌ها نیز بر آن تاکید شده است.

نکونام نهادینه شدن هر ۲معنا را ضروری خواند و گفت: نباید اجازه داد تنها یکی از ۲ معنای تولی و تبری در جامعه حاکم شود چرا که این دو در کنار یکدیگر موجب سازندگی و تعالی است.

وی با بیان اینکه ایران اسلامی اُم‌القرای جهان اسلام است و هرگونه ضعفی در کشور می‌تواند در مقاوت اسلامی وحرکت جهادی بشریت اثرگذار باشد، تصریح کرد: نباید اجازه داد تفرقه، جدایی، چنددستگی و نگاه‌های مختلف سیاسی به ضعف کشور منجر شود و اگر حرکت سیاسی شکل می‌گیرد لازم است با نگاه قوی کردن و در راستای وحدت‌ و اصول انقلاب به‌پیش برود.

رفع نیازهای روز جامعه‌محور اصلی فعالیت‌های علمی دانشجویان باشد

معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور نیز در این آیین که به‌صورت ویدئو کنفرانس با حضور روسا و معاونان فرهنگی دیگر دانشگاه‌های پیام نور برگزار شد، گفت: با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها، پیش‌بینی می‌شد که برخی فعالیت‌های دانشجویی کمرنگ شود اما پس از گذشت یک سال از تعطیلی دانشگاه‌ها، مشخص شد که دانشجویان عرصه فعالیت فرهنگی را ترک نکرده‌اند و با تطبیق دادن خود با شرایط این دوران، فضای جدیدی را در سامانه‌های مجازی برای تداوم بخشیدن به فعالیت‌های خود گشوده‌اند.

محمدهادی امین ناجی با بیان اینکه جشنواره حرکت یکی از جشنواره مهم در زمینه نشان دادن دستاوردها و توانمندی‌های دانشجویان محسوب می‌شود، افزود: شور و نشاط چنین جشنواره‌ای در سال جاری به عرصه مجازی منتقل شد که حضور در این فضا نیازمند هنری متفاوت است و این هنرمندی به دست کنشگران فرهنگی همچون دانشجویان و کارشناسان به خوبی به سرانجام رسیده و اکنون بیش از ۱۵۰ اثر برای رقابت در جشنواره حرکت به دبیرخانه این جشنوراه ارسال شده است.

وی یادآور شد: امید می‌رود این جشنواره که گویای حوزه ابداعات مبتنی بر علم و دانش و فناوری(تکنولوژی) است در سال‌های آینده در تمامی ابعاد با رشد قابل‌ توجه‌ای روبه‌رو شود تا بتوان قرن آینده را با شتاب و تعالی بهتری آغاز نمود.

امین ناجی یادآور شد: این امیدواری با شناخت توانمندی‌های دانشجویان حاصل شده است که آن نیز تنها منحصر به فضای آزمایشگاهی نبوده و دستاوردها و ثمرات آن توانسته است به فضای جامعه منتقل شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور یادآور شد: اگر امروز از مهار و کنترل ویروس کرونا در کشور صحبت می‌شود باید دانست که این نتیجه‌ با تلاش عالمان و اندیشمندان کشور محقق شده است که با عنوان عضو هیات علمی، فارغ‌التحصیل و یا دانشجو در عرصه‌های مختلف علمی در حال فعالیت هستند.

وی از انجمن‌های علمی دانشجویی خواست برای دستیابی به قله‌های علمی، تلاش خود را در مسیر رفع نیازهای روز جامعه متمرکز کنند تا با رونق حوزه کارآفرینی، مشکلات کشور در این زمینه نیز کاهش یابد.

به گزارش ایرنا، هفتمین جشنواره حرکت دانشگاه های پیام نور کشور با رقابت ۱۵۲ اثر در ۱۰ بخش  و به میزبانی دانشگاه پیام نور شهرکرد برگزار شد که پس از بررسی آثار در پنج گروه درسی علوم انسانی، علوم پایه، هنر، فنی و مهندسی و کشاورزی و محیط زیست، ۴۳ اثر توانست، عنوان اثر برتر را به دست آورد.

بر این اساس در بخش‌های نشریات دانشجویی، انجمن علمی برتر و کارآفرینی به ترتیب ۹، هفت و ۶ اثر به عنوان آثار برتر اعلام شدند و در بخش های اختراع، کتاب و دیجیتال هر کدام پنج اثر و در بخش های خلاقانه و مسابقه هر کدام سه اثر و بخش ویژه نیز یک اثر به عنوان آثار برتر این دوره از جشنواره حرکت دانشگاه های پیام نور معرفی و تجلیل شدند.

همچنین از لحاظ کمی بیشترین آثار به ترتیب از استان‌های چهارمحال و بختیاری، اصفهان و مرکزی به دبیرخانه این دوره از جشنواره حرکت ارسال شده بود و از لحاظ کیفی و بررسی بیشترین آثار برگزیده نیز استان‌های چهارمحال و بختیاری با ۱۱ عنوان، مرکزی و اصفهان هر ۲ با پنج عنوان و استان قم با چهار عنوان در رده ای اول تا سوم قرار گرفتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha