تکریم مخاطبان در روزهای بارانی جشنواره تئاتر فجر

تهران- ایرنا- مسئولان برگزاری جشنواره تئاتر فجر در راستای تکریم هر چه بیشتر مخاطبان، با هدف رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و اصل فاصله‌گذاری اجتماعی، محیط‌های عمومی میزبان آثار نمایش خیابانی این رویداد را در روزهای بارانی جشنواره، با تعبیه چترهای بزرگ برای حضور و آرامش بیشتر تماشاگران مجهز ساختند.

زمستان ۱۳۹۹ ایران و به‌ویژه در پایتخت در کنار میزبانی از میهمان ناخوانده کرونا، همسو شدن با فراز و فرود، اخبار تلخ و نگران‌کننده این ویروس مرگبار در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری، تلاش برای قطع زنجیره آن و اصل رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از یک‌سو و از سوی دیگر با عدم نزول باران این رحمت الهی و مبحث آلودگی هوای کلان‌شهری چون تهران، روزهای سخت‌تر و متفاوت‌تری را پشت سر گذاشت.

اما خوشبختانه طی بیش از  ۴۸ ساعت گذشته از عصر جمعه (۱۷ بهمن‌ماه) تا لحظه تنظیم این گزارش در تاریخ ۱۹ بهمن‌ماه (یکشنبه) گویی آسمان پایتخت نیز در همراهی و همدلی با هنرمندان تئاتر ومخاطبان و شیفتنگان این هنر پویا، زنده و جریان‌ساز به وجد آمده و این بار اشک شادی را در قالب نزول رحمت الهی و بارش باران میهمان آسمان هوای پایتخت کرده است.

از سوی دیگر در این ایام و دقیقاً از تاریخ یازدهم بهمن‌ماه ۱۳۹۷ که شاهد میزبانی پایتخت از سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر هستیم فصل مهمی از اجراهای این رویداد به آثار نمایش خیابانی، دیگرگونه‌های اجرایی و بخش ویژه «سرباز انقلاب» اختصاص پیدا کرده که تمامی این آثار به سبب شیوه تولید و تکنیک‌های اجرایی در فضای باز و محیط‌های عمومی توسط هنرمندان اجرا و پیشاروی مخاطبان قرار می‌گیرند.

به همین سبب و در سایه نزول رحمت الهی و بارش باران، مسئولان و دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم نخست در راستای تکریم هرچه بیشتر مخاطبان و دو دیگر با هدف رعایت حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی و اصل فاصله‌گذاری اجتماعی در تمامی محیط‌های میزبان نمایش‌های خیابانی، دیگرگونه‌های اجرایی و بخش ویژه «سرباز انقلاب» با تعبیه چترهایی بزرگ، فضایی مناسب و دل‌پذیر را برای مخاطبان آثار نمایشی به گونه‌ای فراهم آوردند تا آنها بدون دغدغه خیس شدن با رعایت فاصله یک‌ونیم متری از یکدیگر به تماشای آثار نمایشی بنشینند. اتفاق و رویدادی که با اقبال، رضایت، تخسین و تقدیر مخاطبان و تماشاگران آثار بخش محیطی از نکته بینی و نکته‌سنجی مسئولان جشنواره تئاتر فجر همراه بود.

نمایش «عمر هاشم» میزبان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 

دیگر رویداد ویژه این ایام و در بطن برگزاری جشنواره سی‌ونهم تئاتر فجر در شامگاه جمعه (۱۸ بهمن‌ماه) رقم خورد.

جایی‌که سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر که شاهد اجرای نمایش «عمو هاشم» به نویسندگی و کارگردانی داود فتحعلی‌بیگی با داستان برشی از زندگی زنده‌نام استاد هاشم فیاض از پیشکسوتان جریان‌سازان عرصه نمایش‌های آیینی کشورمان در شاخه تعزیه به صحنه رفته است، میهمان ویژه‌ای داشت.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر به دیدن این نمایش که پیش از این اجرای عمومی خود را در تماشاخانه سنگلج پشت سر گذاشته بود، نشست و در پایان ضمن تقدیر از عوامل گروه و کارگردان این اثر بر حفظ و پاسداشت بزرگان هنر نمایش و تاکید بر لزوم ساخت آثار تئاتری برای معرفی هرچه بیشتر اساتید و چهره‌های جریان‌ساز و نامدار هنر تئاتر ایران به‌ویژه نمایش‌های ملی در شاخه هنر تعزیه تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، جشنواره تئاتر فجر به‌عنوان مهم‌ترین رویداد رقابتی و جشنواره‌ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب‌دهنده‌ آینه تمام‌نمای هنر انقلاب در ایام دهه فجر امسال (۱۳۹۹) در شرایط سی‌ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می‌گذارد که همه گیری ویروس کرونا و گسترش آن در کشور برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری به‌ویژه در عرصه تئاتر را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

تعطیلی فعالیت‌های نمایشی به‌ویژه تماشاخانه‌ها و سالن‌های میزبان آثار نمایشی از یک‌سو و ازسوی دیگر برگزاری بخش اعظم این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی‌های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین دو محور «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن‌ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر ۵۰ درصدی نمایش‌ها، سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به یکی از معدود رویداد عرصه هنری کشور در قالب جشنواره‌های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم‌تئاتر) به‌عنوان دو ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ اختصاص بخش «سرباز انقلاب» به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری‌زاده باعث شده‌است که این رویداد بعد از مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بن‌مایه‌های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره می‌توان به بخش «نمایش‌های میدانی و خیابانی»، «بخش دیگر گونه‌های اجرا»، «بخش رقابتی آثار صحنه‌ای»، «بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره‌های استانی» و «بخش رقابتی نمایشنامه‌نویسی» اشاره کرد.

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه در تهران در حال برگزاری است.آیین پایانی سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر فردا (دوشنبه ۲۰بهمن) از ساعت۱۸در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha