نقشه اکتشافاتی ۱۵۰ هزارکیلومتر مربع از اراضی کشور انجام شد

کرج - ایرنا - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که تاکنون نقشه خطی برای اکتشاف معادن مختلف و وضعیت زمین در سطح ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور انجام شده است.

علیرضا شهیدی روز یکشنبه در حاشیه افتتاح آشیانه بالگردهای سازمان زمین شناسی و اکتشافات کشور مستقر در کرج  که همزمان با هشتمین روز از دهه مبارک فجر انجام شد، گفت:  اطلاعات مربوط به این اراضی در اختیار سازمان ها و مراکز ذیصلاح کشور قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اکنون نقشه برداری از ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور با اهداف مختلف از جمله کشف معادن در اولویت کاری وزارت صنعت ، معدن و تجارت  قرارگرفته است .

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت  در خصوص وضعیت اکتشاف معادن درکشور گفت: تا پیش از سال ۸۱ عمق اکتشافات در کشور کم بود اما از این زمان به بعد  با پروژه عکسبرداری هوایی به اکتشاف ذخایر پنهان ورود کرده ایم.
شهیدی  افزود: امیدواریم با تامین امکانات بتوانیم در کشف بیشتر معادن و ظرفیت های کشور گام های موثری  برداریم.

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت به وضعیت بالگردی  سازمان زمین شناسی و اکتشافات کشور  اشاره کرد و گفت : اکنون ۲  فروند بالگرد  در اختیار این سازمان قرار دارد اما در صورت نیاز از امکانات هوایی دیگر  سازمان های  کشور استفاده خواهد شد.

طبق اطلاعات ارائه شده توسط سازمان زمین شناسی کشور، ساخت آشیانه بالگردها و تجهیز آن براساس استانداردهای سازمان هواپیمایی کشور از مدتی پیش به همت مرکز پژوهش‌های کاربردی این سازمان و اکتشافات معدنی کشوربه‌ منظور استقرار بالگردهای این سازماندر کرج آغاز شد.
 پروازهای ژئوفیزیک هوایی یکی از روش‌های به روز و مهم در دنیا است که در تولید اطلاعات پایه و اکتشاف عمقی مواد معدنی و منابع آبی عمیق کاربرد اساسی دارد.
براساس این اطلاعات، در ایران نیز سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، طی سال‌های گذشته سعی کرده این روش را با استفاده از فناوری روز دنیا و با کمک کارشناسان داخلی‌ مورد استفاده قرار دهد.

 روش ژئوفیزیک هوایی در شناخت دقیق و سریع زمین مورد استفاده کشورهای پیشرفته در دنیا  قرار دارد و برای  دستیابی به ذخایر بزرگ عمیق  مورد توجه قرار گرفته است.
برهمین اساس  نگهداری و تجهیز ابزار این روش با وجود تحریم‌های ظالمانه به یکی از مهمترین دغدغه‌های مسوولان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تبدیل شده بود که خوشبختانه در سال‌های اخیر  کشور به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در زمینه خودکفایی و اجرای استانداردهای بین‌المللی در این  زمینه دست یافته است.

 اکنون تمام مراحل ژئو فیزیک هوایی در کشور از زمان برداشت  از طریق بالگرد  تا پردازش اطلاعات، تعبیر و تلفیق مدل سازی  توسط کارشناسان ایرانی انجام می شود و به کارگیری بالگردها نقش موثری در شناسایی سریع و دقیق  و میزان معادن مختلف کشور دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha