بوشهر ۴۰ درصد کود اوره مورد نیاز کشور را تامین کرد

بوشهر-ایرنا- مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان بوشهر گفت: از ابتدا سال جاری تاکنون حدود ۴۰ درصد کود اوره موردنیاز کشور به میزان ۸۵۷ هزار و ۷۰۰ تن از بوشهر به استان‎های مختلف کشور حمل و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، شاپور رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر افزود: بیش از سه میلیون تن کود شیمیایی شامل کودهای فسفاته، پتاسه و ازته مورد نیاز بخش کشاورزی کشور است که ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن آن کوداوره است.

وی بیان کرد: ۵۰ درصد کود اوره کشور از پتروشیمی عسلویه تامین می‎شود که مسئولان این مجتمع نهایت همکاری را با مجموعه خدمات حمایتی کشاورزی دارند.

رضایی ادامه داد: سهمیه استان بوشهر از پتروشیمی عسلویه برای تامین کود اوره بیش از یک میلیون تن است که ۹۵۶ هزار تن آن را شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بوشهر و مابقی آن را تعاونی روستایی تامین وحمل می‌کند.

وی اظهار داشت: از فرودین ماه امسال تاکنون ۹۰ درصد سهمیه ابلاغی از محل پتروشیمی عسلویه تامین وبه اقصی نقاط کشور حمل شده است.

رضایی یادآور شد: تامین کود اوره از واحد یاد شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است.

وی اظهار کرد: سهمیه کود اوره استان بوشهر نیز ۱۳ هزار و ۱۰۳ تن بوده که تاکنون  ۱۲ هزار و ۸۵۰ تن آن تامین و در اختیار شبکه کارگزاری (متشکل از ۴۵ کارگزار سطح استان) قرار گرفته تا بین کشاورزان توزیع کنند.

رضایی با اشاره به اینکه افزایش قیمت باعث کاهش مصرف کودهای فسفاته و پتاسه شد، اظهارداشت: سهم استان بوشهر از کود فسفاته ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن بود که از این میزان تاکنون ۱۱۰ تن خریداری و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

وی افزود: کود پتاسه نیز سهمیه استان ۹ هزار و ۲۴۰ تن بوده که از این میزان ۳۰۰ تن خریداری و در بین کشاورزان توزیع شده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی استان بوشهر گفت: کودهای پتاسه و فسفاته بعنوان کود پایه، نیاز آن بیشتر در ابتدای فصل استفاده می‏‌شود که با توجه به گرانی آن ناشی از تامین نشدن ارز دولتی با افزایش قیمت همراه َشد و همین امر مصرف آن را در کل کشور به میزان قابل توجهی کاهش داد.

وی اظهار کرد: در همین راستا کشاورز کارت نیز در اختیار کشاورزان قرار گرفت تا بتوانند با دریافت تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی و با نرخ سود ۱۲ درصد کود موردنیاز خود را خریداری کنند.

رضایی تصریح کرد: ذخیره ‎سازی کودهای شیمایی در استان بوشهر نیز به میزان سه هزار و ۲۵۰ تن انجام گرفته که شامل یکهزار و ۷۰ تن اوره، یکهزار و ۲۳۰ تن فسفاته و ۹۵۰ تن نیز کود پتاسه است.
وی ادامه داد: اکنون از ۲ واحد تولید کود فسفاته استان بوشهر یکی از آنها در مدار تولید است و واحد دوم نیز ظرف روزهای آینده وارد مدار تولید می‏‌شود.

رضایی اظهارداشت: تاکنون ۴۰ هزار تن خاک فسفات وارد استان بوشهر شده تا به عنوان ماده اولیه تولید کود فسفاته مورد بهره‏‌برداری قرار گیرد.

وی افزود: تامین ۵۰ هزار تن خاک فسفاته برای کارخانه‏‌های تولید کود فسفاته استان به مناقصه رفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha