به گزارش ایرنا، دولت چین برخلاف سیاست واکسیناسیون در اغلب کشورهای غربی، از همان ابتدا اعلام کرد افراد ۱۸ تا ۵۵ ساله را که در مشاغل مختلف فعالیت دارند و با مردم در ارتباط هستند، در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار می دهد استدلال دولت چین این بود که این افراد بیش از سالمندان در شیوع ویروس نقش دارند و واکسیناسیون این افراد، کمک بزرگی در مقابله با همهگیری و کنترل ویروس کرونا در چین است.
در همین چارچوب چین که واکسیناسیون عمومی کرونا را از ۱۴ دی ماه سال جاری آغاز کرد ۹ گروه کلیدی را برای واکسیناسیون اولویت بندی کرد و در نخستین روز واکسیناسیون، مسافران چینی که به خارج از کشور سفر کردند را واکسینه کرد.
کارکنان حمل و نقل عمومی مانند راننده ها و خدمه پرواز، کارکنان بارگیری بنادر و فرودگاه ها، کارکنان بازرسی مواد غذایی یخ زده، پزشکان و پرستاران، کارکنان گمرک، دانشجویان مقیم خارج و کسانی که قصد سفر به خارج را دارند، کارکنان خانه سالمندان، کارکنان ادارات آب، برق و گاز و ... ماموران پلیس و اتش نشانی و کارکنان مجتمع های مسکونی ۹ اولویت چین برای واکسیناسیون عمومی بودند.
دولت چین این اولویت بندی تزریق واکسن را نشان دهنده مسئولیت پذیری خود در مقابل جامعه و اقتصاد کشور دانست و تاکید کرد که با این کار می توان فعالیت های اقتصادی را با سرعت بیشتری از سر گرفت.
«زنگ یی شین» معاون کمیسیون ملی بهداشت و رییس تیم واکسیناسیون عمومی چین گفت: برای انجام واکسیناسیون عمومی، مجموعه اقداماتی شامل آموزش دقیق پرسنل، غربالگری دریافتکنندگان، نظارت بر اثرات جانبی، درمان اضطراری و مشاوره تخصصی برای اثرات و عوارض را شکل داده است تا از درستی اجرای واکسیناسیون اطمینان حاصل شود.
چین با انجام اقداماتی از جمله تلاش برای ساخت واکسن های کرونا به عنوان یک محصول عمومی با دسترسی جهانی، ملحق شدن به اجرای برنامه کوواکس، انجام پروژه های مشترک تحقیق و تولید واکسن کرونا با کمک شرکای خود در بیش از ۱۰ کشور در مسیر اتخاذ تلاش های بی وقفه برای ارتقاء ساخت جامعه سلامت بشری حرکت کرده و این رویکرد چین مسئولیت پذیری یک کشور بزرگ و معتبر را به تصویر کشیده است.
چین در حال حاضر از تولید کنندگان مهم واکسن کرونا در دنیا به حساب می آید. واکسن شرکت سینوفارم این کشور آخرین روز سال ۲۰۲۰ میلادی /۱۰ دی ۱۳۹۹/ و واکسن سینوواک هم ۱۸ بهمن سال جاری مجوز استفاده اضطراری گرفتند. از این دو واکسن نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از کشور نیز استفاده شده است. هر چند تا کنون هیچکدام از این دو واکسن مجوز سازمان جهانی بهداشت را اخذ نکرده اند.
«وانگ ون بین» سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد: چین در حال ارسال محموله های واکسن کرونا به صورت انسان دوستانه به ۵۳ کشور در حال توسعه است. در کنار این اقدام چین همچنین واکسن کرونا را به ۲۲ کشور نیز صادر می کند.
او با اشاره به اینکه این اقدام بر مبنای تعهد «شی جین پینگ» رهبر چین درباره عرضه واکسن چینی کرونا به عنوان محصول عمومی جهانی صورت گرفته گفت: چین به برنامه کواکس سازمان بهداشت جهانی پیوسته و از این طریق ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار می دهد.
کارشناسان چین مدعی هستند که واکسن های ساخت این کشور با اقبال عمومی در جهان مواجه شده اند. آنها دلیل این اقدام را در «کارآمدی و ایمن سازی» واکسن ها می دانند و می گویند: شاخص های بدست آمده مربوط به ایمنی و کارآمدی واکسن های ضد کرونای تولید شده در چین فراتر از استانداردهای لحاظ شده توسط سازمان بهداشت جهانی بوده است.
این کارشناسان دلیل بعدی اعتماد جهان به واکسن های کرونا ساخت چین را در «قابلیت ذخیره سازی، حمل و نقل در محیطی با دمای ۲ الی ۸ درجه سانتیگراد» می دانند و معتقدند این قابلیت، هزینه های مربوط به ذخیره سازی و حمل و نقل این واکسن ها در کشورهای در حال توسعه را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.
در حال حاضر، کشورهای شیلی، امارات متحده عربی، بحرین، مصر، اردن، ترکیه، اندونزی، برزیل، پاکستان، نپال، تایلند، کامبوج و تعداد دیگری از کشورهای جهان استفاده از واکسن های تولید شده ضد کرونا توسط چین را تصویب و مجوز استفاده از این واکسن ها را صادر کرده اند؛ بر اساس داده های در حال تکمیل، بیش از ۴۰ کشور در سراسر جهان درخواست واردات واکسن های چینی ضد کرونا را مطرح کرده اند و سران بسیاری از کشورهای دنیا نیز در انظار عمومی با واکسن های چینی واکسینه شده اند.
تلاش های چین برای تولید واکسن تنها با شرکت های سینوفارم و سینوواک خلاصه نشده است. مقامات چینی اعلام کرده اند، این کشور در حال انجام آزمایش های بالینی بر روی ۱۶ واکسن کرونا است که ۷ مورد آنها وارد آزمایشهای مرحله سوم شده اند؛ موضوعی که نشان می دهد چین به دنبال ایفای نقش خاص در واکسینه کردن جهان در برابر ویروس کرونا است.
نظر شما